Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EAPM: Equilibri entre les necessitats socials i la legislació en matèria de salut d'avui dia

COMPARTIR:

publicat

on

econòmic-sanitari-actcura de la salut a tota la UE no ha estat més car, ni tampoc la necessitat que sigui més eficient estat més gran, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

Amb els diners atapeït i l'envelliment de la població que pateix cada vegada més gran co-morbiditat, única innovació orientada cap a noves formes de medicaments i tractaments, juntament amb un ús més intel·ligent dels recursos limitats i una major participació dels interessats, es pot millorar la perspectiva de la salut de 500 milions de ciutadans de tot 28 estats membres.

Europa en el seu conjunt té clarament tallada la seva tasca, igual que els països individuals de la UE i fins i tot les diferents regions d’aquests països. L'EAPM, amb seu a Brussel·les, és una àmplia organització de grups d'interès formada per pacients, investigadors, científics, acadèmics i professionals de la salut, a més de responsables legals i polítics. Encomana als seus membres la recerca de maneres de proporcionar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat i cita l’accés, entre d’altres, com a problema important. L’anàlisi ha demostrat que hi ha moltes i diverses raons per explicar per què s’aconsegueix retardar l’accés del pacient. , bloquejat i desigual. En resum, el "sistema" per obtenir medicaments i tractaments eficaços a preus assequibles per a aquells que els necessiten a tots els estats membres és actualment menys que ideal.

Des del punt de vista social, el tractament modern hauria de ser posar els pacients al centre de les seves pròpies decisions relacionades amb la salut, així com permetre i facilitar la innovació, mitjançant la inversió en investigació i polítiques de reemborsament viables a nivell paneuropeu. Els pacients d’avui dia exigeixen cada cop més ser inclosos en la presa de decisions que afectin la seva pròpia salut i repercuteixin en les seves famílies. Sens dubte, es necessiten professionals de la salut (HCP) millor formats, així com un grau més alt d’alfabetització sanitària a nivell general. I això inclou els legisladors que treballen en l'àmbit de la salut.

A més d'això, una pregunta que ha de ser resposta amb urgència és com es desenvolupa la UE polítiques representatives que tinguin en compte els models de benestar social i de la democràcia, a més de facilitar la innovació en l'àrea de la salut?

Doncs bé, atès que un dels principis bàsics de la Unió Europea és la igualtat entre tots els ciutadans i el dret a la salut quan sigui necessari, és evident que hi ha una bretxa entre l'aspiració i el lliurament real. Els legisladors han de mirar i escoltar més.

Per exemple, els colls d'ampolla en la recopilació, emmagatzematge i difusió del que ha arribat a ser conegut com "Big Data" és una cosa que els reguladors han d'abordar si tota la informació increïble disponible en l'actualitat es posarà al millor ús per als pacients, en particular, i la societat en el seu conjunt.

anunci

És clar que els pacients, els investigadors i la indústria tots necessiten informació. I no hi ha dubte que hi ha cada vegada més noves formes de recollir la mateixa. No obstant això, per posar als pacients en el centre del fenomen de grans volums de dades, les persones, i especialment a aquells que comparteixen tots els que les dades molt particulars sobre la seva salut, ha d'estar en control de la seva pròpia informació, empoderar a través d'ell, i el fan servir per ajudar-se a si mateixos i altres quan es tracta de la salut.

maneres òbvies vénen a la ment - l'intercanvi de dades d'assaigs clínics a través de fronteres a causa de moltes malalties més rares que s'estan identificades amb, per definició, els grups de pacients més petits, per exemple, i l'ús de les dades que han triat per al benefici de la investigació i el desenvolupament. Aquesta investigació fonamental no seria obstaculitzat per la legislació sobre-cautelós.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat que: "Hi ha poca disponibilitat i la qualitat de les dades sobre la demanda real; pràctiques de gestió inadequades en l'adquisició i la cadena de subministrament, en combinació amb els contractes de condicions de grans dimensions que no tenen prou defineixen les normes de qualitat però l'únic èmfasi està en l'obtenció dels preus més baixos; i els marges de benefici són massa petites per als fabricants - tots aquests factors poden conduir a l'escassetat ".

El que està clar segons EAPM i els seus grups d'interès és que les institucions de la UE, en particular la Comissió, han d'actuar amb rapidesa i eficàcia per garantir que els pacients no pateixin innecessàriament a causa de la manca d'accés a un medicament i diagnòstic en particular. Sovint es culpa a les empreses farmacèutiques dels medicaments que es consideren inabordables o que no tenen un valor suficient per afegir-se a les llistes de medicaments disponibles en els sistemes sanitaris d’arreu d’Europa, però hi ha un argument que, a causa de la dècada i més que cal aconseguir un medicament del banc al llit (assajos, aprovació HTA, etc.) i els alts costos de fer-ho, es necessiten més incentius per estimular la investigació i el desenvolupament.

Un argument addicional és que qualsevol concepte de "valor" hauria de ser definit pel client, en aquest cas pel pacient. I això no és només una simpatia social, sinó que pot significar la diferència entre la vida i la mort. Com s'ha esmentat anteriorment, s'ha dit als ciutadans de la UE que esperen un accés igualitari a la salut. Però no està passant, i el sistema sanitari transfronterer, per exemple, tot i ser ben intencionat, cau en molts països sovint a causa dels sistemes de reemborsament.

Si un tractament particular no es pot trobar en, per exemple, una, menys acomodats país més petit que un pacient podria anar a un més ric per al tractament adequat. Meravellosa en teoria. Però llavors, com reemborsar el país més pobre en els nivells de preus cobrats pel més ric?

L'Aliança sempre ha defensat que els nous medicaments tenen una contribució positiva a la societat, ja que proporcionen tractaments eficaços, però els defensors de la medicina personalitzada no solament demanen l'accés a tots els medicaments nous. Això s’ha d’equilibrar amb l’eficàcia de medicaments més antics i més econòmics que s’ha demostrat que fan una bona feina. La legislació i l’autorització han funcionat fins a cert punt, per exemple en malalties rares, tot i que la Comissió Europea ha afirmat que, tot i que “el nombre de productes autoritzats ha crescut al llarg dels anys, (això) continua sent limitat tenint en compte l’existència de 5,000-8,000 diferents malalties rares ".

La Comissió va afegir que: "simplement 1% d'aquests (medicament orfe) estan coberts actualment pels medicaments autoritzats a la UE. Els incentius de la legislació sobre medicaments orfes són, per tant, essencial per facilitar el desenvolupament farmacèutic ".

EAPM ha demanat a l'Executiu de la UE per prendre una mirada llarga i dura en el marc regulador es tracta de medicaments orfes per tal d'accelerar l'accés a aquests medicaments dels molts pacients a tota la UE que els necessiten desesperadament.

Mentrestant, en termes generals, tancar la bretxa educativa mitjançant la interacció multijugador segurament ajudarà, però totes les parts interessades, inclosos els legisladors, s'han d'actualitzar ràpidament per treure el màxim profit de les ciències mèdiques de ràpid moviment actual.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències