Connecteu-vos amb nosaltres

General

Nombres que narren: el poder narratiu de la comptabilitat a les empreses

COMPARTIR:

publicat

on

Probablement no veieu el vostre viatge empresarial com a equivalent a L’Odissea, i encara hi ha menys possibilitats que us imagineu com a Homer de la suite C. Quan fem malabars amb les finances, normalment pensem en termes de números, llibres majors i balanços.  

Però aquests números expliquen una història, si tens l'habilitat per explicar-la. La comptabilitat, en la seva essència, és una forma de narració, on els números teixeixen històries de salut empresarial, progrés, reptes i oportunitats. Aquest poder narratiu de la comptabilitat ajuda a reunir les parts interessades a la vostra causa, inspirant confiança alhora que impulsa el creixement i fomenta una comunicació transparent. I el millor servei de comptabilitat i comptabilitat els proveïdors són autèntics narradors d'històries per dret propi.

Descobrint la narrativa empresarial

Al cor de la comptabilitat hi ha l'habilitat única, apresa a través de l'experiència més que de l'acadèmia, per extreure una història de dades en brut. Els estats financers són cròniques del viatge d'una empresa tant com són requisits d'informes obligatoris. El compte de resultats narra històries de rendibilitat, revelant amb quina eficàcia una empresa converteix les seves operacions en beneficis. Els balanços proporcionen instantànies de l'estabilitat financera, mentre que els estats de fluxos d'efectiu expliquen la història en curs de la gestió de la liquiditat.

Informar la presa de decisions estratègiques

L'aspecte de narració de contes de la comptabilitat també és una manera d'escriure la història de la vostra empresa en temps real. L'anàlisi financera ajuda a desxifrar les tendències i els patrons subjacents en aquestes narracions, guiant els líders a prendre decisions informades. Per exemple, una tendència a l'augment de les despeses pot provocar una estratègia per racionalitzar les operacions. De la mateixa manera, un creixement constant dels ingressos podria indicar oportunitats d'expansió. La història financera ajuda les empreses a preveure escenaris futurs i preparar-se en conseqüència.

Comunicació amb els grups d'interès

anunci

La narració de històries és inútil sense un públic, i les històries de comptabilitat efectives relacionen el vostre missatge amb les parts interessades. Els accionistes, els inversors i els prestadors no volen dades, encara que això sigui el que semblen centrar-se. Ells necessitar una història clara i coherent que els assegura que la seva inversió està en mans capaços. Els informes financers serveixen com a narratives que transmeten la salut i les perspectives de l'empresa, generant confiança i transparència. La capacitat d'articular aquestes històries financeres de manera eficaç és clau per mantenir un públic captiu i el capital de les parts interessades.

Guiar el creixement empresarial

Les històries financeres explicades a través de la comptabilitat també són fonamentals per guiar el creixement empresarial. Les millors històries són Trieu la vostra aventura llibres. El vostre comptable us ajuda a determinar on sou, perquè pugueu decidir on voleu anar. Les històries fantàstiques ofereixen històries sobre quins productes o serveis són més rendibles, on la difusió del mercat és eficaç i on s'amaguen les ineficiències. Aquesta informació serveix com a nota a peu de pàgina per seguir creixent, ja sigui expandint-se a nous mercats, invertint en investigació i desenvolupament o optimitzant els processos operatius.

Facilitar el compliment normatiu i les normes ètiques

Les històries de comptabilitat també juguen un paper crític en el compliment de la normativa i el compliment dels estàndards ètics. Asseguren que les empreses compleixen les lleis i regulacions financeres, i són transparents i honestes en els seus informes financers. Aquesta narració ètica fomenta la cultura d'integritat d'una empresa, millorant encara més la seva reputació i credibilitat.

Els perills de la mala narració

Imagineu l'escenari comú de presentar les vostres finances als inversors potencials. Malgrat les xifres sòlides que indiquen un fort rendiment del mercat i un potencial de creixement, la seva presentació es queda plana. L'equip, molt centrat en dades brutes i terminologia financera complexa, no aconsegueix traduir aquestes xifres en una narració atractiva i comprensible. Com a resultat, els grups d'interès lluiten per comprendre tot el potencial i la direcció estratègica de l'empresa.

L'oportunitat perduda d'una narració eficaç deixa els inversors desconnectats i dubtants. No poden fer-se una idea mental de com aprofitareu els seus diners en efectiu per millorar el vostre negoci, i molt menys com obtenir un retorn de la inversió. Aquesta manca d'una història financera convincent condueix a una resposta tèbia per part de les parts interessades, que afecta la vostra capacitat d'assegurar finançament i créixer.

Els números no expliquen una història: són la història

La comptabilitat és tant narrar històries com escriure números, però aquesta faceta de la indústria no s'ensenya a l'escola. En comptes d'això, s'obté mitjançant assaig i error i anys d'experiència. Traduir números en narracions és una eina poderosa que estimula la presa de decisions estratègiques, millora la comunicació amb les parts interessades i impulsa el creixement empresarial. És a través d'aquestes històries que les empreses poden entendre realment el seu passat, navegar pel seu present i planificar estratègicament el seu futur. Els números fan més que sumar: narren, informen i guien. Què diu la història de la teva empresa?

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències