Connecteu-vos amb nosaltres

EU

1,000th #ERC #ProofOfConceptGrant adjudicat

COMPARTIR:

publicat

on

Entre els majors reptes de la sismologia es troba l'escassa instrumentació als oceans de la Terra, que cobreixen el 70% de la seva superfície. Els instruments sismològics moderns, que ajuden a anticipar els terratrèmols i mitigar algunes de les conseqüències desastroses dels tsunamis, no estan ben adaptats per controlar les zones submarines (en general són molt cars i tenen una vida útil curta). El projecte del professor González Herráez pretén proporcionar una solució permanent i de baix cost per detectar l'activitat sísmica en zones remotes de l'oceà. La seva intenció és crear un mètode per adaptar les extenses xarxes existents de cables de fibra òptica de telecomunicacions submarines i transformar-les en potents matrius de detecció sísmica.

El comissari de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas, va dir: "Europa excel·leix en convertir els diners en una gran ciència, però encara ha de millorar la seva capacitat per convertir la ciència excel·lent en diners i beneficis per a la societat. Durant els últims vuit anys, les beques Proof of Concept de l'ERC han ajudat els millors investigadors a progressar en el món de l'emprenedoria. Crec que el nou Consell Europeu d'Innovació també els podrà ajudar en els seus esforços".

El president de l'ERC, el professor Jean-Pierre Bourguignon, va dir: "Aquesta fita demostra una vegada més que molts investigadors vinculen espontàniament la recerca i la innovació de frontera. La investigació finançada per l'ERC és una inversió a llarg termini que posa les bases per a les indústries i els serveis del futur. L'esquema Proof of Concept ajuda els becaris de l'ERC a fer els seus descobriments un pas més a prop dels problemes del mercat o de la societat".

1,000 projectes PoC finançats

Les beques Proof of Concept (PoC), per valor de 150,000 € cadascuna, tenen com a objectiu ajudar els investigadors a explorar el potencial comercial o social del seu treball. Es poden utilitzar de diverses maneres, per exemple per explorar oportunitats de negoci, preparar sol·licituds de patent o verificar la viabilitat pràctica dels conceptes científics.

El nou projecte del professor González Herráez parteix de les seves conclusions investigació prèvia finançada per ERC, que va desenvolupar una nova classe de matrius de sensors utilitzant cables de fibra òptica convencionals. Els sensors es poden utilitzar en una àmplia gamma de nous dominis, des de la biomecànica fins a les xarxes intel·ligents. Després d'haver aprofundit en el camp de la sismologia, ell i el seu equip utilitzaran una única unitat optoelectrònica a l'extrem terrestre del cable de fibra òptica, per controlar un abast complet de 50 km o més i generar informació a partir de milers de punts de mesura. La solució proposada podria permetre fàcilment el desplegament d'un gran nombre d'aquestes matrius de sensors, especialment a les zones actualment no controlades. Un altre gran avantatge seria que la gran majoria dels cables de fibra òptica utilitzats a tot el món per a les comunicacions són amfitrions adequats per al sensor proposat. El sistema es provarà per primera vegada en un cable submarí a la costa de Grècia (a Pylos, Peloponès).

Els altres 61 projectes premiats en aquesta ronda de finançament cobreixen una varietat de temes: inclòs un procés per habilitar dosis personalitzades de medicaments, una aplicació per provar la sinestèsia dels nens (per exemple, quan una persona veu un número com un color determinat) i una eina per eliminar automàticament els errors dels plans de dades de maquinari (la infraestructura d'una xarxa que transporta el seu trànsit). Veure més exemples de projectes finançats.

anunci

Les noves beques es van concedir a investigadors que treballen a 15 països: Àustria (1 beca), Bèlgica (3), Dinamarca (2), Finlàndia (2), França (6), Alemanya (4), Grècia (2), Irlanda ( 2), Israel (3), Itàlia (9), Països Baixos (8), Romania (1), Espanya (4), Suïssa (5) i el Regne Unit (10).

Subvencions Proof of Concept (PoC): novetats el 2019.

Les subvencions PoC van ser creades pel Consell Científic de l'ERC per complementar la gamma de subvencions bàsiques de l'ERC i altres activitats, que formen part del programa de recerca i innovació de la UE, Horitzó 2020. revisar mostra que el finançament, disponible des del 2011, ha ajudat els científics finançats per l'ERC a atraure capital per fer que la seva recerca sigui comercialitzable i crear noves empreses. El pressupost de tot el concurs PoC 2019 -que es fa en tres torns- és de 25 milions d'euros. L'anunci d'avui es refereix a la segona ronda de finançament del 2019, en què ERC va avaluar 132 sol·licituds, lleugerament inferiors a les 134 avaluades durant el primera ronda.

Per facilitar encara més la transferència de coneixements obtinguts de la recerca finançada per l'ERC al món en general, l'ERC ha llançat recentment un Fira Virtual d'Empresa. Pretén ajudar a generar connexions entre científics finançats per ERC PoC i inversors especialitzats que puguin trobar el finançament i el suport necessaris.

Per a possibles sol·licitants

El programa de subvencions PoC només està obert a investigadors finançats per l'ERC. Els becaris d'ERC poden sol·licitar finançament en una de les tres rondes de la convocatòria cada any. Els investigadors elegibles que vulguin optar al finançament el 2019 tenen fins al 19 de setembre de 2019 per sol·licitar l'última ronda de finançament. Visita el nostre  per obtenir els detalls complets de l'aplicació.

Consell Europeu de Recerca

El Consell Europeu de Recerca, creada per la Unió Europea el 2007, és la primera organització europea de finançament per a la recerca de frontera excel·lent. Cada any, selecciona i finança els millors investigadors creatius de qualsevol nacionalitat i edat per dur a terme projectes a Europa. L'ERC també s'esforça per atraure els millors investigadors de qualsevol part del món perquè vinguin a treballar a Europa. Fins ara, l'ERC ha finançat uns 9,000 investigadors de primer nivell en diferents etapes de la seva carrera. Ofereix quatre esquemes de subvencions bàsiques: subvencions inicials, consolidadores, avançades i sinèrgies. L'ERC està liderat per un òrgan de govern independent, el Consell Científic. El president d'ERC és el professor Jean-Pierre Bourguignon. ERC té un pressupost de més de 13 milions d'euros per als anys 2014 a 2020, part de 2020 Horizon, del qual és responsable el comissari de Recerca, Innovació i Ciència Carlos Moedas.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències