Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Greece L'assistència tècnica s'hauria de centrar en "reformes sostenibles", afirmen els auditors de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

london_greece_rally_3Segons el Tribunal de Comptes Europeu, l'assistència tècnica per ajudar països en crisi com Grècia s'hauria de centrar en reformes sostenibles i en ajudar a la continuïtat del negoci enfortint les administracions nacionals. 

En un nou informe sobre el Task Force per a Grècia creat el 2011 per la Comissió Europea, els auditors recomanen que, en el futur, aquests organismes es basen en una estratègia amb objectius ben definits, mentre que l'assistència s'ha de prioritzar i centrar.

El grup de treball es va centrar en reformar l'administració pública a Grècia, millorar el sistema fiscal i aconseguir un retorn al creixement fomentant el seu entorn empresarial. Els auditors van examinar si havia complert el seu mandat i si l'assistència havia contribuït efectivament a la reforma. Van obtenir proves de la Comissió, proveïdors de serveis, departaments del govern grec i altres parts interessades.

"Tot i que el Task Force es va demostrar com un mecanisme per oferir una assistència tècnica complexa, hi va haver debilitats en el disseny d'alguns projectes i només resultats contradictoris en termes d'influència en el progrés de la reforma", va dir Baudilio Tomé Muguruza, membre del Consell Europeu. Tribunal de Comptes responsable de l'informe.

L'assistència tècnica es va lliurar a les autoritats gregues d'acord amb el mandat, però no sempre va avançar prou les reformes, diuen els auditors, tot i que assenyalen que la seva valoració s'ha de veure en el context de la situació política volàtil a Grècia. La necessitat d'urgència va fer que el Task Force es constituís molt ràpidament, sense una anàlisi completa d'altres opcions ni un pressupost dedicat. No disposava d'un document estratègic global únic per oferir assistència o per decidir les prioritats.

La prestació d'assistència va ser rellevant i, en general, d'acord amb els requisits del programa, i el grup de treball va desenvolupar un sistema de lliurament flexible i diversificat. No obstant això, hi havia debilitats a nivell de projecte: els procediments per seleccionar els proveïdors de serveis no sempre es basaven en una anàlisi exhaustiva de les alternatives disponibles, i alguns contractes d'assistència a llarg termini no indicaven clarament el que s'esperava que oferissin.

El sistema de seguiment del progrés va ser eficaç, però l'amplitud dels controls dels proveïdors externs va ser molt variable, diuen els auditors. A més, no va controlar de manera sistemàtica com les autoritats gregues feien seguiment de les recomanacions ni els impactes més amplis de l'assistència.

anunci

L'impacte en el progrés de la reforma va ser mixt, ja que la implementació estava fora del control del grup de treball i estava subjecta a factors externs. El progrés de la despesa estructural va ser bo, però només parcialment efectiu en l'administració pública i la reforma fiscal.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències