Connecteu-vos amb nosaltres

La política d'asil

#RefugeeCrisis: Els eurodiputats volen ambaixades i consolats de la UE per atorgar visats humanitàries sol·licitants d'asil

COMPARTIR:

publicat

on

Migrants-vaixell-mort-03Per dissuadir els refugiats de posar la seva vida en perill a confiar als traficants de persones, consolats i ambaixades de la UE haurien d'estar autoritzades a emetre visats humanitàries a les persones que busquen protecció internacional, van dir comissió de llibertats civils eurodiputats votació d'una actualització del Codi de visats de la UE per al Dimecres. Aquestes visats permetrien als titulars per entrar al país expedidor del visat per sol·licitar asil.

La crida a emetre visats humanitàries, recolzats per vots per 46 4, 7 amb abstencions, va ser part d'una actualització legal al Codi de visats de la UE, dissenyat per fer que els procediments de concessió de visats menys molest, per tal de facilitar els viatges legítims a la UE.

“Tenint en compte el drama humà que ens enfrontem a Europa, els polítics hem de complir. I això és precisament el que hem fet aquí. Ens mantindrem ferms a l’hora de negociar amb el Consell la qüestió dels visats humanitaris. Com a legisladors, hauríem d'estar orgullosos d'utilitzar tots els instruments al nostre abast per millorar la vida de les persones ”, va dir el ponent sobre la proposta d'actualització Juan Fernando López Aguilar, (S&D, ES).

Els eurodiputats subratllen que l'emissió de visats humanitàries a les persones que busquen protecció que els permetria viatjar a la UE "d'una manera segura". Amb aquesta finalitat, proposen que els estats membres de la UE ser habilitat per acceptar sol·licituds de visat, al país on el sol·licitant és, per raons humanitàries, per raons d'interès nacional o per complir amb les obligacions internacionals. visats humanitàries tindrien validesa territorial limitada, ja que l'únic propòsit del viatge seria la de presentar una sol·licitud de protecció internacional.

procediments simplificats de sol·licitud de visats

L'actualització proposta simplifica i modernitza els procediments de sol·licitud de visat, sense modificar els criteris amb els quals s'avaluen les aplicacions. Entre d'altres canvis, alguns sol·licitants poden no necessitar presentar les seves sol·licituds en persona, el processament dels períodes es redueixen i les entrevistes es poden dur a terme de forma remota.

Els eurodiputats insereix esmenes perquè les aplicacions que hauran de presentar-se en nou mesos abans del viatge previst, en comptes de sis com proposa la Comissió, i per ampliar la gamma de potencials beneficiaris de visats d'entrada múltiple. A més, li van introduir una disposició que permeti sol·licituds de visat que es presentaran al consolat d'un altre país de la UE si el competent és més de 500 km del seu lloc de residència del sol·licitant.

anunci

Propers passos

El comitè va acordar iniciar converses amb el Consell de Ministres per tal d'arribar a un acord sobre la legislació en la primera lectura. El mandat de negociació va ser aprovat per 53 3 vots a favor, amb l'abstenció 1.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències