La Comissió autoritza nou productes #Genèticament Modificats per a ús d'aliments i pinsos i un altre com a flor de tall ornamental

| Juliol 29, 2019

La Comissió ha autoritzat deu organismes modificats genèticament (OGM): set per a ús d'aliments i pinsos (cotó GHB614xLLCotton25xMON1598, blat de moro 5307, blat de moro MON 87403, blat de moro 4114, blat de moro MON87411, blat de moro Bt11xMIR162x1507xGA21, soja MON87751), dues autoritzacions renovades també per a aliments i pinsos (colza Ms8xRf3 i blat de moro 1507xNK603) i una clavella com a flor ornamental.

Tots aquests Organismes modificats genèticament han passat per un procediment d'autorització integral, incloent una avaluació científica favorable per part de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (AESA).

Les decisions d’autorització no cobreixen el cultiu. Tots els estats membres tenien dret a expressar la seva opinió al Comitè Permanent i, posteriorment, a la Comissió d'Apel·lació. Tenint en compte el resultat del procés, la Comissió Europea té l’obligació legal de procedir a l’autorització.

Les autoritzacions són vàlides per a anys 10 i tots els productes produïts a partir d’aquests organismes modificats genèticament estaran subjectes a l’estricte de la UE etiquetatge i normes de traçabilitat. Per obtenir més informació sobre els OGM a la UE, vegeu aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, menjar, salut

Els comentaris estan tancats.