Una proposta legislativa a Polònia per prohibir la matança religiosa d'animals per a l'exportació "preocupa profundament els jueus europeus", va dir el rabí Menachem Margolin, president de l'Associació Jueva Europea (EJA) dijous (1 d'octubre), escriu

L'anomenat projecte de llei sobre benestar animal, proposat pel partit de la Llei i la Justícia (PiS), ha aprovat la Cambra de diputats o Sjem i ara busca l'aprovació al Senat.

Podria tenir ramificacions massives per a les comunitats jueves europees, ja que veuria una part central i vital d’una pràctica jueva, la shechita, que ha tingut lloc des de fa mil·lennis trepitjada i eficaçment eliminada: l’accés i el subministrament de carn kosher.

Per als jueus europeus, la legislació també comporta múltiples alarmes vermelles i intermitents. La història ha demostrat repetidament que la salvació inicial en els intents de castigar, ostracitzar, marginar i, finalment, destruir les comunitats jueves sempre comença amb les prohibicions dels principis centrals de la fe jueva, com ara les lleis kosher i la circumcisió, abans de passar a un territori molt més fosc.

Els activistes del benestar animal s’oposen a la matança d’animals per a carn kosher perquè impedeix atordir abans de tallar-los la gola. Els defensors de la pràctica rebutgen les afirmacions que és cruel i diuen que indueix una mort ràpida i humana per a l'animal.

"Aquest projecte de llei posa les afirmacions no científiques i no científiques sobre el benestar dels animals per sobre de la llibertat de religió, incomplint un pilar central de la carta de drets fonamentals de la UE", va dir el rabí Margolin en la seva declaració.

Al seu article 10, la carta estableix: "Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió. Aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió, creences i llibertat, tant sols com en comunitat amb els altres, i en públic o privat, a manifestar religió o creença en l'adoració, l'ensenyament, la pràctica i l'observança ".

anunci

 El projecte de llei, va assenyalar Margolin, "tan alarmantment busca controlar i posar en pràctica els jueus donant al ministre d'Agricultura el poder de determinar les qualificacions de les persones que realitzen sacrifici religiós".

El "schochet", la persona a qui s’encarrega la realització de la matança, fa anys d’entrenament continuat i es compromet, segons la legislació jueva estricta, a garantir que l’animal sofreixi el menor sofriment i estrès possible que condueixin fins i durant la mateixa matança, va explicar el rabí.

Va continuar: "El projecte de llei també requerirà una determinació de la quantitat de carn kosher necessària per a la comunitat jueva local. Com es pot fer això? Creant i supervisant una llista de jueus a Polònia"? Aquesta llei, si s'aprova, porta amb si una foscor i sinistra resaca per als jueus, que remet a l'ocupació, on la pràctica i les creences van ser inicialment dirigides com a primers passos en el camí cap a la nostra eventual destrucció ".

Polònia és un dels majors exportadors europeus de carn kosher.

"Els jueus europeus han tingut una fructífera i cooperativa relació amb Polònia com a principal proveïdor de carn kosher per a les nostres comunitats. De fet, Polònia és un proveïdor central de les nostres necessitats. S'ha de fer la pregunta, per què ara? Amb quina finalitat? " va demanar al rabí Margolin, que va instar el govern polonès, el seu parlament, els seus senadors i el president polonès a aturar aquesta llei.

"No només per defensar els valors consagrats a la Carta europea de drets fonamentals que protegeixen la llibertat de religió, sinó per donar una clara declaració de solidaritat que mantindrà i donarà suport als jueus europeus com a part intrínseca del teixit social europeu i no ens sacrificarà," les nostres creences i pràctiques a l'altar de la política ", va concloure el rabí Margolin.