Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Declaració de l'Alta Representant Federica Mogherini en nom de la Unió Europea sobre #HumanRightsDay, 10 2016 desembre

COMPARTIR:

publicat

on

Federica MogheriniEl 10 de desembre, la Unió Europea i els seus estats membres celebren el Dia dels Drets Humans. A mesura que la desigualtat i les violacions dels drets humans plantegen reptes creixents a tot el món i el conflicte continua a països com Síria, és encara més important que redoblem els nostres esforços per defensar els drets de totes les persones.

És per això que aquest any ens unim a les Nacions Unides per fer una crida a la gent a defensar els drets d'algú. Cadascun de nosaltres té la responsabilitat individual de defensar aquests drets. Podem inspirar-nos en els defensors dels drets humans, que s'enfronten amb valentia a la pressió i les amenaces creixents en molts països.

La Unió Europea decideix protegir-los i promoure l'espai de la societat civil. Els funcionaris de la UE a tots els nivells ho fan reunint-se amb defensors dels drets humans, supervisant els seus judicis, visitant-los detinguts i plantejant els seus casos als governs. El 2016, la UE també ha proporcionat suport financer a través del Fons d'Emergència de l'IEDDH a més de 250 defensors dels drets humans i les seves famílies que es troben en risc a causa de la seva feina diària.

Tot i que l'acció individual és essencial, la Unió Europea en el seu conjunt continuarà tenint un paper destacat en la promoció d'un ordre global basat en normes, amb el respecte als drets humans com a nucli. El representant especial de la UE per als drets humans, Stavros Lambrinidis, està augmentant activament el perfil de la política de drets humans de la UE a nivell mundial.

Mentrestant, les delegacions de la UE treballen incansablement per defensar els drets humans als seus països d'acollida. La UE continua sent una defensora dels drets humans en els fòrums multilaterals i dóna el seu ple suport al sistema de drets humans de les Nacions Unides, que és fonamental per protegir els drets humans universals i controlar el compliment. L'any vinent, la UE perseguirà el seguiment de la nova estratègia global per a la política exterior i de seguretat de la UE, llançada el juny de 2016, en la qual ens vam comprometre a fomentar el respecte dels drets humans tant dins com fora de la UE.

Això inclou garantir el nivell més alt de protecció dels drets humans per a migrants i refugiats en totes les accions de la UE en matèria de migració i desenvolupament. També avaluarem el progrés del nostre ambiciós Pla d'acció sobre drets humans i democràcia per al període 2015-2019. Igualment, renovarem el nostre compromís de lluitar contra la tortura i els maltractaments i protegir els drets dels infants revisant les nostres directrius de la UE i reforçant encara més l'impacte de les nostres polítiques sobre aquestes qüestions.

Avui i cada dia d'enguany, la UE defensarà els drets humans a tot el món i donarà el seu suport total a totes les persones que facin el mateix.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències