#Brexit - El mercat de treball del Regne Unit brilla, però els núvols a l'horitzó

| Agost 14, 2019

El mercat laboral britànic va mostrar una força inesperada al segon trimestre, en fort contrast amb les xifres de la setmana passada que van mostrar l'economia contractada en el mateix període que el país s'aposta pel Brexit, escriure Andy Bruce i David Milliken.

El creixement total dels beneficis, incloses les bonificacions, va augmentar un 3.7% anual en els tres mesos a juny, la taxa més alta des de 2008 de juny i va augmentar de 3.5% a maig, i en línia amb les previsions en una enquesta de Reuters d'economistes.

El mercat de treball ha estat un revestiment de plata per a l’economia des de la votació del Brexit al juny de 2016, cosa que molts economistes han atribuït als empresaris que prefereixen contractar treballadors que després poden acomiadar en lloc de comprometre’s a llarg termini amb la inversió.

Les xifres de dimarts van mostrar que Gran Bretanya va crear llocs de treball 115,000 en el segon trimestre, aconseguint que el nivell d'ocupació fos d'un rècord de 32.811 milions, segons l'Oficina per a l'Estatística Nacional (ONS).

"El mercat laboral continua sent una font de força per a l'economia del Regne Unit, tot i que ara pot assolir el punt àlgid", va dir Tej Parikh, economista en cap de l'Institut de Directius.

Sterling va mostrar poca reacció davant les dades, que tendeixen a endarrerir les tendències més àmplies de l’economia i també havien aparegut saludables en el moment de la crisi financera.

Excloses les bonificacions, el creixement salarial anual es va elevar fins al 3.9% del 3.6%, va dir l’ONS, en comparació amb la previsió de sondeig d’un creixement del 3.8%.

Una mica de la fortalesa de les dades salarials reflectia l’inusual moment de l’augment de les retribucions anuals per als treballadors de salut pública de 2018, quan es va diferir un augment més gran del normal fins al juliol.

Alguns detalls van apuntar a temps més durs, després que les dades de la setmana passada mostressin que l'economia va disminuir inesperadament un 0.2% en els tres mesos a juny.

La taxa d’atur va augmentar fins al 3.9%, enfront de les expectatives per mantenir un 3.8% constant, i mentre que el creixement de l’ocupació va superar amb escreix les previsions, els llocs de treball a temps parcial que no pas a temps complet van suposar totalment l’augment.

La sortida per hora, la mesura principal de la productivitat, va caure un 0.6% en termes anuals: el quart trimestre de davallada consecutiva i la més llarga des de mitjan 2013.

La pobresa productivitat és un dels majors reptes econòmics de Gran Bretanya i, fins fa poc, havia contribuït a una dècada de dèbil creixement salarial.

El nombre de places vacants, un indicador de l’ocupació futura, va caure en 820,000 en els tres mesos a juliol de 824,000 en el període fins a juny, el nivell més baix en més d’un any.

Algunes recents enquestes a empreses han suggerit que els empresaris es tornen més prudents sobre la contractació, ja que el nou primer ministre Boris Johnson s'ha compromès a treure Gran Bretanya de la Unió Europea l'octubre de 31, amb o sense acord.

El Banc d'Anglaterra va dir que aquest mes va veure signes d'una suavització dels indicadors del mercat de treball.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK

Els comentaris estan tancats.