Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

#Coronavirus: "Creuar la frontera per un carril verd hauria de trigar 15 minuts com a màxim"

COMPARTIR:

publicat

on

Avui (23 de març), la Comissió Europea ha publicat consells pràctics sobre com implementar les seves directrius per a la gestió de fronteres, per tal de mantenir el transport de mercaderies per la UE durant la pandèmia actual. Per garantir que les cadenes de subministrament a tota la UE continuïn funcionant, es demana als Estats membres que designin sense demora tots els punts de pas de frontera interns rellevants de la xarxa de transport transeuropea (TEN-T) com a passos de frontera de 'carril verd'. Els passos de frontera amb carril verd han d'estar oberts a tots els vehicles de mercaderies, siguin quines siguin les mercaderies que transportin. Creuar la frontera, inclosos els controls i les proves de salut, no hauria de passar més de 15 minuts.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "L'esclat del coronavirus té un impacte important en el transport europeu. Les mesures introduïdes per frenar la propagació del virus també s'han alentit i, de vegades, han paralitzat el transport. Avui publiquem directrius sobre el" verd " Vaig establir quatre objectius per avançar realment a les carreteres europees.

"En primer lloc, creuar la frontera per un carril verd hauria de trigar un màxim de 15 minuts. En segon lloc, els carrils verds haurien d'estar oberts a vehicles que transportessin qualsevol tipus de mercaderia. En tercer lloc, els governs nacionals haurien de suspendre les restriccions, per exemple, la prohibició de circular els caps de setmana o a En quart lloc, hem de reduir els tràmits dels treballadors del transport de totes les nacionalitats, perquè puguin creuar les fronteres més ràpidament ".

La comissària de Transports, Adina Vălean, va dir: “La xarxa de transport de la UE connecta tota la UE. El nostre document d'orientació pretén protegir les cadenes de subministrament de la UE en aquestes difícils circumstàncies i assegurar-se que tant els treballadors de mercaderies com els de transport puguin viatjar allà on siguin necessaris, sense demora. Un enfocament col·lectiu i coordinat del transport transfronterer és avui més important que mai. Els carrils verds també estan dissenyats específicament per protegir els treballadors del transport a primera línia d’aquesta crisi. Aquest conjunt de recomanacions facilitarà la seva ja estressant missió i aportarà més seguretat i predictibilitat al seu treball ".

Passos de frontera amb carrils verds

Es reduiran al mínim i es racionalitzaran els procediments en els passos de frontera amb carrers verds fins a allò que sigui estrictament necessari. Els controls i el cribratge s’haurien de realitzar sense que els conductors hagin d’abandonar els vehicles, i els conductors mateixos només haurien de sotmetre’s a mínims controls. Els conductors de vehicles de mercaderies no han de sol·licitar-los que presentin cap document que no sigui el seu permís d’identificació i de conduir i, si cal, una carta de l’empresari. S’ha d’acceptar la presentació electrònica / exhibició de documents.

Cap vehicle o conductor de mercaderies ha de patir discriminació, independentment de l’origen i la destinació, la nacionalitat del conductor o el país de matriculació del vehicle.

anunci

A la llum de la situació actual, també s’insta als països de la UE a suspendre temporalment totes les restriccions d’accés a la carretera vigents al seu territori, com ara les prohibicions de cap de setmana, de nit i sectorials.

La Comissió anima als estats membres a configurar passadissos de trànsit de pas segurs per permetre que els conductors privats i els seus passatgers, com ara els treballadors sanitaris i de transport, així com que els ciutadans de la UE siguin repatriats, independentment de la nacionalitat, passin directament amb prioritat pel país de cadascun. direcció necessària al llarg de la xarxa TEN-T. Això s'ha de fer mantenint-se estrictament a la ruta designada i fer els descansos mínims necessaris. Els estats membres haurien de vetllar perquè tinguin almenys un aeroport funcional per a la repatriació i els vols de socors internacionals.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències