Connecteu-vos amb nosaltres

Discapacitat

El Parlament Europeu organitza la seva primera Setmana dels Drets de la Discapacitat  

COMPARTIR:

publicat

on

Del 27 de novembre al 4 de desembre, la Setmana pretén conscienciar i potenciar el debat públic per tal que totes les persones amb discapacitat puguin exercir els seus drets.

Organitzada al voltant del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el 3 de desembre, la Setmana dels Drets de la Discapacitat comptarà amb diverses comissions parlamentàries per votar, debatre i celebrar actes sobre polítiques de discapacitat.

Entre els nombrosos esdeveniments, el Comitè de Desenvolupament discutirà dimarts l'accés a l'educació i la formació als països en desenvolupament. Dimecres, la Comissió de Peticions celebrarà el seu taller anual sobre els drets de les persones amb discapacitat. Dijous, la Comissió de Transports debatrà les barreres en els camps del transport i el turisme, mentre que la Subcomissió de Drets Humans debatrà els drets de les persones amb discapacitat en situacions de conflicte i postconflicte.

La Comissió d'Ocupació i Afers Socials durà a terme diversos actes, entre els quals hi ha un intercanvi d'opinions sobre la Targeta Europea de Discapacitat i la Targeta Europea d'aparcament. Dimecres a la tarda, hi haurà una audiència conjunta amb el Comitè de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere sobre "Pràctiques nocives a la UE per a les dones i les nenes amb discapacitat". També està prevista per al 4 de desembre una reunió amb membres dels parlaments nacionals sobre la participació de les persones amb discapacitat en el procés electoral.

Per a diversos esdeveniments s'oferirà llengua de signes.

Dragoș Pîslaru, chairman of the Employment and Social Affairs Committee, said: “Europeans with a disability must be able to enjoy the human rights and fundamental freedoms granted to them under the UN CRPD and fully participate in the civil, political, economic, social and cultural life of their communities. Next week, we will discuss this with several parties and with organisations representing persons with disabilities, following the core principle ‘Nothing about us without us’.”

Katrin Langensiepen, presidenta de la xarxa de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CRPD), va dir: “Les persones amb discapacitat són ciutadans iguals i han de ser tractades com a tals. La setmana vinent, estem mostrant el nostre compromís per acabar amb l'habilitatisme i la discriminació. De l'ocupació a la mobilitat, la UE ha d'aplicar la Convenció de les Nacions Unides que vam signar fa més de 10 anys. Recentment, aquesta casa ha estat impulsant projectes importants com la Targeta UE de Discapacitat. Junts hem d'assegurar-nos que el futur sigui accessible".

Fons

La Setmana dels Drets de la Discapacitat és el punt focal anual de les activitats durant tot l'any per garantir que totes les persones amb tot tipus de discapacitat puguin viure una vida independent i estar plenament integrades a la societat.

La Mesa del Parlament Europeu (formada pel president, els vicepresidents i els qüestors) es compromet a donar suport a la millora contínua del funcionament intern del PE. El Parlament es compromet a oferir a tots els usuaris, ja siguin diputats, personal o visitants, un entorn físic accessible i l'ús independent de tots els edificis. En els darrers anys diverses mesures han millorat l'accessibilitat per a les persones amb discapacitat i els nous projectes de rehabilitació d'edificis han de garantir la plena accessibilitat.

L'accessibilitat digital del Parlament ha millorat durant els últims anys, amb l'objectiu de garantir que els continguts digitals, com ara llocs web, aplicacions, documents i multimèdia es desenvolupin per permetre la igualtat d'accés i usabilitat per a tothom, incloses les persones amb discapacitat. El Parlament també té ganes de liderar amb l'exemple i convertir-se en un empresari més inclusiu mitjançant la contractació de més persones amb discapacitat, inclosos aprenents, mitjançant programes d'acció positiva.

Mitjançant la implementació d'aquestes accions, el Parlament està treballant activament per millorar l'accessibilitat digital, fomentar la inclusió i complir amb les seves obligacions com a signatari de la CDPD de les Nacions Unides.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències