#WorldWildlifeConference - La UE impulsa una millor protecció de les espècies més amenaçades del món

La UE es va unir a altres parts a la 18th Conferència de les parts (CoP18) a la Convenció de les Nacions Unides sobre el comerç d’espècies en perill d’extinció (CITES), que es va iniciar a Ginebra, Suïssa el 17-18 August, per prendre mesures addicionals per protegir les espècies més amenaçades del món contra la sobreexplotació a través del comerç internacional.

CITES és un tractat global que pretén fer sostenible el comerç internacional de vida salvatge i contrarestar el comerç il·legal. La UE impulsarà una aplicació més eficaç de les normes existents, inclosa la proposta de resolució sobre mesures per garantir la legalitat del comerç en virtut de la Convenció. D'acord amb les seves prioritats en virtut de: Pla d'Acció de la UE contra el tràfic de fauna silvestre, a CoP18, la UE promourà una millor execució de les disposicions de la Convenció per part de totes les parts, en particular per aquells països que no apliquen repetidament les seves obligacions i que poden necessitar suport addicional per evitar sancions comercials com a últim recurs.

Aquesta és una necessitat absoluta per abordar la caça furtiva i el tràfic il·legal que afecten elefants, rinocerontes, tigres, pangolins i palissandre. L’adopció d’una nova ‘Visió estratègica’ per a CITES per als anys 2021 a 2030 proporcionarà l’oportunitat de consolidar i aclarir el paper de CITES en un context més ampli de governança ambiental internacional. Això també inclou el marc de biodiversitat post-2020 que es desenvolupa en paral·lel en el marc de la secció Conveni sobre la Diversitat Biològica.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Suïssa, trànsit de vida silvestre

Els comentaris estan tancats.