Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Hi haurà aigua a Crimea?

publicat

on

Des de la unificació de Crimea amb Rússia el març del 2014, els problemes amb el subministrament d’aigua molesten la població de la Península. Ucraïna ha deixat de subministrar aigua dolça del riu Dnieper pel canal del nord de Crimea, escriu Alex Ivanov, corresponsal de Moscou.

Se sap que sempre hi ha hagut escassetat d’aigua a Crimea, tant pel clima àrid i les baixes precipitacions, com per la manca natural d’aigua subterrània.

Ucraïna ha bloquejat el canal i Rússia busca desesperadament noves fonts d’abastiment d’aigua a la península. Al món i a Europa, no presteu atenció al fet que 2.340 milions de persones que viuen a Crimea es veuen obligades a mancar d’aigua potable, com si es tractés del desert del Sàhara.

En les relacions entre Moscou i Kíev, va esclatar un nou escàndol, aquesta vegada al voltant de la idea de construir dessalinitzadors d’aigua a la península de Crimea. Aquests dies, el Ministeri d'Afers Exteriors rus va deixar clar que el problema del subministrament d'aigua a Crimea es resoldrà independentment de la posició de les autoritats ucraïneses, que "no es preocupen per la vida de les persones".

La declaració va ser una reacció a la promesa "d'impedir la implementació del projecte de totes les maneres possibles", que va ser anunciada pel ministre d'Afers Exteriors d'Ucraïna, Dmitry Kuleba. A Kíev, estan segurs que els recursos hídrics de Crimea per a les necessitats de la població local són suficients i que els subministraments d'aigua addicionals amenacen de "militaritzar la regió".

El president de la Duma estatal, Vyacheslav Volodin, va fer el seu comentari sobre la situació: "Després d'haver detingut prèviament l'accés a l'aigua dolça pel canal, les autoritats ucraïneses priven la gent d'aigua en general. És necessari odiar tant la gent?" També ha recordat que anteriorment la direcció d'Ucraïna va afirmar que "no es construirà el pont de Crimea i que no hi haurà turistes a Crimea".

El ministre d'Afers Exteriors d'Ucraïna, Dmitry Kuleba, va declarar recentment que "les autoritats d'ocupació il·legals de Crimea atreuen una gran empresa internacional per introduir tecnologies de dessalinització d'aigua". Kuleba va dir que "impedirem implementar aquest projecte".

En aquest sentit, Dmitry Kuleba va assenyalar que l'any vinent Kíev crearà la "plataforma de Crimea", una plataforma de negociació internacional per al retorn de la península a Ucraïna. Va dir que diversos estats, organitzacions internacionals i de drets humans i experts s'uniran a la feina de la plataforma. "Farem aquestes condicions per a Rússia en la política mundial que l'extreu de Crimea".

Ucraïna va proporcionar fins a un 85% de les necessitats de Crimea en aigua dolça a través del canal de Crimea del Nord. El 2014 es van aturar els lliuraments. Des d’aleshores, la qüestió del subministrament d’aigua s’ha resolt parcialment a costa dels embassaments, que durant l’últim any per manca de precipitacions s’han reduït significativament.

Al final de l'any, la situació amb les precipitacions a Crimea va millorar lleugerament, però el nivell dels embassaments que subministren les ciutats més grans de la península continua sent mínim. Més de cinquanta ciutats i assentaments de la Península reben aigua segons els horaris. Però la regió està decidida a resoldre problemes de subministrament d’aigua sense Ucraïna.

Fa uns dies, el cap de Crimea, Sergey Aksenov, va anunciar que la construcció de plantes dessalinitzadores pot començar ja l'1 de gener de 2021.

Segons ell, si les precipitacions encara no són suficients, "la dessalinització és l'única sortida".

És ben obvi que Rússia no tolerarà l’actitud agressiva d’Ucraïna envers la població de Crimea i el desig de Kíev de morir de fam a la població de la Península, que les autoritats ucraïneses estan tan desitjoses de tornar al poder d’Ucraïna. Situació divertida.

Rússia ja està fent tots els esforços possibles per proporcionar a la població de Crimea aigua potable en quantitat suficient i per garantir les necessitats de l'agricultura de la península.

Sorprèn que tot el món contempli aquesta situació amb indiferència. La gent s’ha vist privada de gairebé tot: inversió, visats, oportunitats de viatjar a l’estranger i ara beure aigua, només per suposadament restaurar l’estat de dret en detriment de les necessitats immediates de les persones?

Les opinions expressades a l'article anterior són les de l'autor i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

EU

El "dret a desconnectar" hauria de ser un dret fonamental a tota la UE, segons diuen els eurodiputats 

publicat

on

La cultura sempre en actiu comporta greus riscos, segons els eurodiputats © Deagreez / Adobe Stock  

El Parlament Europeu reclama una llei de la UE que concedeixi als treballadors el dret de desconnectar digitalment del treball sense afrontar repercussions negatives. En la seva iniciativa legislativa que va aprovar-se amb 472 vots a favor, 126 en contra i 83 abstencions, els eurodiputats demanen a la Comissió que proposi una llei que permeti als qui treballen digitalment desconnectar fora del seu horari laboral. També hauria d’establir requisits mínims per al treball a distància i aclarir les condicions de treball, les hores i els períodes de descans.

L'augment dels recursos digitals que s'utilitzen per motius laborals ha donat com a resultat una cultura "sempre activa", que té un impacte negatiu en la conciliació laboral i familiar dels empleats, segons diuen els eurodiputats. Tot i que treballar des de casa ha estat fonamental per ajudar a salvaguardar l’ocupació i els negocis durant la crisi del COVID-19, la combinació de jornades laborals llargues i exigències més elevades també comporta més casos d’ansietat, depressió, esgotament i altres problemes de salut mental i física.

Els eurodiputats consideren el dret a desconnectar un dret fonamental que permet als treballadors abstenir-se de realitzar tasques relacionades amb la feina, com ara trucades telefòniques, correus electrònics i altres comunicacions digitals, fora de l’horari laboral. Això inclou les vacances i altres formes de permís. Es recomana als estats membres que prenguin totes les mesures necessàries perquè els treballadors puguin exercir aquest dret, inclosos els convenis col·lectius entre agents socials. Han d’assegurar-se que els treballadors no seran objecte de discriminació, crítica, acomiadament ni altres accions adverses per part dels empresaris.

"No podem abandonar milions de treballadors europeus que estan esgotats per la pressió per estar sempre" encès "i les hores de treball excessivament llargues. Ara és el moment de mantenir-se al seu costat i donar-los el que es mereixen: el dret a desconnectar. Això és vital per a la nostra salut mental i física. És el moment d’actualitzar els drets dels treballadors perquè es corresponguin amb les noves realitats de l’era digital ”, relata Alex Agius Saliba (S&D, MT) va dir després de la votació.

Fons

Des de l’esclat de la pandèmia COVID-19, el treball des de casa ha augmentat gairebé un 30%. Es preveu que aquesta xifra es mantingui elevada o fins i tot augmenti. Investigació de Eurofound mostra que les persones que treballen regularment des de casa tenen més del doble de probabilitats de superar el màxim de 48 hores laborals a la setmana, en comparació amb les que treballen a les instal·lacions del seu empresari. Gairebé el 30% dels que treballen des de casa declaren treballar en el seu temps lliure cada dia o diverses vegades a la setmana, en comparació amb menys del 5% dels treballadors d’oficina.

Més informació 

Seguir llegint

Brexit

El govern escocès comenta els esforços per mantenir-se a Erasmus

publicat

on

Els ministres han acollit amb satisfacció el suport d’uns 150 eurodiputats que han demanat a la Comissió Europea que explori com Escòcia podria continuar participant al popular programa d’intercanvi Erasmus. La mesura es produeix una setmana després que el ministre d’Educació Superior i Superior Richard Lochhead mantingués converses productives amb la comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, per explorar la idea. Fins a l’any passat, més de 2,000 estudiants, personal i aprenents escocesos participaven anualment en el programa, i Escòcia va atreure proporcionalment més participants d’Erasmus de tota Europa (i va enviar més en l’altra direcció) que qualsevol altre país del Regne Unit.

Lochhead va dir: "La pèrdua d'Erasmus és un cop enorme per als milers d'estudiants escocesos, grups comunitaris i estudiants adults, de totes les procedències demogràfiques, que ja no poden viure, estudiar ni treballar a Europa." També tanca la porta a la gent que vingui a Escòcia a Erasmus per experimentar el nostre país i la nostra cultura i és encoratjador veure aquesta pèrdua d’oportunitats reconeguda pels 145 eurodiputats de tot Europa que volen que continuï el lloc d’Escòcia a Erasmus. Estic agraït a Terry Reintke i altres eurodiputats pels seus esforços i els agraeixo que estenguessin la mà de l'amistat i la solidaritat als joves d'Escòcia. Sincerament espero que puguem tenir èxit.

“Ja he tingut una reunió virtual amb el comissari Gabriel. Vam acordar que retirar-se d'Erasmus és molt lamentable i continuarem explorant amb la UE com maximitzar el compromís continu d'Escòcia amb el programa. També he parlat amb el meu homòleg del govern gal·lès i he acceptat mantenir un estret contacte ”.

Feu clic aquí per a més informació.

Seguir llegint

EU

Els líders es posen d’acord sobre noves zones de ‘vermell fosc’ per a zones de COVID d’alt risc

publicat

on

En una reunió especial dels caps de govern europeus, per discutir l’augment de les taxes d’infecció a tot Europa i l’aparició de noves variants més contagioses, els líders van acordar que la situació justificava la màxima precaució i van acordar una nova categoria de “zona vermella fosca”. per a zones d’alt risc.

La nova categoria indicaria que el virus circulava a un nivell molt alt. Les persones que viatgin des de zones de color vermell fosc podrien haver de fer una prova abans de la sortida i fer una quarantena després de l’arribada. Es desaconsellaria viatjar no essencialment dins o fora d’aquestes zones.

La UE ha subratllat que està ansiosa perquè el mercat únic funcioni especialment pel que fa al moviment de treballadors i mercaderies essencials, von der Leyen ho va qualificar de "màxima importància". 

L’aprovació de les vacunes i l’inici del desplegament són encoratjadors, però s’entén que cal una vigilància addicional. Alguns estats més dependents del turisme van demanar l'ús de certificats de vacunació com a forma d'obrir els viatges. Els líders van debatre sobre l'ús d'un enfocament comú i van acordar que el document de vacunació s'hauria de veure com un document mèdic, en lloc d'un document de viatge, en aquesta etapa. Von der Leyen va dir: "Parlarem de la idoneïtat d'un enfocament comú per a la certificació".

Els estats membres van acordar una recomanació del Consell per establir un marc comú per a l'ús de proves ràpides d'antígens i el reconeixement mutu dels resultats de les proves COVID-19 a tota la UE. El reconeixement mutu dels resultats de les proves de la infecció per SARS-CoV2 portats per organismes sanitaris certificats hauria d’ajudar a facilitar el moviment transfronterer i el rastreig de contactes transfronterers.

La llista comuna de proves ràpides d’antígens COVID-19 adequades hauria de ser prou flexible per afegir o eliminar aquelles proves que afecten l’eficàcia de les mutacions del COVID-19.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències