Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

Uneix société Unie abocar Lutter contre la radicalització

COMPARTIR:

publicat

on

atac-terrorista-belga-91
Ali Jiar (desmanyotat)
Maire Adjoint Sevran - Les Voix de la Paix – Els amics de la gendarmerie
Franck Serfati élu de Vincennes, President VIGIL'ANCE & UCAJ F

Les comunitats juive et musulmane se reunies a Paris la semaine dernière pour commémorer ensemble le triste anniversaire des attentats qui han tocat la France en gener 2015, some days only after qu'une attaque terroriste a visé la Turquie, ecrit Ali Jiar.

Le monde a vu le nombre de morts liées à des atentats multiplicador per cinq depuis les évènements de l'11 de setembre de 2001. Nous faisons face à une banalisation des attaques terroristes visant des populations civiles innocentes, sans distinction de religion ou de nationalité, meurtries dans les activités de leur vie quotidienne: marché de Noël, rencontres sportives, transports en commun, lieux de culte, salle de concert, restaurants. Una veritable guerra contra el terrorisme està en train de marcar l'Histoire du XXIème siècle. La fréquence de ces tueries illustre une fois de plus que el fenomen de radicalisation és un càncer social contre què un remède ha de ser soigneusement et ràpidament elaboré.

Plus de 15,000 hommes et femmes de plus de 80 Etats ont grossi els rangs de combattants terroristes étrangers, nourrissant la crainte de futures actions violentes. En particular, des jeunes âgés de 10 a 30 anys són vestits per una doctrina radicale loin du message originel de paix des religions monothéistes, i no la comunitat musulmane ella mateixa és víctima. Les causes sous-jacentes de ce phénomène són nombroses i variades segons el context: sentiments d'injustice i d'exclusion, factors psychologiques, économiques ou sociaux, défiance à l'égard du système politique, interprétation extrémiste de la religion, moyens de recrutement used, milieu carcéral, petite délinquance.

A més, els països s'encarreguen d'un esforç de desradicalització, però els programes de prevenció contra el terrorisme com Evitar al Regne Unit o els centres de dé-radicalisation a França són a un estadi expérimental i han de fer les seves proves.

D'autres solucions més simples i pragmàtiques són d'ors-et-déjà a la nostra portada.

Luna potència pública et les forces de l'ordre ont bé sûr un paper crucial per jugar en aquesta lluita en garantia de la protecció dels drets dels ciutadans, l'accés igual a la justícia, l'educació i la informació, i el desenvolupament de condicions d'ocupació durables. Així mateix, els líders religiosos han de ser sotmesos als seus esforços per promoure el diàleg interreligiós i la tolerància, i contrarebalsar la màquina de propaganda terrorista amb un discurs modéré i adaptat. C'est pour soutenir aquesta iniciativa que els les col·lectivitats territorials de Sevrin et de Vincennes han conjuntat els seus esforços i multipliquen les iniciatives dans des quartiers difficiles, organisant des campagnes de sensibilisation et soutenant les dialogues interreligieux.

anunci

Paral·lelment, l'ús dels xarxes socials, certement el més potent outil de recrutement de grups terroristes, no pot ser ignorat per lluitar contra la propaganda dels recruteurs. La joventut hauria de rebre un acompanyament adequat per a explorar els móns reals i virtuts amb un esprit critique ; els professeurs et les parents doivent quant à eux être informés sur la manière de repérer les signes avant-coureurs de la radicalisation et de ses différentes phases. L'educació és certament la millor arma per a prevenir la radicalització i la xénofòbia que se sosté a l'escola, al sein d'associations o en les famílies.

Els actes terroristes no han de permetre nourrir els discursos racistes i els amalgames a l'égard de les populations étrangères, els refugiats o les comunitats religioses que no poden ser tolérés. Els mitjans ont la responsabilitat d'evitar la normalització de les propostes haineux et discriminatoires, et no pas tomber dans le sensationnalisme.

Il est de notre devoir de doter la jeunesse des valeurs de tolérance et des outils nécessaires afin de devenir les vecteurs de changement de demain. La jeunesse doit retrouver rêves et espoirs pour ne pas céder au piège de l'extrémisme. Per fer-ho, la societat ha de donar la confiança a les noves generacions i nodrir les seves ambicions i les seves perspectives d'avenir, sobretot a través de la seva participació al procés de pau i el premi de decisió.

L'engagement de la societat civil és primordial per aconseguir aquest objectiu. La creació d'un sentit d'apartament i de responsabilitat mitjançant la participació a la vida associativa, esportiva, o cultural és un vector-clé d'engagement, d'intercanvi i de promoció de valors que la tolerància, l'égalité, la fraternité, et de la volonté de vivre ensemble. C'est toute la philosophie du projet citoyen « Flamme de la fraternité » qui a parcouru la distance de Paris à Marrakech entre les COP 21 et 22.

C'est le concours de chacun des membres de la société qui permet de redonner cette confiance nécessaire à notre jeunesse et de faire ensemble le deuil de nos victimes, comme ont pu le faire au siège du RAID les otages survivants et familles des victimes de l 'Hypercacher amb els agents operatius. Seulement une société unie en un esprit de fraternité et de solidarité peut triompher du terrorisme.

Ali Jiar
Maire adjoint à l'Economie de Sevran
Diploma de Centre de París
Cycle des Hautes Etudes Européennes de l'ENA
Les Voix de la Paix

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències