Connecteu-vos amb nosaltres

grup ECR

#RefugeeCrisis: es necessiten prioritats, no llistes de desitjos per a un enfocament veritablement "holístic" de la migració

COMPARTIR:

publicat

on

crisi dels refugiatsEl Parlament Europeu ha adoptat un conjunt de recomanacions per al que anomena un enfocament "holístic" de la crisi migratòria, però en realitat les recomanacions adoptades representen un "mínim comú denominador" del que l'esquerra i la dreta poden acordar.

L'eurodiputada Helga Stevens, membre principal dels conservadors i reformistes europeus (ECR) sobre les propostes, va dir que no podia donar suport a les propostes que centralitzen la presa de decisions sobre la política d'asil i immigració i que busquen obrir noves vies per a la migració legal.

En canvi, Stevens i el coordinador d'afers interiors de l'ECR, Timothy Kirkhope, han publicat una llista de deu prioritats que se centren en frenar els fluxos de migrants, amb una clara distinció entre migrants econòmics i refugiats.

Stevens va dir: "En un intent de trobar un enfocament "holístic" per resoldre aquesta crisi, hem creat un arbre de Nadal amb adorns tant per a l'esquerra política com per a la dreta. No hi ha cap pla integral. L'única àrea que ambdues parts poden acordar és crear un sistema d'asil altament centralitzat que obligui les decisions als estats membres sense condicions estrictes, com un límit màxim.

"Aquestes propostes aprovades avui al Parlament no arriben al nucli del problema. No fan una distinció clara entre refugiats i migrants econòmics, ni estableixen cap pla per accelerar la tramitació i els retorns. No fan cap esforç per impulsar perquè les normes de la UE i el reglament de Dublín siguin aplicats per tots els estats membres, i no hi ha un enfocament clar a donar suport a la correcta integració i activació dels refugiats als quals es dóna acollida al nostre territori.

"Hem votat en contra d'aquest informe i de les seves propostes inviables i, en canvi, hem proposat un conjunt alternatiu de prioritats que en realitat frenaria els fluxos i se centrarien en els fonaments de la protecció de fronteres, el processament, els retorns i la prestació de condicions humanitàries i la integració dels refugiats".

La llista de deu prioritats clau per a un enfocament holístic de Stevens i Kirkhope és la següent:

anunci

1. Un èmfasi més fort en la gestió de les fronteres, inclosa l'adopció ràpida d'una Agència Fronterera FRONTEX eficaç, amb millors instal·lacions de control de fronteres a la frontera exterior de la UE. Això inclou la necessitat d'una proposta actualitzada i un nou paquet de fronteres intel·ligents, així com l'adopció de l'informe Macovei sobre el reforç de les comprovacions de les bases de dades rellevants a les fronteres exteriors. La confiança en l'espai Schengen només es pot aconseguir com a conseqüència d'un control efectiu de les fronteres exteriors.

2. Demanem a la Comissió Europea que tracti la migració legal i l'asil com a dues àrees polítiques separades, a diferència de la política migratòria de la UE de la Comissió Europea. Les dues qüestions requereixen enfocaments diferents.

3. Creiem que la manera més sostenible i eficaç d'ajudar els més necessitats a les zones de conflicte, i d'ajudar primer a reassentar els més vulnerables, és que la Comissió elabori un sistema de reassentament operat per l'ACNUR de la UE tan aviat com sigui possible, alhora que al mateix temps assegurant un finançament adequat per als camps de refugiats a tercers països.

4. Creiem que per crear polítiques d'asil i refugi sostenibles i efectives a la UE i per crear una política d'integració reeixida dels reassentats, cal estabilitzar el nombre global de persones que arriben i se'ls concedeix asil. Per tant, la Comissió Europea, el Consell Europeu i el Servei d'Acció Exterior han de garantir que les seves negociacions amb tercers països sobre acords internacionals, acords de cooperació i assignació d'ajuda exterior van de la mà de la consecució d'acords efectius de readmissió i retorn i d'un acord sostenible i sostenible. solució legal per als retorns a la frontera de la UE. Per tant, qualsevol acord de readmissió o retorn hauria d'estar condicionat a l'acceptació i reconeixement del document de viatge de retorn de la UE, vegeu l'Informe Halla-aho. El Parlament també ha d'acordar tan aviat com sigui possible una llista comuna i ambiciosa de tercers països segurs reconeguts per a procediments d'asil accelerats, i una avaluació exhaustiva per part de la Comissió Europea de "més per més i menys per menys" en termes d'ajuda de la UE per a tercers països.

5. Demanem a la Comissió Europea que faci molt més èmfasi en la implementació de les mesures existents i s'assegura que tots els estats membres segueixin les normes. Això vol dir que no hi ha aplicacions de "empènyer", es prenen les empremtes digitals de totes les arribades i es garanteixen unes condicions de vida dignes. Cal assenyalar que l'acquis d'asil no és un bufet per triar, sinó que s'ha d'aplicar de manera uniforme per i en tots els estats membres per tal de garantir el funcionament del sistema d'asil de la UE. Per tant, correspon a la Comissió Europea donar assessorament i assistència quan sigui necessari, i prendre mesures ràpides en cas d'incompliment per part dels estats membres.

6. Demanem una revisió raonable i viable del Reglament de Dublín. L'ECR rebutja totalment qualsevol crida a canviar completament els principis bàsics de Dublín actualment existents, si això resulta en una simple redistribució de tots els refugiats i sol·licitants d'asil per tota la UE, sense condicions ni límits estrictes.

7. Demanem un millor intercanvi d'informació i interconnectivitat entre les bases de dades ja existents a la UE, inclosos els sistemes EURODAC, EUROPOL, FRONTEX, EASO, Schengen i ECRIS. Això és essencial: si volem aconseguir la seguretat de les fronteres exteriors, hem de saber qui entra i surt de la UE. També ajuda a evitar el moviment secundari de sol·licitants d'asil, i així podem oferir refugi i protecció més ràpidament als sol·licitants d'asil. A més, per mantenir la confiança en l'espai Schengen i garantir la seguretat fronterera, és important l'adopció de mesures com les proposades a l'Informe Kirkhope, l'intercanvi d'informació sobre nacionals de tercers països i el Sistema Europeu d'Informació sobre Antecedents Penals (ECRIS).

8. Demanem que la Comissió Europea realitzi una revisió completa i horitzontal de la legislació vigent de la UE pel que fa al tràfic de persones i l'esclavitud moderna, inclòs l'establiment d'un estàndard comú per establir sancions penals a tots els estats membres. Actualment hi ha massa forats de bucle i no hi ha prou processaments, condemnes i sentències significatives. Cap racó de la UE hauria de proporcionar un refugi segur per a aquests actes bàrbars i crims d'explotació. A més, la tercera i última fase de l'EUNAVFOR Med (Operació Sophia), per localitzar i destruir vaixells de contraban buits, s'ha d'iniciar amb l'ajuda del recentment format govern libi.

9. Perquè qualsevol política d'asil tingui èxit a tota la UE, s'ha de posar més èmfasi en la integració (cívica) i la inclusió dels migrants i refugiats. Per tant, el fons d'integració i l'intercanvi de bones pràctiques entre els estats membres i a través de la Comissió Europea s'han de centrar en l'intercanvi d'habilitats, l'acció de base, la cohesió comunitària i les iniciatives, i l'aprenentatge de la llengua o llengües oficials del país d'acollida. . A més, la Comissió Europea ha d'estudiar la modificació dels instruments legals existents, com ara la Directiva de qualificacions, per no obstaculitzar les polítiques d'activació i integració a nivell nacional o regional.

10. D'acord amb l'enfocament del Grup ECR en una millor regulació, s'haurien de fer revisions completes i periòdiques de tots els nous instruments, per tal de reflectir les mancances, els canvis de situació i millorar l'aplicació en curs i fer un seguiment de les necessitats de finançament amb preferència per la neutralitat pressupostària. El coordinador del grup ECR suggereix aquest sistema per a l'actual acord UE-Turquia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències