Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

L’Informe mundial sobre crisis alimentàries revela l’abast de les crisis alimentàries, ja que # COVID-19 presenta nous riscos per als països vulnerables

COMPARTIR:

publicat

on

El 21 d'abril, una aliança internacional d'agències de les Nacions Unides, governamentals i no governamentals que treballen per abordar les causes fonamentals de la fam extrema han publicat una nova edició del seu informe global anual sobre crisis alimentàries.

L’informe de la xarxa mundial contra les crisis alimentàries, juntament amb les conclusions clau, les declaracions dels socis i els productes multimèdia que descomprimeixen el seu contingut ja estan disponibles a

Principals conclusions de l'informe global

L’informe indica que al tancament del 2019, 135 milions de persones en 55 països i territoris van experimentar una inseguretat alimentària aguda * (fase 3 o superior de l’IPC / CH). A més, als 55 països en crisi alimentària que inclou l’informe, 75 milions de nens van ser atrofiats i 17 milions van patir malbaratament el 2019.

Aquest és el nivell més alt d’inseguretat alimentària * i desnutrició documentat per la Xarxa des de la primera edició de l’informe el 2017.

A més, el 2019, 183 milions de persones es van classificar en estat d'estrès (IPC/CH Fase 2), a la cúspide de la fam aguda i amb risc de caure en crisi o pitjor (IPC/CH Fase 3 o superior) si s'enfrontaven a un xoc. o estressant, com la pandèmia de la COVID-19.

Més de la meitat (73 milions) dels 135 milions de persones cobertes per l'informe viuen a l'Àfrica; 43 milions viuen a l’Orient Mitjà i a Àsia; 18.5 milions viuen a Amèrica Llatina i el Carib.

Els principals motors de les tendències analitzades a l’informe van ser: el conflicte (el factor clau que va empènyer 77 milions de persones a una inseguretat alimentària aguda), els extrems meteorològics (34 milions de persones) i les turbulències econòmiques (24 milions).

anunci

* La inseguretat alimentària aguda és quan la incapacitat d'una persona per consumir aliments adequats posa en perill immediat la seva vida o els seus mitjans de vida. Es basa en mesures acceptades internacionalment contra la fam extrema, com la Classificació Integrada de la Fase de la Seguretat Alimentària (IPC) i el Cadre Harmonisé. És més greu que / no és el mateix que la fam crònica, tal com informa cada any l'estat anual de les Nacions Unides. Seguretat alimentària i nutrició al món informe. La fam crònica és quan una persona no pot consumir prou menjar durant un període prolongat per mantenir un estil de vida actiu i normal.

Quant a la xarxa global

La xarxa mundial contra les crisis alimentàries busca vincular, integrar i orientar millor les iniciatives, associacions, programes i processos de polítiques existents per abordar de manera sostenible les causes profundes de les crisis alimentàries.

L 'informe global sobre crisis alimentàries és la publicació insígnia de la xarxa mundial i està facilitat per la Xarxa d'informació sobre seguretat alimentària (FSIN). L'Informe és el resultat d'un procés analític basat en consens i multipartner en el qual participen 16 socis humanitaris i de desenvolupament internacionals (per ordre alfabètic): el Comité Permanent Inter-Estats de Lutte contre la Sécheresse dans le Sahel (CILSS), la Unió Europea. (UE), la Xarxa de sistemes d'alerta precoç de fam (FEWS NET), l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), el Clúster Global de Seguretat Alimentària, el Clúster Mundial de Nutrició, la Classificació Integrada de la Fase de la Seguretat Alimentària (IPC) Global Support Unitat, l'Autoritat Intergovernamental per al Desenvolupament (IGAD), l'Institut Internacional d'Investigació en Política Alimentària (IFPRI), el Sistema de la Integració Centroamericana (SICA), la Comunitat de Desenvolupament de l'Àfrica Austral (SADC), el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF), el Agència dels Estats per al Desenvolupament Internacional (USAID), el Programa Mundial d'Aliments de les Nacions Unides (PMA), l'Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d'Afers Humanitaris (OCHA) i l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències