Connecteu-vos amb nosaltres

Alimentació

Els Països Baixos van ser nomenats els amants del formatge més grans del món

COMPARTIR:

publicat

on

Amb un mercat mundial del formatge que segueix creixent, el formatge ha estat durant molt de temps un aliment bàsic per a comunitats de tot el món. Encara que es desconeix el seu origen exacte, el formatge té una història que es remunta cap al 8000 aC. Hi ha referències a la fabricació de formatges en la mitologia grega antiga i en les imatges dels murals de les tombes de l'antic Egipte, de manera que podem dir amb confiança que la gent de tot el món ha estat gaudint menjant formatge durant molts centenars d'anys.

Per entendre com de popular és el formatge a tot el món el 2024, Mintel ha recopilat dades per explorar i analitzar quines nacions estimen més el formatge. 

Hem fet una ullada als països d'origen dels formatges, quins importen més formatges i quins estan més interessats en el formatge. Utilitzant aquestes dades, hem puntuat cada nació sobre 100 en funció de les seves importacions, la producció de formatge original i les cerques de Google de "formatge" en idiomes nadius, i hem classificat els deu millors. Uneix-te a Mintel mentre desvelem les nacions més cursis del món.

Infografia que mostra les nacions més cursis del món

Les 10 nacions més cursis de Mintel

1. Països Baixos

Puntuació: 76.8/100

Amb 38 varietats de formatge originàries dels Països Baixos, incloses les preferides mundials com gouda i edam, no hauria de sorprendre que els Països Baixos siguin la nació número u dels amants del formatge del món! No obstant això, amb una població relativament petita de 17 milions, és impressionant que els Països Baixos hagin guanyat països molt més grans al primer lloc. La seva petita població importa més de 14 dòlars de formatge per persona cada any, cosa que els converteix en els majors compradors de formatge de qualsevol nació.

Els Països Baixos s'han assegurat la seva reputació amb la majoria de cerques a Google de "formatge" en llengües natives per càpita de tots els països del món. No només busquen formatge, sinó que també en compren molt. Als Països Baixos, s'importen una mitjana de 3.1 kg de formatge per persona cada any, cosa que els converteix en la nació més cursi del món.

2. França

Puntuació: 39.3/100

anunci

Amb un valor comercial sorprenent de gairebé 375 milions de dòlars, França posa els seus diners a la boca quan es tracta d'estimar el formatge. A més, amb 246 varietats de formatge procedents de França, incloent productes bàsics com el brie, el roquefort i el camembert, França és un actor important en la producció de formatge a nivell mundial. Dir que l'amor francès del formatge el vendria menys: amb més de 90,000 cerques mensuals a Google de "fromage", és evident que França mereix la seva posició com la segona nació més cursi. No obstant això, Mintel va informar el 2024 que una quarta part dels consumidors francesos van dir que sí menjar menys formatge com a conseqüència de les preocupacions ambientals, així que potser podem esperar que la posició de França s'ajusti en aquesta llista en un futur proper.

3. Bèlgica

Puntuació: 39.1/100

Com a nació que no és famosa per produir els seus propis formatges, a diferència d'altres països d'aquesta llista, Bèlgica pot ser una aparició sorpresa. Amb només 13 formatges procedents de Bèlgica i un nivell relativament baix de cerques de Google cada mes, Bèlgica es podria confondre amb un país relativament no cursi.

Tanmateix, amb un valor comercial mitjà per persona de més d'11 dòlars, se situen en segon lloc després dels Països Baixos en termes de valor per càpita. Per veure-ho d'una altra manera, els belgues importen més d'1.6 kg de formatge per persona cada any, ocupant el segon lloc al món. Per tant, pot ser una nació petita, però és una nació d'amants del formatge!

4. EUA

Puntuació: 31.7/100

En primer lloc, els EUA són un dels països més formatges del món només pel nombre de formatges que ofereixen! Hi ha 523 formatges originaris dels EUA, de manera que hi ha moltes opcions per a tots els paladars. 

Els EUA tenen la tercera població més gran (333 milions de persones) dels països que hem analitzat, només per darrere de l'Índia i la Xina. Així doncs, donada la població extremadament alta, sorprèn que els EUA no siguin el major importador de formatge del món. De fet, queda per darrere d'altres 29 països el valor comercial dels quals és superior al dels EUA, incloses nacions molt més petites com Àustria, el Líban i Noruega. 

Tanmateix, la majoria dels nord-americans diuen que no han sentit parlar de formatges com paneer i halloumi, però el 96% menjant cheddar, el valor comercial relativament baix podria parlar de gustos més locals. Amb més de cinc-centes varietats de formatge nord-americans, sembla que els nord-americans prefereixen consumir el seu propi formatge en lloc de les varietats importades.

5. Àustria

Puntuació: 30.7/100

Una altra nació europea amant del formatge, Àustria ocupa el quart lloc mundial per valor comercial per càpita. Gastant més de 64 milions de dòlars a l'any en importar formatges, i amb 41 varietats de formatges austríacs per gaudir, incloses bergkäse i alpenkäse, és evident que Àustria és una nació amb ganes de gaudir del formatge, tant en varietat com en abundància. 

6. Regne Unit

Puntuació: 30.3/100

Famós pels formatges com Cheddar i Stilton, el Regne Unit s'ha guanyat el seu lloc a la llista dels països més formatges del món. Aconseguint el mateix nombre de cerques de Google a l'any que França, però amb una població d'un milió de persones menys, la gent del Regne Unit mostra un clar amor pel formatge. Aquest amor està a punt de créixer, ja que ha crescut un 44% en els últims cinc anys, com Mintel preveu vendes de formatge al Regne Unit arribar als 4.5 milions de lliures el 2028.

Però, com es tradueix aquest amor en valor financer, més enllà de l'interès de cerca? El Regne Unit té un valor comercial per càpita d'uns 2.15 dòlars, un valor relativament baix per a una nació amb un interès evident pel formatge. De la mateixa manera que als EUA, el Regne Unit té una gran quantitat de formatges autòctons: 261 en total. Amb el 70% dels consumidors britànics comprant cheddar i un 36% més comprant formatges britànics regionals, sembla que els amants del formatge del Regne Unit prefereixen menjar formatges del Regne Unit que importar-los.

7. Suïssa

Puntuació: 29.1/100

Amb Suïssa com la setena nació més cursi del món, Europa torna a representar-se en el seu amor pel formatge!

Suïssa és especialment prolífica en la importació de formatge, ocupant el tercer lloc més alt del món pel que fa al valor comercial per càpita; quedant just per darrere dels Països Baixos i Bèlgica. Això pot ser una mica sorprenent tenint en compte que el formatge suís és una varietat coneguda mundialment, però amb 32 varietats de formatge procedents de Suïssa, són relativament baixes en termes de producció interna. Tot i que el formatge suís és una varietat estimada, sembla que els consumidors suís prefereixen importar formatges més exòtics d'altres nacions.

8-10. Escandinàvia

Puntuació: 27.9/100

Amb un consum de formatge especialment consistent a Escandinàvia, Suècia ocupa la vuitena posició i és seguida de prop per Dinamarca i després Finlàndia a la llista de les nacions més amants del formatge del món. Tot i arribar al nostre lloc final de la nostra llista d'amants del formatge, Finlàndia gasta més en la importació de formatges per càpita, amb Suècia i Dinamarca gastant entre 8 i 4 dòlars per persona. A més, Finlàndia gasta 5 dòlars per persona, cosa que els situa per davant de Suècia i Dinamarca en termes de despesa mitjana.

Tanmateix, Finlàndia perd punts pel seu interès en línia pel formatge, així com per la seva pròpia producció de formatge. Les cerques de Google relacionades amb el formatge de Finlàndia sumen al voltant d'un terç menys que les de Dinamarca al mes, amb Dinamarca el tercer volum de cerques mensuals més alt. Això ens indica que Finlàndia mostra el menor interès en línia pel formatge de les tres nacions.

Finalment, Suècia agafa el pastís (de formatge) amb la seva pròpia producció de formatge. Hi ha 25 varietats de formatge amb orígens a Suècia, en comparació amb només 16 a Dinamarca i 6 a Finlàndia.Exploreu la nostra investigació sobre formatges

Qui importa més formatge?

Per tant, sabem quins països són els més grans amants del formatge en general, però quines nacions gasten més en importar els seus productes lactis preferits? Busquem-nos en les dades de Comtrade de l'ONU per analitzar quins països importen més formatge.

Infografia que mostra els països que importen més formatge per valor comercial

En termes de valor comercial en USD:

1. França

França és el major importador de formatge del món, gastant un total de 374 milions de dòlars en formatge cada any. Amb poca població i molts formatges autòctons, aquesta és una quantitat sorprenent. Això parla a a tendència creixent a França de menjar formatge com a alternativa rendible a la carn, amb gairebé la meitat dels consumidors francesos que ho fan.

2. Alemanya

No apareix a la llista general de les 10 nacions més formatges de Mintel, Alemanya és, de fet, el segon importador de formatges del món. Alemanya gasta 294 milions de dòlars anuals en importacions de formatge.

3 Mèxic

Amb només 11 varietats de formatge originàries de Mèxic, hi ha un amor pel formatge que cal importar. És per això que Mèxic gasta 276 milions de dòlars anuals en importacions de formatge.

4. Països Baixos

Els Països Baixos, el país més formatge del món, importen molt de formatge, amb una despesa total de 259 milions de dòlars anuals.

5. Xina

Tot i no figurar al Top 10 Cheesiest Nations de Mintel, la Xina importa la gran quantitat de formatge per valor de 186 milions de dòlars cada any per donar cabuda a la seva gran població.

Infografia que mostra la importació de formatge dels països en pes

Pel que fa al pes net en quilograms:

1 Mèxic

En el primer lloc per a les importacions de formatge en pes, Mèxic aporta 56 milions de quilos de formatge cada any.

2. Països Baixos

La nostra nació més cursi importa gairebé tant com Mèxic, que té set vegades la població. Els Països Baixos importen 55 milions de quilos de formatge a l'any.

3. França

La segona nació més formatge del món és la tercera en importacions per pes, amb 52 milions de quilos de formatge a l'any.

4. Alemanya

Alemanya s'assegura el seu lloc com a gran importador de formatge, tant en pes com en valor comercial, important 45 milions de quilos de formatge a l'any. 

5. Xina

Amb una població tan gran, no és d'estranyar que, fins i tot com a nació relativament no cursi, la Xina encara importa 33 milions de quilos de formatge a l'any.

Qui cerca més formatge?

Ser una nació d'amants del formatge no només es tracta de la quantitat que compreu, sinó també de l'interès que teniu pel formatge. Fem una ullada a quins països cerquen més consultes relacionades amb el formatge mitjançant les dades de la cerca de Google Ads. 

Infografia que mostra els països que més cerquen formatge

1. EUA

Amb una gran població d'amants del formatge, i ocupant el quart lloc a la nostra llista dels deu millors països amants del formatge, la població dels EUA utilitza Google per cercar formatge més de 246,000 vegades cada mes. Això equival a 6.6 vegades per persona.

2. Índia

Tot i que l'Índia no és una de les nacions més formatges del món, el formatge paneer és un element bàsic de moltes dietes índies com a font de proteïnes i una alternativa a la carn als àpats. Aquesta podria ser la raó per la qual els indis cerquen consultes relacionades amb el formatge 175,000 vegades al mes.

3. Japó

Tot i que el Japó ocupa un lloc baix a la llista dels països més formatges del món, al 29è, cerquen formatge 110,000 vegades al mes, situant-los per sobre del Regne Unit en les consultes de cerca relacionades amb el formatge.

4. Regne Unit

Un dels majors consumidors i productors de formatge del món, la gent del Regne Unit també està interessat a cercar formatge en línia! 90,500 vegades al mes, per ser exactes.

5. França

Amb el mateix volum de cerques mensuals que el Regne Unit, però amb una població més gran, França ocupa el cinquè lloc, pel que fa als països que cerquen més formatge en línia.

6. Brasil

De nou, buscant consultes relacionades amb el formatge 90,500 vegades al mes, però amb una població molt més gran, el Brasil es troba just per darrere del Regne Unit i França en el total de cerques.

PaísValor comercial (USD)Pes net (kg)Nombre de formatgesVolum de cerquesPuntuació sobre 100
Andorra401,589.0063,408.001.0030.0018.40
Argentina1,374,135.00141,425.003.0033,100.006.60
Armènia23,954.002,027.001.00390.001.30
Austràlia57,844,063.0014,227,748.0099.0040,500.0026.90
Àustria64,771,023.0011,248,356.0041.006,600.0030.70
Azerbaidjan656,068.00141,084.001.00590.000.80
Bèlgica130,532,359.0019,155,018.0013.008,100.0039.10

AnteriorSegüent

Metodologia i fonts

Per tal de determinar els amants del formatge més grans del món, vam crear una llista de llavors de nacions productores de formatge a cheese.com. Hem raspat cheese.com per obtenir una llista de quants formatges produeix cada nació a la seva llista.

Hem utilitzat les dades més recents de Comtrade de l'ONU sobre les importacions de formatge i mató per a cadascun d'aquests països. Hem pres dades sobre el valor comercial i les importacions netes (kg).

Aleshores hem volgut esbrinar quina nació cerca més "formage". A continuació, vam agafar una llista de les llengües oficials de cadascun d'aquests països i vam traduir la paraula "formage". Després vam utilitzar aquestes traduccions per esbrinar quantes vegades, de mitjana, cada nació va cercar formatge cada mes entre el gener de 2023 i el desembre de 2023.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències