Connecteu-vos amb nosaltres

Aviació / aerolínies

El nombre de passatgers #HeathrowAirport del Regne Unit cau un 88%, enmig de les restriccions de viatge en curs

publicat

on

L’aeroport britànic de Heathrow va renovar la seva convocatòria per fer proves COVID-19 als aeroports el passat dimarts (11 d’agost), ja que va informar d’una caiguda del 88% en el nombre de passatgers de juliol a causa de les restriccions en matèria de viatges que deien que estrangulaven l’economia del Regne Unit, escriu James Davey.

Heathrow, propietat d'un grup d'inversors, inclòs Ferrovial (FER.MC), l'Autoritat d'Inversions de Qatar i China Investment Corp, van dir que el 60% de la xarxa de rutes de Heathrow va romandre sense terra, obligant els passatgers a la quarantena durant 14 dies a l'arribada.

Malgrat milers de britànics que viatjaven a l'estranger després de mesos de bloqueig, el govern ja ha tornat a imposar la quarantena a l'arribada d'Espanya, Luxemburg, Bèlgica, Bahames i Andorra.

La ministra de Finances de la setmana passada, Rishi Sunak, va dir que el govern no dubtaria a afegir més països a la seva llista de quarantena quan se li va preguntar si França també s’hi podria afegir.

Tanmateix, Heathrow creu que les proves de viatgers a l'aeroport podrien mantenir les rutes obertes i reiniciar d'altres per ajudar a la recuperació econòmica del Regne Unit.

"S'han perdut desenes de milers de llocs de treball perquè Gran Bretanya segueix tallada de mercats crítics, com els Estats Units, Canadà i Singapur", va dir el president de Heathrow, John Holland-Kaye.

"El govern pot estalviar llocs de treball introduint proves per tallar la quarantena de països de major risc, alhora que manté el públic segur d'una segona onada de COVID".

Més de 860,000 passatgers van viatjar per Heathrow al juliol, un 88% menys que l'any anterior, però una lleugera pujada del trànsit des de l'inici de la pandèmia, impulsada per la creació dels primers "corredors de viatges" pel govern del Regne Unit el 4 de juliol.

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cel únic europeu: per a una gestió del trànsit aeri més sostenible i resistent

publicat

on

La Comissió Europea és proposant una actualització del marc regulador del cel únic europeu que s’aconsegueix després del Tracte Verd Europeu. L’objectiu és modernitzar la gestió de l’espai aeri europeu i establir camins de vol més sostenibles i eficients. Això pot reduir fins al 10% de les emissions del transport aeri.

La proposta arriba a mesura que la forta caiguda del trànsit aeri causada per la pandèmia del coronavirus requereix una major resistència de la nostra gestió del trànsit aeri, facilitant l’adaptació de les capacitats de trànsit a la demanda.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va declarar: “De vegades els avions fan ziga-zaga entre diferents blocs d’espai aeri, augmentant els retards i el consum de combustible. Un sistema eficient de gestió del trànsit aeri significa rutes més directes i menys energia consumida, cosa que comporta menys emissions i menys costos per a les nostres companyies aèries. La proposta d’avui de revisar el cel únic europeu no només ajudarà a reduir fins a un 10% les emissions de l’aviació gràcies a una millor gestió de les rutes de vol, sinó que també estimularà la innovació digital obrint el mercat de serveis de dades del sector. Amb les noves regles proposades ajudem el nostre sector aeri a avançar en les transicions verdes i digitals dobles ”.

La no adaptació de les capacitats de control del trànsit aeri comportaria costos addicionals, retards i emissions de CO2. El 2019, només els retards van costar a la UE 6 milions d’euros i van suposar un excés de CO11.6 d’2 milions de tones (Mt). Mentrestant, obligar els pilots a volar en un espai aeri congestionat en lloc de prendre una ruta de vol directa comporta emissions innecessàries de CO2, i el mateix passa quan les companyies aèries prenen rutes més llargues per evitar zones de càrrega amb tarifes més altes.

El Tracte Verd Europeu, però també els nous desenvolupaments tecnològics, com ara un ús més ampli dels drons, han situat la digitalització i la descarbonització del transport al centre de la política aeronàutica de la UE. No obstant això, la reducció de les emissions continua sent un repte important per a l'aviació. Per tant, el cel únic europeu obre el camí a un espai aeri europeu que s’utilitza de manera òptima i que abasta les tecnologies modernes. Assegura una gestió col·laborativa de la xarxa que permet als usuaris de l'espai aeri fer rutes òptimes pel medi ambient. I permetrà serveis digitals que no necessàriament requereixen la presència d’infraestructures locals.

Per garantir serveis de gestió del trànsit aeri segurs i rendibles, la Comissió proposa accions com ara:

  • Enfortiment de la xarxa europea i la seva gestió per evitar congestions i rutes de vol subòptimes;
  • promoure un mercat europeu de serveis de dades necessaris per a una millor gestió del trànsit aeri;
  • racionalitzar la regulació econòmica dels serveis de trànsit aeri prestats en nom dels estats membres per estimular una major sostenibilitat i resistència, i;
  • impulsar una millor coordinació per a la definició, desenvolupament i desplegament de solucions innovadores.

Passos següents

La proposta actual es presentarà al Consell i al Parlament per a deliberacions, que la Comissió espera concloure sense demora.

Posteriorment, després de l’adopció definitiva de la proposta, caldrà preparar actes d’execució i delegats amb experts per tractar qüestions tècniques i detallades.

Fons

La iniciativa del cel únic europeu es va llançar el 2004 per reduir la fragmentació de l’espai aeri a Europa i millorar el rendiment de la gestió del trànsit aeri en termes de seguretat, capacitat, rendibilitat i medi ambient.

La Comissió va presentar una proposta de revisió del cel únic europeu (SES 2+) el 2013, però les negociacions han estat aturades al Consell des del 2015. El 2019, un grup de persones sàvies, format per 15 experts en la matèria, es va crear per avaluar la situació actual i les necessitats futures de gestió del trànsit aeri a la UE, cosa que va donar lloc a diverses recomanacions. A continuació, la Comissió va modificar el seu text del 2013, introduint noves mesures, i va redactar una proposta separada per modificar el Reglament bàsic de l'AESA. Les noves propostes s’acompanyen d’un document de treball del personal, presentat aquí.

Més informació

Preguntes i respostes: Cel únic europeu: per a una gestió eficient i sostenible del trànsit aeri

Seguir llegint

Aviació / aerolínies

#Aviation - Declaració del comissari Vălean sobre la intenció de la Comissió d’ampliar la renúncia a les franges horàries

publicat

on

La comissària de Transports, Adina Vălean, ha publicat un comunicat després de l’adopció de la Comissió reportar sobre l 'extensió potencial del Esmena al Reglament de ranures.

El comissari Vălean va dir: "L'informe mostra que els nivells de trànsit aeri segueixen sent baixos i, el que és més important, és probable que no es recuperin en un futur proper. En aquest context, la manca de certesa sobre les franges horàries dificulta la planificació dels horaris per a les companyies aèries, cosa que dificulta la planificació per als aeroports i els passatgers. Per abordar la necessitat de certesa i respondre a les dades de trànsit, tinc la intenció d’ampliar la renúncia a la franja horària per a la temporada d’hivern 2020/2021, fins al 27 de març de 2021 ”.

La declaració completa està disponible online.

Seguir llegint

Aviació / aerolínies

La Comissió aprova 62 milions d'euros de garantia de préstecs romanesos per compensar Blue Air pels danys soferts a causa del brot #Coronavirus i proporcionar a la companyia aèria un suport urgent de liquiditat

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, una garantia de préstec romanès de fins a 62 milions d’euros (aproximadament 301 milions de euros) a favor de la companyia aèria romanesa Blue Air. Blue Air és una companyia aèria privada romanesa amb bases a Romania, Itàlia i Xipre. Es va qualificar com a empresa amb dificultat abans del brot de coronavirus, és a dir, el 31 de desembre de 2019. Més concretament, la companyia va fer pèrdues a causa de les grans inversions que va realitzar des del 2016 per millorar la seva xarxa de rutes. La companyia aèria havia tornat a la rendibilitat el 2019 i principis del 2020, però va patir pèrdues importants a causa del brot de coronavirus.

La mesura consisteix en una garantia pública de fins a aproximadament 62 milions d’euros en préstec a la companyia aèria que s’assignarà de la següent manera: (i) uns 28 milions d’euros de garantia pública per compensar Blue Air pels danys causats directament pel brot de coronavirus entre el 16 de març 2020 i 30 de juny de 2020; i (ii) uns 34 milions d’euros d’ajut al rescat en forma de garantia pública d’un préstec destinat a cobrir parcialment les necessitats de liquiditat agudes de Blue Air com a conseqüència de les elevades pèrdues d’explotació que ha patit després del brot de coronavirus. Blue Air no és elegible per rebre ajut en virtut del marc temporal d'ajuts estatals de la Comissió, dirigit a empreses que no tenien dificultats el 31 de desembre de 2019.

Per tant, la Comissió ha avaluat la mesura d'acord amb altres normes d'ajut estatal, d'acord amb la notificació de Romania. Pel que fa a la compensació de danys, la Comissió va valorar la mesura de l'article 107 (2) (b), que permet a la Comissió aprovar les mesures d’ajut estatal concedides pels estats membres per compensar empreses específiques pels danys directament causats per esdeveniments excepcionals, com el brot de coronavirus.

Pel que fa a l’ajut al rescat, la Comissió l’ha avaluat segons la Comissió 2014 Directrius sobre ajudes estatals per a rescat i reestructuració, que permeten als estats membres donar suport a les empreses en dificultat, sempre que, en particular, les mesures de suport públic estiguin limitades en el temps i l’abast i contribueixin a un objectiu d’interès comú. Per tant, la Comissió va concloure que la mesura romanesa s’ajusta a les normes d’ajut estatal de la UE.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, responsable de la política de competència, va dir: "El sector de l'aviació ha estat greument afectat pel brot de coronavirus. Aquesta garantia de préstec romanès de 62 milions d'euros permetrà en part a Romania compensar Blue Air pels danys soferts a causa del brot de coronavirus. Al mateix temps, proporcionarà a la companyia aèria els recursos necessaris per fer front a part de les seves necessitats urgents i immediates de liquiditat. D’aquesta manera s’evitarà trastorns per als passatgers i es garantirà la connectivitat regional, especialment per al nombre important de ciutadans romanesos que treballen a l’estranger i per a moltes petites empreses locals que depenen dels bitllets assequibles que ofereix Blue Air en una xarxa de rutes destinades a atendre les seves necessitats específiques. Continuem treballant amb els estats membres per debatre les possibilitats i trobar solucions viables per preservar aquesta part important de l’economia d’acord amb les normes de la UE. ”

A Comunicat de premsa complet està disponible en línia.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències