Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Agricultura: la Comissió publica una llista de possibles ecosistemes

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió va publicar un document llista de pràctiques agrícoles potencials que els ecosistemes podrien recolzar en la futura política agrícola comuna (PAC). Formant part de la reforma de la PAC que es negocia actualment entre el Parlament Europeu i el Consell, els ecosistemes són un nou instrument dissenyat per premiar els agricultors que opten per anar més enllà en matèria de cura del medi ambient i d’acció climàtica. Aquesta llista pretén contribuir al debat entorn de la reforma de la PAC i el seu paper en l’assoliment dels objectius del Tracte Verd. Aquesta llista també millora la transparència del procés per establir els plans estratègics de la PAC i proporciona als agricultors, administracions, científics i parts interessades una base per a un debat posterior sobre com fer el millor ús d’aquest nou instrument.

La futura PAC tindrà un paper crucial en la gestió de la transició cap a un sistema alimentari sostenible i en el suport als agricultors europeus de tot el món. Els esquemes ecològics contribuiran significativament a aquesta transició i als objectius del Green Deal. La Comissió va publicar el document Farm to Fork   Estratègies de biodiversitat el maig de 2020. La Comissió va presentar la seva propostes per a la reforma de la PAC el 2018, introduint un enfocament més flexible, basat en el rendiment i els resultats, que tingui en compte les necessitats i les condicions locals, alhora que augmenta les ambicions a nivell de la UE en termes de sostenibilitat. El Parlament Europeu i el Consell van acordar el seu acord posicions negociadores sobre la reforma de la PAC el 23 i el 21 d’octubre de 2020, respectivament, que permetin l’inici dels trilogues el 10 de novembre de 2020. La Comissió està decidida a exercir el seu paper complet en les negociacions del tríleg de la PAC com a intermediari honest entre els colegisladors i com a motor de sostenibilitat per complir els objectius del Tracte Verd Europeu. A full de dades està disponible en línia i es pot trobar més informació aquí.

agricultura

CAP: s’ha de despertar un nou informe sobre frau, corrupció i ús indegut dels fons agrícoles de la UE

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Els eurodiputats que treballen en la protecció del pressupost de la UE del grup Verds / EPT acaben de publicar un nou informe: "On van els diners de la UE?", que analitza el mal ús dels fons agrícoles europeus a l'Europa central i oriental. L'informe analitza la feblesa sistèmica dels fons agrícoles de la UE i descriu en termes clars, com els fons de la UE contribueixen al frau i la corrupció i minen l'estat de dret en cinc Països de la UE: Bulgària, Txèquia, Hongria, Eslovàquia i Romania.
 
L'informe descriu casos actualitzats, inclosos: reclamacions i pagaments fraudulents de subvencions agrícoles de la UE Eslovàquia; els conflictes d'interessos al voltant de l'empresa Agrofert del primer ministre txec a Txèquia; i la ingerència estatal del govern Fidesz a Hongria. Aquest informe surt quan les institucions de la UE estan en procés de negociació de la política agrícola comuna per als anys 2021-27.
L'eurodiputat de Viola von Cramon, membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, comenta: "L'evidència demostra que els fons agrícoles de la UE alimenten el frau, la corrupció i l'augment dels homes de negocis rics. Tot i les nombroses investigacions, escàndols i protestes, la Comissió sembla fent els ulls grossos a l'abús desenfrenat dels diners dels contribuents i els estats membres estan fent poc per abordar problemes sistemàtics. La política agrícola comuna simplement no funciona. Proporciona incentius equivocats per a l'ús de la terra, que perjudica el medi ambient i perjudica els locals. L’acumulació massiva de terres a costa del bé comú no és un model sostenible i, certament, no s’hauria de finançar amb el pressupost de la UE.
 
"No podem continuar permetent una situació en què els fons de la UE causin aquest dany en tants països. La Comissió ha d'actuar, no pot enterrar el cap a la sorra. Necessitem transparència sobre com i on acaben els diners de la UE, la divulgació de els propietaris finals de grans empreses agrícoles i la fi dels conflictes d’interessos. La PAC s’ha de reformar només perquè funcioni per a les persones i el planeta i sigui, en última instància, responsable davant dels ciutadans de la UE. En les negociacions entorn de la nova PAC, l’equip del Parlament ha de defensar-se ferma darrere de la limitació i la transparència obligatòries ".

Mikuláš Peksa, eurodiputat del Partit Pirata i membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, va dir: "Hem vist al meu propi país com els fons agrícoles de la UE enriqueixen tota una classe de persones fins al primer ministre. Hi ha una manca sistemàtica de transparència a la PAC, durant i després del procés de distribució. Les agències nacionals de pagament del CEE no utilitzen criteris clars i objectius a l’hora de seleccionar els beneficiaris i no publiquen tota la informació rellevant sobre on van els diners. Quan es revelen algunes dades, sovint se suprimeixen després del període obligatori de dos anys, cosa que fa que sigui gairebé impossible controlar-les.
 
“La transparència, la rendició de comptes i un control adequat són essencials per construir un sistema agrícola que funcioni per a tothom, en lloc d'enriquir alguns. Malauradament, les dades sobre els beneficiaris de subvencions es troben repartides en centenars de registres, la majoria no interoperables amb les eines de detecció de fraus de la Comissió. No només és gairebé impossible per a la Comissió identificar casos de corrupció, sinó que sovint desconeix qui són els beneficiaris finals i quants diners reben. En les negociacions en curs per al nou període de la PAC, no podem permetre que els estats membres continuïn operant amb aquesta manca de transparència i supervisió de la UE ".

L’informe està disponible en línia aquí.

Seguir llegint

agricultura

La Comissió presenta un estudi sobre l'impacte dels acords comercials en els sectors agroalimentaris

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió ha presentat els resultats d'un estudi dels efectes econòmics previstos per al 2030 de les negociacions comercials en curs i pròximes sobre el sector agrícola de la UE. Els resultats es basen en un exercici de modelització teòrica sobre els possibles efectes econòmics sobre el sector agroalimentari, que inclou resultats específics per a alguns productes agrícoles després de la conclusió de 12 acords comercials. Aquest estudi representa una actualització de estudi realitzat el 2016. Es preveu que l’agenda comercial de la UE tingui un impacte positiu global sobre l’economia de la UE i el sector agroalimentari.

Els acords comercials es traduiran en augments substancials de les exportacions agroalimentàries de la UE, amb un augment més limitat de les importacions, cosa que generarà una balança comercial positiva en general.

El vicepresident executiu responsable del comerç, Valdis Dombrovskis, va dir: "La UE sempre ha defensat un comerç obert i just que ha beneficiat enormement la nostra economia, inclosos els productors agrícoles. Aquest estudi demostra que hem estat capaços d’aconseguir l’equilibri adequat entre oferir més oportunitats d’exportació als agricultors de la UE, tot protegint-los dels possibles efectes nocius de l’augment de les importacions.

"Donar suport al sector agroalimentari de la UE continuarà sent un element clau de la política comercial de la UE, ja sigui mitjançant l'obertura del mercat, la protecció dels productes alimentaris tradicionals de la UE o la seva defensa contra el dumping o altres formes de comerç deslleial".

El comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “L’èxit del comerç agrícola de la UE reflecteix la competitivitat del nostre sector. Les reformes de la política agrícola comuna hi han contribuït en gran mesura, recolzades en la reputació mundial dels productes de la UE com a segurs, produïts de manera sostenible, nutritius i d'alta qualitat. Aquest estudi, amb resultats més positius que el 2016, confirma que la nostra ambiciosa agenda comercial ajuda els agricultors i productors d'aliments de la UE a aprofitar al màxim les oportunitats a l'estranger, tot assegurant-se que disposem de suficients garanties per als sectors més sensibles ".

 A el comunicat de premsa I a Q & A estan disponibles en línia.

Seguir llegint

agricultura

Farm to Fork: la Comissió pren mesures per reduir encara més l’ús de pesticides perillosos

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Com a part del compromís de la UE de fer els sistemes alimentaris més sostenibles i de protegir els ciutadans de substàncies nocives, la Comissió Europea ha decidit retirar Mancozeb del mercat de la UE. La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: “La protecció dels ciutadans i el medi ambient dels productes químics perillosos és una prioritat per a la Comissió Europea. Reduir la dependència dels pesticides químics és un pilar fonamental de l’estratègia Farm to Fork que vam presentar la primavera passada. No podem acceptar que a la UE s’utilitzin pesticides perjudicials per a la nostra salut. Ara els estats membres haurien de retirar urgentment totes les autoritzacions per als productes fitosanitaris que contenen Mancozeb ”.

Mancozeb és una substància activa que s’utilitza en diversos pesticides de la UE. La proposta va rebre el suport dels estats membres del Comitè permanent de plantes, animals, aliments i pinsos a l'octubre. Segueix l'avaluació científica per AESA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) que va confirmar problemes de salut, en particular amb un efecte tòxic sobre la reproducció i la protecció del medi ambient. Mancozeb també té propietats pertorbadores endocrines per als humans i per als animals. Ara els Estats membres hauran de retirar les autoritzacions de tots els productes fitosanitaris que continguin Mancozeb el juny del 2021.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències