Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

"Digitalització i COVID-19: la tempesta perfecta" - Conferència de la presidència de l'EAPM a l'horitzó: registreu-vos ara!

COMPARTIR:

publicat

on

Salutacions a tots! Com que la nostra conferència de la presidència s’acosta ràpidament el 12 d’octubre (agenda aquí, registre aquí), Volia compartir amb vosaltres la nostra publicació acadèmica titulada "Digitalització i COVID-19: la tempesta perfecta" que es va publicar els darrers dies. Això es debatrà a la nostra propera conferència de la Presidència, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

L'article tracta la premissa de la salut com un vaixell al port que és segur, però no per a això es construeixen els vaixells, tal com va observar el filòsof William Shedd del segle XIX.

Dit d’una altra manera, la tecnologia d’un alt potencial és de poc valor si no s’explota el potencial. Com que la forma del 2020 es defineix cada vegada més per la pandèmia del coronavirus, la digitalització és com un vaixell carregat de tecnologia que té una enorme capacitat per transformar el combat de la humanitat contra les malalties infeccioses.

Però encara està amarrat amb seguretat al port. En lloc de navegar amb valentia cap a la batalla, roman al moll i s'amaga de la tempesta més enllà dels espigons. Els enginyers i els muntadors l’ajusten constantment, i els seus oficials i treballadors de coberta perfeccionen els seus procediments operatius, però aquesta promesa és incomplerta, frenada per la vacil·lació i la indecisió de l’oficialitat.

Allà fora, els mars de la pandèmia són turbulents i desconeguts, i és impossible saber per endavant tots els altres perills que poden amagar-se més enllà d’aquests horitzons ennuvolats. Tanmateix, el camí més noble és que es donin ordres per completar els preparatius, llançar-se i salpar, i unir-se a altres vaixells tripulats per valents treballadors sanitaris i investigadors incansables, que ja estan profundament compromesos amb una missió de rescat per a tot el gènere humà.

És el destí de la digitalització navegar per aquests oceans al costat d’altres membres d’aquest grup de treball i ha arribat l’hora del destí.

Aquest article se centra en els possibles facilitadors i recomanacions per maximitzar els aprenentatges durant l’era del COVID-19 tenint en compte els diferents aprenentatges del COVID 19 i el situa en el marc de la capacitat i potencial que la UE, així com els estats membres, tenen col·lectivament.

anunci

L’article posicionava aquests elements amb un gest cap als propers marcs polítics com el pla de batre el càncer i la missió contra el càncer, l’espai europeu de dades sanitàries, el programa sanitari ampliat, la revisió d’incentius a la investigació i, més recentment, la declaració del president de la Comissió. Ursula von der Leyen a favor de la Unió Europea de la Salut. Aquí hi ha enllaç als articles.

Quins són, doncs, els temes sobre la taula del 12 d’octubre per a la nostra Conferència de Presidència?

L’actual crisi del COVID-19 ha posat en gran alleujament molts problemes sanitaris europeus i, de fet, mundials.

També ha plantejat qüestions importants, no necessàriament noves, sinó que s’han centrat més en la pandèmia.

Una d’aquestes qüestions és si la UE hauria de tenir un paper més important en la salut pública i, sobretot, en el subministrament de tecnologia sanitària. Això, per descomptat, afectaria la competència sanitària estretament guardada dels estats membres, de manera que, si això passés, com seria?

Una altra qüestió és com es poden solucionar les deficiències ara molt evidents per protegir millor la salut d’Europa davant d’una altra crisi? Quines són les prioritats? La qüestió més àmplia, com s'ha esmentat anteriorment, és si és hora de donar a la UE un paper més important en la protecció de la salut d'Europa.

Mentrestant, al centre de la medicina personalitzada, hi ha un ús en expansió de les dades de salut. Aquest és un tema sensible. Sens dubte, és necessari que la comunitat de ciències de la salut parli més obertament sobre l’ús de dades de salut personal en investigacions per millorar la salut humana i eradicar malalties com el càncer i el públic ha de ser el centre de qualsevol discussió.

Moltes iniciatives nacionals i internacionals es basen en una anàlisi completa de dades per impulsar solucions basades en evidències per millorar els resultats en salut que el nostre article titulava 'Digitalització i COVID-19: la tempesta perfecta' adreces en alguns detalls de les diferents direccions cardinals de la brúixola.

Aquestes iniciatives signifiquen, per descomptat, que les dades de salut personal són una mercaderia molt valuosa per a la investigació i que sempre s’han d’utilitzar de manera responsable, ètica i segura que sigui de l’interès de la societat.

La transparència sobre per què i com fem servir les dades és vital si Europa vol mantenir la llicència social per a la investigació basada en dades. La confiança és primordial.

A més, cal reforçar la infraestructura digital d’Europa en general i per fer front a l’impacte de Covid-19 en particular. I després hi ha futures crisis de salut pública a considerar ...

Una millor integració de la intel·ligència artificial en la resposta de salut pública hauria de ser una prioritat; L'anàlisi de grans dades relacionades amb el moviment dels ciutadans, els patrons de transmissió de malalties i la vigilància de la salut es podrien utilitzar per ajudar a les mesures de prevenció.

En resposta a les prohibicions de viatges, tancaments i recomanacions sobre el distanciament social per limitar la propagació del virus, s'ha produït un canvi necessari a les eines digitals quan sigui aplicable per mantenir el món girant, sobretot quines parts de l'economia s'han pogut salvar.

Els anteriors són només un exemple dels grans temes, entre molts que es poden debatre el dia. Assegureu-vos que us acompanyeu el 12 d’octubre.

Un cop més, aquí teniu l'enllaç a la peça acadèmica titulada 'Digitalització i COVID-19: la tempesta perfecta' així com els enllaços a l’agenda fent clic a aquí, per registrar-se aquí per a la nostra conferència de la presidència.

Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb: 

Dr Denis Horgan, PhD, LLM, MSc, BCL
Director executiu d'EAPM,
Redactor en cap de Genòmica de la salut pública
EAPM, Avenue de l'Armee/Legerlaan 10,
1040 Brussel·les, Bèlgica
Telèfon: + 386 30 607 281
lloc web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències