La majoria dels britànics donen suport a #Brexit "per qualsevol mitjà"

| Agost 13, 2019
La majoria dels britànics creuen que el primer ministre Boris Johnson ha de treure la Gran Bretanya de la Unió Europea "per qualsevol mitjà", fins i tot si es tracta de suspendre el parlament, un sondeig d'opinió realitzat per al Daily Telegraph dilluns (12 agost), escriu William James.

Johnson ha promès dirigir la Gran Bretanya fora de la UE el proper octubre de 31, independentment de si aconsegueix aconseguir un acord de sortida amb Brussel·les, malgrat que molts parlamentaris es mostren contraris a deixar-se sense acord.

En una enquesta d’opinió de ComRes es va mostrar que 54% dels enquestats van declarar que estaven d’acord amb la declaració: “Boris (Johnson) ha de lliurar el Brexit per qualsevol mitjà, inclosa la suspensió del parlament si fos necessari, per evitar que els diputats (parlamentaris) l’aturessin”.

Johnson busca un acord amb la UE, però no ha descartat suspendre el parlament per evitar els intents dels legisladors de bloquejar una sortida sense cap acord.

El sondeig va mostrar que 46% no estava d'acord amb la declaració. El resultat es va basar en les respostes dels entrevistats de 1,645, després que els que van dir que no sabien la seva preferència havien estat exclosos.

La mateixa enquesta va trobar el suport al Partit Conservador que havia augmentat en 6 punts percentuals fins a 31%, en comparació amb 27% que va declarar que donaria suport al Partit Laborista de l'oposició. El resultat es va basar en les respostes de 1,783.

Aquesta constatació s’ajusta en gran mesura a altres enquestes que mostren un augment del suport als conservadors des que Johnson es va fer càrrec de Theresa May, que formalment va deixar de fumar el mes passat sense haver lliurat el Brexit abans del termini.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, partit conservador, EU, les article, UK

Els comentaris estan tancats.