#Brexit - Hi ha un gir a la vista?

| Agost 20, 2019

Reunió informal del Consell d'Afers Exteriors (Gimnàs) 15 / 02 / 18, Sofia

Boris Johnson va escriure al president del Consell Europeu, Donald Tusk, el mes d'agost de 19, exposant la posició del govern del Regne Unit sobre els "aspectes clau" del Brexit, especialment en relació a les disposicions "posteriors" del Protocol sobre Irlanda i Irlanda del Nord. La carta arriba abans de reunions d’un en un amb la cancellera alemanya Angela Merkel i el president francès, Emmanuel Macron, i la cimera de caps de govern de G7 a Biarritz al final de la setmana, escriu Catalina Feore.

La carta confirma que la preocupació principal del Regne Unit segueixen sent les disposicions de protecció de la frontera irlandesa destinades a mantenir una frontera suau entre Irlanda del Nord i la República d’Irlanda. Johnson afirma que el Regne Unit no posarà en marxa “infraestructura, controls ni controls” a la frontera. Tanmateix, la carta també deixa clar que el Regne Unit vol "desviar-se potencialment" d'un gran ventall de normes de la UE, que inevitablement condueix a la necessitat dels controls que el Regne Unit vol evitar. També significa que el govern irlandès es veurà obligat a establir controls per protegir el mercat únic europeu.

Johnson escriu que el Regne Unit no pot continuar aprovant compromisos específics de l’informe conjunt UE-Regne Unit que va comprometre el Regne Unit a “l’alineament complet” amb moltes normes de la UE, inclosos els seus molts requisits per garantir un nivell de igualtat. Johnson era secretari d’exteriors i, per tant, membre superior del gabinet del primer ministre Theresa May quan va acordar l’informe conjunt el desembre de 2017. Va romandre membre del mateix govern quan va reafirmar el seu compromís amb aquest informe el març de 2018, només va dimitir el juliol de 2018. Si bé els membres del Partit Conservador poden trobar encantadora la seva relació elàstica amb la veritat i la buferia, la UE és una organització molt més sòbria basada en regles que considerarà aquest mentider documentat amb un ull més escèptic.

El canvi en U d’aquests compromisos confirma els rumors que les objeccions del Regne Unit van més enllà del punt de partida irlandès i també versen sobre la llibertat del Regne Unit per a una divergència més radical de les normes de la UE. La Unió Europea no permet, en cap cas, que una economia de l'escala i la proximitat del Regne Unit es converteixi en un "Singapur sobre el Tàmesi". I, finalment, si s’opta a l’opció d’amputar una cama gangrenosa o una aturada cardíaca, tot i que, de mala gana, acceptaran l’amputació.

Hi ha un gir a la vista?

Només hi ha dues maneres de llegir aquesta carta; com a declaració clara que el Regne Unit té la intenció de deixar la UE sense un acord o com a obra de terreny per arribar a un acord basat en la relació futura, que ja està previst en l'Acord de retirada.

Johnson proposa amb valentia una cosa que ja ha acordat la UE:

"Proposo que es substitueixi el backstop amb un compromís de posar en marxa aquest tipus de disposicions el més aviat possible abans del final del període de transició, com a part de la futura relació."

El Protocol ja preveu que el backstop només s'aplica "tret que i fins que" sigui substituït, total o parcialment per un acord posterior, amb l'objectiu inicial d'arribar a aquest acord per 1 2020 de juliol.

En el cas que no hi hagi un acord en el període de transició, Johnson afirma que el Regne Unit estaria "preparat per examinar de forma constructiva i flexible" quins compromisos podrien proporcionar un grau de confiança si no hi hagués un acord.

Queda per veure quins compromisos caldrien i quins podrien acordar EU-27. Un límit de temps no seria acceptable per a Irlanda o per a la UE-27; les concessions sobre la flexibilitat del Regne Unit per desviar-se de les regulacions i les disposicions de parit en condicions no seran acceptables per a la UE-27 en el seu conjunt. No hi ha molt de nou aquí, però hi ha una mica de llum, el Regne Unit no necessita reobrir l'Acord de Retirada, els compromisos es podrien adquirir mitjançant la declaració política que no s'obliga. Tot el que caldrà és que el primer ministre Johnson vengui això a un públic britànic que es mostra cada cop més alarmat per la perspectiva real del Brexit sense cap acord.

Al cap i a la fi, Johnson és qui ha desestimat la possibilitat que un resultat "sense acord" fos "un milió a un".

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, EU, Comissió Europea, destacat, les article, UK

Els comentaris estan tancats.