Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Parlament i Consell tanquen la resolució de la directiva de registre de noms de passatgers de la UE (PNR)

COMPARTIR:

publicat

on

avióUn acord provisional sobre les normes de la UE que regulen l'ús de les dades dels passatgers aeri per lluitar contra el terrorisme i la delinqüència greu es va veure a la vista del cinquè diàleg tripartit (converses a tres entre els negociadors del Parlament, el Consell i la Comissió) dimecres a la tarda (2 de desembre).

El negociador principal del Comitè de Llibertats Civils del Parlament sobre la proposta del PNR de la UE, Timothy Kirkhope (ECR, Regne Unit), ha demanat al Coreper (comitè de representants permanents dels estats membres de la UE) que s'apropi a la posició del Parlament sobre el temps màxim en què es poden emmagatzemar dades no emmascarades. . El Consell demana nou mesos, mentre que Kirkhope creu que un màxim de sis mesos seria més proporcionat.

Kirkhope va dir: "Estic treballant per garantir que el Parlament pugui aconseguir el millor acord possible. Per descomptat, ambdues parts s'han de comprometre, però crec que nou mesos és massa llarg perquè es conserven dades sense emmascarar. Si el Consell pot avançar en aquest punt. aleshores crec que tindrem un acord que puc presentar al Comitè de Llibertats Civils perquè l'aprovi.

"Encara crec que un sistema PNR de la UE amb proteccions sòlides per a les dades personals és molt preferible a 28 sistemes PNR de la UE i un mosaic de règims. Gairebé estem a punt d'arribar a un acord i espero que el Consell prengui l'oferta sobre la taula. "

Propers passos

S'espera que el Coreper discuteixi la petició aquesta tarda. Si ho accepta, es preveu que la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interiors del Parlament voti la setmana vinent. L'esborrany de directiva serà sotmès a votació pel conjunt del Parlament a principis de 2016 i aprovat formalment pel Consell de Ministres de la UE.

Els estats membres hauran de transposar la directiva PNR de la UE a les seves lleis nacionals com a màxim dos anys després de la seva entrada en vigor.

anunci

El Regne Unit i Irlanda s'han adherit a aquesta directiva, mentre que Dinamarca té una exclusió "manta" de la legislació de justícia i afers interiors.

Despersonalitzar les dades mitjançant l'"emmascarament" significa fer que determinats elements de dades d'aquestes dades siguin invisibles per a un usuari, com ara els noms, inclosos els noms d'altres passatgers del PNR i el nombre de viatgers del PNR que viatgen junts, l'adreça i la informació de contacte, etc. .

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències