Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Les noves mesures s'abordaran en el comerç #ConflictMinerals

COMPARTIR:

publicat

on

Conflicte-Minerals-Rebels-i-Nens-Soldats-al-Congo-Els eurodiputats del Grup Conservador i Reformista Europeu (ECR) han contribuït a donar forma a una nova regulació per aturar el finançament dels grups armats mitjançant el comerç de minerals. 
Les discussions inicials van impulsar un embargament de facto a les zones d'alt risc que podria haver obligat a tancar algunes mines, deixant els miners sense feina. Els eurodiputats conservadors van negociar un sistema més equilibrat que ajudarà a garantir que els minerals del conflicte no financen grups armats alhora que protegeixen els miners locals i les seves famílies. El Parlament Europeu ha aprovat aquest enfocament avui.
L'eurodiputada Emma McClarkin, que com a ponent ombra va liderar aquest informe per al Grup ECR, va dir: "L'acció que estem prenent té com a objectiu aturar els minerals de conflicte que ajuden els grups armats i els terroristes a les zones d'alt risc. És important reconèixer el problema i fer tot el possible per pal·liar-lo sense sobrecarregar les empreses i obligar-les a retirar-se completament d'aquestes àrees. Això seria perjudicial per als mitjans de vida de les famílies d'algunes de les nostres regions més pobres".
La regulació cobreix el 95% de totes les importacions d'estany, tàntal, tungstè i or a la UE. Aquests elements s'utilitzen per a productes electrònics de consum, cotxes i en joieria.
La senyora McClarkin va afegir: "Volem que els consumidors i les empreses puguin comprar productes amb confiança. És per això que estem prenent aquesta acció per aturar el comerç de minerals de conflicte mentre treballem al costat dels governs de les zones afectades per trobar solucions a llarg termini per acabar amb el conflicte”.
La llei exigirà que tots els importadors, fonderies i refinadores que utilitzin aquests minerals hagin de fer una diligència deguda, amb l'objectiu de garantir que les importacions no s'han utilitzat per finançar conflictes. Finalment, les mesures garantiran que les petites empreses que importen quantitats minúscules dels minerals i metalls coberts no es carreguin innecessàriament.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències