Connecteu-vos amb nosaltres

EU

S&D: llum verda per a Jourová, però ha de complir les seves promeses

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

dsc_5343Després de noves aportacions en forma de respostes escrites de la comissària designada Věra Jourová (A la foto) i les negociacions entre els coordinadors polítics pertinents el 7 d'octubre, els eurodiputats van donar llum verda al comissari txec. Els quatre comitès interessats són el comitè d’assumptes jurídics, el de llibertats civils, justícia i assumptes interns, el de mercat interior i el de drets de les dones i igualtat de gènere.

En comentar el resultat de les negociacions, Evelyn Regner, coordinadora de S&D del comitè d'assumptes jurídics, va dir: "El meu grup ha donat una segona oportunitat al comissari designat. En les seves respostes escrites, finalment va mostrar certa sensibilitat sobre els drets dels treballadors i el dumping social respecte a la proposta de la Comissió per a una empresa unipersonal. Acollim amb satisfacció la seva voluntat de relacionar-se amb els sindicats i el Grup S&D mantindrà la seva paraula que aquesta proposta no ha de minar els drets dels treballadors.

"Estem decebuts, però, que el comissari designat no hagi entès el valor dels grups d'interès com els consumidors, les comunitats locals i els treballadors. Les disposicions sobre normes mínimes sobre la participació dels empleats en cas d’aplicar la legislació mercantil de la UE crearien més seguretat jurídica per a les empreses i, al mateix temps, generarien més confiança en les relacions laborals a tot Europa. Això ajudaria a aprofitar millor les oportunitats que ofereix el mercat intern de la UE i afavoriria empreses sostenibles ".

anunci

Birgit Sippel, coordinadora de S&D del comitè de llibertats civils, justícia i assumptes interiors, va afegir: "La Sra. Jourová va mostrar el seu compromís amb els valors i els drets fonamentals de la UE durant la vista i en les seves respostes escrites a les nostres preguntes addicionals.

"Tot i això, fins i tot en les respostes escrites es va mantenir força vaga en camps rellevants per al nostre grup, incloses la protecció de dades, els drets processals i les mesures pràctiques contra la discriminació, com ara un full de ruta per als drets LGBTI. Creiem que pot fer la feina, però haurem de mantenir un diàleg constructiu amb el nostre futur comissari, sobretot pel que fa a aquells àmbits en què creiem que encara podria fer més per estar a l’altura del seu potencial ".

La coordinadora de S&D del comitè del mercat interior, Evelyne Gebhardt, va dir: "Des de la perspectiva de la protecció del consumidor, la Sra. Jourová es va comprometre amb les preocupacions dels consumidors, tot i que algunes parts de les seves respostes no van ser del tot satisfactòries. En particular, no va mostrar visió sobre com oferir un alt nivell de protecció del consumidor a la Unió Europea.

anunci

“Ara correspon a la Sra. Jourová complir els compromisos que va prendre i demostrar com abordarà aquests problemes a nivell pràctic.

Marie Arena, coordinadora de S&D del comitè de drets de les dones, va concloure: “Estàvem satisfets amb les respostes de la Sra. Jourová a la nostra sol·licitud de més detalls sobre qüestions fonamentals com la baixa de maternitat, les dones a les juntes directives i l’efecte desproporcionat de la pobresa sobre les dones.

"Encara ens sentim decebuts per la manca d'ambició i d'estratègia, sobretot pel que fa a la violència contra les dones. Estarem atentament per veure com es posen en pràctica aquests compromisos i mantindrem un diàleg regular amb el comissari".

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències