# Erasmus + - La UE impulsa la participació d’estudiants i personal africans a 2019

| Setembre 13, 2019

La UE ha invertit un import addicional de 17.6 milions d'euros per donar suport a estudiants i personal africans recentment seleccionats de 8,500 per participar en Erasmus + a 2019. Aquest augment del finançament Erasmus + és un pas més cap al compromís anunciat pel president Jean-Claude Juncker en el seu Estat de la Unió al setembre, 2018 ha donat suport a estudiants i investigadors 35,000 africans de 2020.

El comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, va dir: “Potenciar els joves a l’Àfrica és clau per construir un futur millor. Això significa promoure l’educació i, enguany, ens hem centrat sobretot en impulsar la cooperació amb les empreses per garantir que els joves d’Àfrica adquireixin totes les competències que necessiten per a la seva vida professional. Els projectes que donen suport a mètodes d’aprenentatge innovadors, l’emprenedoria i l’obertura d’oportunitats per trobar feina en àrees clau com l’alimentació, l’agroindústria i la transformació d’energia són aspectes clau de la selecció d’aquest any. Aquest és l’avantatge que ofereix Erasmus + ”.

El comissari internacional de Cooperació i Desenvolupament, Neven Mimica, va dir: "La nostra aliança Àfrica-Europa és sobretot la de les persones. Volem invertir en educació de qualitat a l’Àfrica. Volem reforçar les connexions entre estudiants europeus i africans i institucions d’educació superior. Oferint-los l’oportunitat d’intercanviar coneixements i inspirar-se els altres, augmentarà el creixement socioeconòmic inclusiu i reduirà la pobresa i la desigualtat. A més, dotarà als estudiants africans de les habilitats necessàries per trobar feina digna ”.

Els resultats de la trucada 2019 Erasmus + porten el nombre total d’intercanvis entre Àfrica i Europa a 26,247 des de l’inici del programa a 2014 i van a bon camí per assolir l’objectiu 2020 de donar suport a les persones 35,000, tal com es va anunciar a la Aliança Africa-Europa per a inversions i ocupacions sostenibles. Aquest any, els estudiants i personal universitari europeus 8,555 africans i 4,649 es beneficiaran d’intercanvis en països africans de 53 i països europeus 34 que participen en el programa Erasmus +. Els estudiants podran romandre a l'estranger fins a un any, mentre que els intercanvis de personal tenen una durada de fins a dos mesos.

El finançament addicional de 17.6m €, procedent dels instruments financers externs de la Comissió i del Fons Fiduciari de la UE per a Àfrica, ha impulsat la participació dels nacionals africans en un total de 40%. Per als països de l’Àfrica occidental i la Banya d’Àfrica, el nombre de beques s’ha duplicat més que gràcies als diners addicionals. També ha permès incloure més països al programa, com Eritrea, Sierra Leone, Libèria, Congo i Burundi, i augmentar el nombre d’intercanvis, en particular per Benín, Cap Verd, Mali, Níger, Nigèria i Somàlia .

A més, competint amb els millors estudiants de tot el món, els joves estudiants de 313 procedents de països africans de 33 van rebre beques per al Programes de màster conjunt Erasmus Mundus. Això prové de beques 239 de països africans de 27 a la selecció de l'any passat. Les institucions africanes estan cada cop més implicades a l’ensenyament dels programes de màster conjunt Erasmus Mundus, amb les institucions 46 del continent col·laborant en la realització dels programes 44 seleccionats aquest any. Van des d’universitats especialitzades fins a instituts d’investigació actius en àrees com malalties infeccioses, biodiversitat i ecosistemes, o aprofiten el poder de la computació en núvol per beneficiar el medi ambient.

S'han escollit els projectes 35 que promouen la creació de capacitats en l'educació superior dissenyats per millorar la qualitat i la innovació dels programes a les universitats africanes. La selecció d’aquest any abasta un ventall més ampli de països que mai, amb Madagascar, les Comores, Mauritània i Guinea que participen a més dels socis més tradicionals, cosa que és una mostra que Erasmus + arriba amb èxit a les noves institucions del continent.

A més, s'han seleccionat projectes a petita escala 39 per finançament que ajudin a construir la capacitat del sector juvenil amb socis africans. Aquests projectes, que inclouen organitzacions juvenils i el sector sense ànim de lucre (ONG i empreses socials, per exemple), promouen l’aprenentatge informal i ajuden els joves a iniciar els seus propis negocis i a participar activament en les seves comunitats locals.

Fons

Invertir en educació de qualitat inclusiva i equitativa per a tots és una prioritat clau per a la UE, d'acord amb la Objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. L’educació a tots els nivells i la inversió en joves són vitals per a la millora de les competències i l’ocupació, per al creixement sostenible i per a la ciutadania activa.

Invertir en persones invertint en educació i habilitats és un dels eixos vertebradors Aliança Àfrica-Europa, que pretén portar la col·laboració de la UE amb Àfrica al següent nivell. Per fer-ho, la Comissió proposa impulsar les inversions, atraure encara més inversors privats, donar suport a l’educació i el desenvolupament de competències per a l’ocupabilitat, així com impulsar el comerç i millorar el clima empresarial.

A més de crear nous àmbits i nous canals de cooperació, l'Aliança Àfrica-Europa també busca aprofitar el potencial dels programes de cooperació internacional de la UE existents. Incrementar el finançament addicional a Erasmus + augmenta la participació de les persones i organitzacions africanes amb l'objectiu de donar suport a la mobilitat dels estudiants i investigadors 35,000 del continent africà de 2020, fins a un nombre total de 105,000 per 2027.

Erasmus + és el programa de la Unió Europea d’educació, formació, joventut i esport del període 2014-2020. Erasmus + finança la mobilitat acadèmica i juvenil i la cooperació entre Europa i altres regions del món, inclosa Àfrica, on dóna suport a activitats que s’ajusten estretament a les prioritats de cooperació de les polítiques de la UE per al continent. Els països africans han pogut participar a Erasmus + com a països socis des de 2014.

Més informació

Full de dades

Aliança Àfrica-Europa

L’Àfrica-UE associació

Erasmus+

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, Erasmus, Erasmus +, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.