Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els eurodiputats pro-#Iran trepitgen els criteris democràtics dels votants de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Després de la Segona Guerra Mundial, als votants europeus se'ls ha ensenyat a considerar els criteris del dret humà com a prioritari. escriu Hamid Bahrami.

Durant les moltes campanyes electorals de la UE, els candidats presenten les seves idees basades en valors humans i principis democràtics com la llibertat, la igualtat de gènere, la justícia, l'estat de dret i el rebuig del fonamentalisme.

En realitat, tanmateix, algunes paraules valuoses són vistes i repetides per alguns candidats, igual que els punts de discussió indispensables per ser elegits. I, desgraciadament, poc després d’assumir el càrrec, aquests polítics maquiavèl·lics recolzen els règims més fonamentalistes i defensen intensament les "relacions més fortes" amb les dictadures.

Establir comerç i assegurar contractes lucratius a qualsevol preu, donant legitimitat política a règims totalitaris i sistemes fonamentalment corruptes, sense tenir en compte el deteriorament de la situació dels drets humans i prioritzar els interessos econòmics, són trets notoris en l’agenda que persegueix i promou aquesta classe de polítics.

La delegació del Parlament Europeu per a les relacions amb l'Iran (D-IR) personifica aquesta classe de polítics.

Dissabte, novembre de 25, el D-IR no va tenir en compte totes les trucades a drets humans i es va reunir amb funcionaris del règim iranià al país.

El fet que aquestes reunions proporcionin al règim iranià una cobertura diplomàtica per intensificar la repressió interna i continuar amb una repressió renovada contra els activistes dels drets humans no es pot discutir si se segueix les notícies i els informes de l'Iran. Però a banda d'això, una dona delegada del D-IR, que també és membre del Comitè d'Alliberament Civil del Parlament de la UE, com la resta de delegades, va decidir portar el hijab obligatori durant les reunions contraries a tots els valors democràtics que una vegada va defensar i es va comprometre a mantenir. durant la campanya electoral per convertir-se en eurodiputat.

anunci

Aquesta notòria hipocresia és desagradable perquè, com que aquests delegats legitimaven les lleis misògniques del règim iranià, la Comunitat Internacional va observar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones (25 novembre) per sensibilitzar sobre la violència contra les dones, que les margina les dones i les nenes i les redueix. a ciutadans de segona classe.

No obstant això, els diputats pro-règim afirmen que durant aquestes reunions es discuteix la situació dels drets humans, ignorant que "l'acció parla milers de paraules".

La història revela que aquestes reunions augmenten la pressió sobre la societat civil i els defensors dels drets humans. De fet, és tan obvi que aquests tòpics clars ja no enganyaran a les organitzacions internacionals.

En aquest sentit, en un fort signe de suport internacional als drets humans a l'Iran, els països de 83 van votar a favor d'una resolució de la Tercera Comissió de les Nacions Unides sobre 14 novembre 2017 que criticava l'estat terrible dels drets humans a la "República islàmica".

A més, la resolució va instar l'Iran a respectar el dret a la llibertat d'expressió, d'opinió, d'associació i de pau, tant en línia com fora de línia, "inclòs posant fi a l'assetjament, la intimidació i la persecució dels opositors polítics, defensors dels drets humans, drets de les dones i de les minories" activistes, líders laborals, activistes dels drets dels estudiants, acadèmics, cineastes, periodistes, bloggers, usuaris de xarxes socials i administradors de pàgines de mitjans socials, treballadors de mitjans de comunicació, líders religiosos, artistes, i advocats, i que l'Iran permeti " un entorn segur i propici en el qual una societat civil independent, diversa i plural pot funcionar sense obstacles i inseguretat ".

Les dones iranianes van criticar durament la delegació. En un tuit, Nasrin, va dir "ignorant completament el tracte horrible del règim a les dones! vergonyós.”

"La desgràcia, donant la mà als assassins", va comentar l'ex-diputat escocès, Struan Stevenson, pel que fa a la reunió del D-IR a l'Iran.

És cert que l'Iran ofereix oportunitats econòmiques temptadores i promet milers de milions d'euros per a la UE, però això no ha d'incentivar el D-IR i l'equip polític de Mogherini a tancar els ulls davant l'enorme historial de drets humans de l'Iran i els abusos sistemàtics dels mullahs.

Ara, la pregunta legítima que hem de fer és si els votants a la UE són conscients que els seus representants van trepitjar els seus valors o no?

Els votants de la UE han de tenir cura i recordar a aquests representants la seva primera responsabilitat de defensar, promoure i promoure aquests valors.

"Tota tirania necessita per endur-se és que les persones de bona consciència queden silencioses".

Hamid Bahrami és un ex presoner polític d'Iran. Vivint a Glasgow, Escòcia, és un dret humà i activista polític i treballa com a periodista independent. Bahrami ha col·laborat a Al Arabiya English, American Thinker, Euractive, Newsblaze i Eureporter com a obra de treball de les accions de l'Iran a l'Orient Mitjà i la repressió social nacional. El tweets @HaBahrami blog a anàlisi.

Comparteix aquest article:

Tendències