Connecteu-vos amb nosaltres

EU

noves tarifes legislació de Califòrnia biodièsel combustible líquid ja que la majoria sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

8270647289_b48d20de32_kEl nou Estàndard de combustibles baixos en carboni (LCFS) adoptat recentment per la Junta de Recursos Aeri de Califòrnia (CARB), ha catalogat el biodièsel com el combustible més baix en carboni dels EUA. El nou estàndard CARB afirma que, segons la seva matèria primera, el biodièsel redueix les emissions de gasos d’efecte hivernacle d’un 50% a un 81% de mitjana en comparació amb el petroli, inclosos els impactes ILUC. Segons els càlculs del CARB, el biodièsel representa avui el combustible més sostenible disponible. El CARB és un organisme de recerca institucional format per dotze membres científics designats directament pel governador de Califòrnia.

La quantificació de la intensitat de carboni dels combustibles convencionals i alternatius es va dur a terme mitjançant una anàlisi completa del cicle de vida de set anys realitzada per CARB i revisada per diversos experts acadèmics independents1 i representa fins avui una de les avaluacions més exhaustives i rigoroses que quantifiquen la petjada ambiental dels biocombustibles. El CARB funciona de manera totalment transparent, amb la conclusió subjecta a múltiples processos de revisió per parells.

Aquest és un enfocament radicalment diferent a l’adoptat fins ara per la Comissió de la UE dins dels projectes de recerca Ifpri i Globiom ILUC, per als quals no es va realitzar cap revisió paritària i s’han plantejat importants qüestions de transparència. L'esborrany de llei2 i l'anàlisi ambiental3 emès per Califòrnia també estava obert a revisió pública, que incloïa dos tallers el 2014 i dues audiències públiques celebrades el 2015.

El model de cicle de vida de Califòrnia operat per CARB té en compte tots els passos necessaris per a la producció de la matèria primera del combustible, com ara la conversió i el transport. A més, també inclou una anàlisi de l’impacte del canvi indirecte d’ús del sòl (ILUC) del biodièsel i altres biocombustibles. Les xifres de la ILUC derivades d’aquest model i utilitzades a la normativa californiana són significativament inferiors a les de la legislació de la UE4.

“El CARB va dedicar set anys i un gran esforç a comparar la sostenibilitat ambiental de diversos combustibles. Es va arribar a la conclusió que el biodièsel és el combustible alternatiu més sostenible disponible. Tot i que la nova norma californiana, finalitzada per l’organisme regulador més estricte dels Estats Units, entrarà en vigor en menys de tres mesos, Europa continua embolicada en un emotiu debat sobre si reconeixer els beneficis del biodièsel en la política de biocombustibles de la UE després del 2020 ”. va dir Raffaello Garofalo, secretari general de l'EBB.

Els estrictes estàndards de qualitat de l'aire a Califòrnia no són cap secret i la reputació del CARB parla per si mateixa. Més recentment, CARB va ser el primer a expressar els seus dubtes sobre les mesures d’emissions de Volkswagen a l’Agència de Protecció del Medi Ambient i al món científic. A més de les emissions directes, el CARB també ha passat molts anys avaluant diversos combustibles, inclosos el biodièsel, el gasoil i la gasolina a base de petroli, el gas natural i l’etanol de blat de moro, per determinar la quantitat de diòxid de carboni generat per la producció de cada tipus de combustible: això va conduir a les recents troballes que el biodièsel és el combustible líquid més sostenible que redueix les emissions de gasos d'efecte hivernacle del 50% al 81% de mitjana en comparació amb el petroli. Per tant, l'EBB demana als responsables de la presa de decisions de la UE que expliquin aquestes noves conclusions en l'elaboració de la seva política de biocombustibles de la UE després del 2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències