Alt Representant / Vicepresident #FedericaMogherini paga visita oficial a #Australia


El dia 8 d'agost, Federica Mogherini
(A la foto) va visitar Austràlia per primera vegada en la seva qualitat d'Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat / Vicepresident de la Comissió Europea. Mentre estava a Sydney, es va reunir amb Julie Bishop, ministra d'Afers Exteriors d'Austràlia. Van discutir qüestions bilaterals, com ara les negociacions recentment llançades sobre una solució integral acord comercial i els progressos realitzats en l'aplicació de l'Acord Marc UE-Austràlia ha signat a 2017.

Van observar l'impacte positiu que té la cooperació entre la UE i Austràlia, amb vista a protegir i enfortir l'ordre internacional basat en normes, el multilateralisme i el comerç mundial obert. Austràlia va confirmar que desplegarà coneixements tècnics civils a missions de resposta a la crisi dirigides per la UE i de creació de capacitat en països tercers d'interès comú, sota la Política Comuna de Seguretat i Defensa de la UE. Van acordar continuar reforçant la coordinació i la col·laboració de la seguretat a la regió d'Indo-Pacífic, inclosa la cooperació al desenvolupament. El ministre Bisbe va destacar que els programes de presència i desenvolupament de la UE a la regió milloren significativament la qualitat de vida dels pobles a través del desenvolupament social i econòmic sostenible. També van tractar maneres de millorar la col·laboració en la lluita contra el terrorisme, l'enfortiment de la cooperació en temes cibernètics, així com reptes globals, com ara el canvi climàtic i la migració.

L'Alt Representant / Vicepresident i el Ministre d'Afers Exteriors va parlar amb la premsa després de la seva reunió i emès a comunicat de premsa conjunt. Federica Mogherini també es va reunir amb el Governador General de la Mancomunitat d'Austràlia, Sir Peter Cosgrove, i va lliurar un discurs d'obertura al Consell Empresarial Europa-Austràlia. Per obtenir més informació sobre les relacions UE-Austràlia, consulteu el full de dades o visiteu el lloc web de la delegació de la UE a Austràlia.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.