Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

#DeepSeaFishing: Prohibició de la pesca d'arrossegament del Parlament Europeu a continuació 800m en aigües de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Fish-Mercat-a-Nouadhibou-Harbour, -Mauritània, -West-Africa.-crèdit-Marc-Care_Marine-Photobank

El Parlament Europeu ha aprovat avui (13 de desembre) un Reglament pel qual s’estableixen noves normes per a la pesca a l’Atlàntic nord-oriental, que inclou el suport d’ALDE a la prohibició total de l’arrossegament de fons per sota dels 800 metres a les aigües de la UE. La manca d’una regulació adequada i el desenvolupament de la indústria pesquera a la UE durant les darreres dècades va provocar un esgotament dramàtic de les existències i la destrucció de l’hàbitat marí. Aquesta prohibició, que crea un precedent mundial, ajudarà a protegir els ecosistemes marins vulnerables de les aigües profundes de manera més eficaç establint condicions més estrictes a les pesqueries de les aigües profundes.

Isaskun.jpegALAS Shadow Relator, Izaskun Bilbao Barandica (a la foto) va reaccionar després de la votació: "La prohibició de la pesca d'arrossegament inferior a 800 metres és un pas important per al nostre entorn marí, que s'ha ignorat constantment. Mesures com la identificació de zones de pesca, avaluacions d'impacte obligatòries o la prohibició total de determinades zones marines vulnerables els ecosistemes també elevaran els estàndards ambientals.

A més, també s’han reforçat les mesures de control obligant a declarar totes les captures i establint un programa de control per garantir que la recopilació de dades sigui homogènia i precisa. Després de quatre anys de negociacions, esperem passar de les paraules a l'acció ".

Fons

Es va permetre el progrés tecnològic dels anys vuitanta i noranta noves formes de pesca a profunditats inexplorades anteriorment, de diversos centenars a diversos milers de metres per sota de la superfície. Però ecosistemes marins profunds encara es mantenen en gran part avui desconeguts. Algunes espècies de peixos d’altura poden viure durant molt de temps (més d’un segle en el cas de la taronja rugosa), i alguns coralls d’aigües profundes poden tenir milers d’anys. Les poblacions de peixos de creixement lent i de reproducció tardana són molt sensibles a la sobrepesca. Els hàbitats marins vulnerables (de coralls o esponges, per exemple) també són particularment sensibles a alguns mètodes de pesca.

Tenint en compte les amenaces per a les poblacions d’aigües profundes i reconeixent la fragilitat dels ecosistemes de les aigües profundes, s’han pres diverses iniciatives per promoure una explotació més responsable de les aigües profundes, tant a nivell mundial (per exemple, per les Nacions Unides Organització per a l'Agricultura i l'Alimentació) i a nivell regional (per exemple, Comissió de Pesca de l'Atlàntic Nord-Est (NEAFC).

Més informació

Aviat estarà disponible el text aprovat (2012/0179 (COD)) aquí (13.12.2016)
La gravació de vídeo del debat (feu clic al 12.12.2016)
EBS + (11.12.2016)
Pesques d’altura al nord-est de l’Atlàntic (breu briefing i podcast, 07-12-2016)
Nota informativa EP Thinktank sobre pesca d’altura
Pla plurianual per a les pesqueries demersals del mar del Nord (04-10-2016, Briefing)

Comprensió de les normes tècniques de la pesca: una guia il·lustrada per a no experts (05.11.2015, anàlisi en profunditat)
Nota de recerca de l'Agència Europea de Medi Ambient sobre el mar Atlàntic nord-est
Eurostat: estadístiques de la pesca

Es pot trobar l'informe adoptat avui aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències