#SecurityUnion: entra en vigor el sistema Schengen reforçat amb alertes terroristes

| Desembre 28, 2018

Les noves normes per enfortir el Sistema d'Informació de Schengen (SIS) - proposat per la Comissió al desembre 2016 i aprovat a principis d'aquest any - entren en vigor avui (28 de desembre). El SIS és el sistema europeu d'ús compartit d'informació per a la seguretat i la gestió de fronteres. Consultat en 5 mil milions de vegades per les autoritats nacionals en 2017, la base de dades actualitzada ajudarà als guàrdies de fronteres a controlar millor qui està creuant les fronteres de la UE; recolzar la policia i l'aplicació de la llei a la captura de criminals perillosos i terroristes; i ofereixen una major protecció per als fills i adults vulnerables, d'acord amb les noves normes de protecció de dades.

Migracions, Afers d'Interior i Ciutadania El comissari Dimitris Avramopoulos va dir: "Estem tancant una bretxa de seguretat crítica avui a la UE. Els Estats membres tindran l'obligació d'introduir alertes de terrorisme en el Sistema d'Informació de Schengen reforçat. Qualsevol persona que planteja una amenaça no ha de passar desapercebut: la interoperabilitat de SIS amb els nostres altres sistemes d'informació sobre seguretat, fronteres i migració en un futur pròxim s'assegurarà que tots els punts estiguin connectats correctament a les nostres pantalles de radar ".

El comissari de la Unió de Seguretat, Julian King, va dir: "El SIS és una eina clau per a la seguretat a la UE, que permet a les autoritats nacionals atrapar criminals i terroristes a tot Europa. La nova obligació de crear alertes SIS ajudarà a fer Europa més segura, especialment quan es tracta d'abordar el terrorisme, com a part dels nostres esforços més amplis per enfortir l'intercanvi d'informació i fer que els nostres sistemes d'informació funcionin de manera més eficaç ".

A partir d'avui (28 de desembre), s'apliquen noves regles sobre alertes relacionades amb el terrorisme:

  • Major vigilància per delictes terroristes: a partir d'avui, les autoritats nacionals estan obligades a crear una alerta SIS per a tots els casos relacionats amb delictes terroristes. Al final de 2019, els estats membres també hauran d'informar a Europol d'alertes de cops relacionats amb el terrorisme, que ajudaran a connectar els punts a nivell europeu.

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Radicalització, Schengen, espai Schengen, Seguretat, Terrorisme