#Ericsson deixa de costat 1.23 mil milions de dòlars per a la liquidació de suborns i la possible monitorització estrangera

| Setembre 27, 2019

El fabricant suec d'equips de telecomunicacions diu que la resolució de sondes penals i civils per part de les autoritats nord-americanes encara està finalitzada.

El logotip d’Ericsson es troba a la seu de l’Ericsson a Estocolm. FOTO: OLOF SWAHNBERG / REUTERS
El conseller delegat d’Ericsson AB va dir dijous (26 de setembre) que va lamentar que la companyia no hagués respost abans a una investigació de la Comissió de Valors i Intercanvis que va suposar que el fabricant suec d’equips de telecomunicacions reservés 12 mil milions de corones sueques (1.23 mil milions de dòlars) en els seus financers del tercer trimestre per cobrir multes i costos associats a infraccions de suborns estrangers, escriu Dylan Tokar, Wall Street Journal.

"Si bé les penalitzacions financeres a les que ens enfrontem són importants, avançar en un tancament amb les autoritats nord-americanes sobre aquestes qüestions és fonamental per a la nostra empresa", va dir el conseller delegat Börje Ekholm durant una trucada amb inversors. "Continuarem fomentant una cultura on la integritat, la responsabilitat i la rendició de comptes siguin el que en definitiva compte".

La companyia, que va anunciar la provisió en un comunicat dimecres, va dir que el procés per trobar una resolució amb les autoritats encara estava en curs. Els executius calculen que els assentaments estarien finalitzats al quart trimestre de la companyia.

Les sondes de la Llei de pràctiques de corrupció estrangera van començar a 2013, amb una investigació de la SEC. El Departament de Justícia va llançar la seva pròpia sonda a 2015. Segons Ximum, la companyia va començar a treballar fins a millorar el seu programa d'ètica i compliment.

Les investigacions van revelar violacions de la llei de suborn exterior nord-americana i del codi ètic comercial de la companyia a la Xina, Djibouti, Indonèsia, Kuwait, Aràbia Saudita i Vietnam, va dir Ericsson.

Les infraccions van ser el fracàs del seguiment d'Ericsson en les banderes vermelles i els controls interns inadequats, cosa que va permetre a diversos empleats actuar per a "propòsits il·legítims", va dir Ekholm dijous (26 de setembre), segons un transcripció de S&P Capital IQ.

Ericsson no ha vist cap impacte de les sondes sobre el seu negoci, va afegir Ekholm després a la trucada.

La provisió de 1.23 mil milions de dòlars cobreix fins a 1bn de dòlars en les penalitzacions combinades estimades per a les pròximes liquidacions amb el Departament de Justícia i la SEC, va dir Carl Mellander, director general de Finances d'Ericsson.

Segons la resta de l'exercici, es van produir despeses relacionades amb les investigacions, fins al primer trimestre de l'exercici 2017 de la companyia.

L'equip jurídic d'Ericsson, Xavier Dedullen, va dir que la companyia havia disciplinat fins ara als empleats de 65 en relació amb les infraccions de la FCPA, de les quals 49 ja no estava amb l'empresa.

Els directius també van deixar oberta la possibilitat que els assentaments d’Ericsson poguessin incloure la imposició d’un monitor independent per supervisar les reformes de compliment de l’empresa.

"No podem entrar en els detalls de ... les discussions amb les autoritats, però no seria una sorpresa si acabéssim amb un monitors", va dir Dedullen.

La companyia ha dit que va col·laborar amb les investigacions del Departament de Justícia i la SEC. Un portaveu de l’empresa ha rebutjat comentar més endavant la provisió.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Suècia

Els comentaris estan tancats.