Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#FutureofEurope: la Comissió reuneix els líders religiosos per discutir una Unió basada en el valor i eficaç

COMPARTIR:

publicat

on

Avui (7 de novembre), el primer vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, en presència de la vicepresidenta del Parlament Europeu, Mairead McGuinness, ha acollit una reunió d'alt nivell amb líders religiosos d'arreu d'Europa.

aquest 13th annual high-level meeting took place in the context of the ongoing debate on the Future of Europe, launched by President Juncker with the Commission’s White Paper on 1 March.

Timmermans said: “The future of Europe is in the hands of its citizens. Shaping that future is our collective responsibility, our shared values, our compass. The regular dialogue with confessional organizations, like the one with non-confessional organizations, allows us to address the issue of our common future from different perspectives. It is through inclusive dialogue that we can chart the best course for our common future.”

Today’s high-level meeting, part of the regular dialogue with churches, religious communities, philosophical and non-confessional organizations foreseen by Article 17 of the Lisbon Treaty, provided an occasion to hold in-depth discussions on questions addressing issues of values and governance. The current discussion on the future of Europe is about making Europe more united, stronger and more democratic. The participants also looked at the human dimension of Europe, in particular its social and environmental dimensions and how Europe can be built on principles of solidarity, social justice and sustainability. The leaders present were invited to work with the Commission throughout the reflection process on the future of Europe. It was agreed that the dialogue on the issues discussed today should continue.

Fons

Periòdicament se celebren reunions i discussions d'alt nivell entre la Comissió Europea i esglésies i associacions i comunitats religioses, així com organitzacions filosòfiques i no confessionals.

Today’s high-level meeting with religious leaders is the 13th reunió anual d'alt nivell organitzada per la Comissió. Des del 2009, el diàleg amb esglésies, comunitats religioses, organitzacions filosòfiques i no confessionals està consagrat al Tractat de Lisboa (Art 17 TFUE). El diàleg està sota la responsabilitat del primer vicepresident Timmermans. La Comissió va celebrar la seva reunió anual amb organitzacions no confessionals el 19 de juny de 2017 sobre el mateix tema del futur d'Europa (vegeu la el comunicat de premsa).

anunci

Al març, la Comissió va presentar el Llibre blanc que posava en marxa un procés de reflexió sobre el futur d'Europa. La Comissió es va comprometre llavors a dur a terme diàlegs entre ciutats i regions europees amb diferents grups per fomentar el debat sobre les perspectives d'Europa el 2025. 2017 l'Estat de la Unió, el president Juncker va detallar encara més la seva visió del futur d'Europa, subratllant que Europa és abans que res una Unió de valors. El president Juncker també va exposar un full de ruta per a una unió més unida, més forta i més democràtica.

Més informació

Estat de la Unió 2017

Llibre blanc sobre el futur d'Europa i el camí a seguir

European Commission’ dialogue with churches, religious communities and philosophical and non-confessional organisations

Llista de participants

 • Imam Seyran ATEŞ, fundador de la mesquita Ibn Rushd-Goethe de Berlín
 • Metropolita CLEOPAS de Suècia i de tota Escandinàvia, Patriarcat Ecumènic de Constantinoble
 • Elder Massimo DE FEO, Àrea d'Europa Presidència de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies
 • Sr. Ron EICHHORN, president de la Unió Budista Europea
 • Metropolita EMMANUEL de França, Vicepresident de la Conferència de les Esglésies Europees, Patriarcat Ecumènic de Constantinoble
 • Rabí Albert GUIGUI, rabí en cap de Brussel·les
 • El bisbe Jean-Claude HOLLERICH, arquebisbe de Luxemburg
 • Imam Tareq OUBROU, Gran Imam de Bordeus
 • Sra. Irmgard SCHWAETZER, Presidenta del Sínode de l'Església Evangèlica d'Alemanya (EKD)
 • El bisbe Noel TREANOR, bisbe de Down i Connor
 • Arquebisbe Urmas VIILMA, Església Evangèlica Luterana d'Estònia

Comparteix aquest article:

Tendències