Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Defensor dóna la benvinguda a millores en els grups d'experts de la Comissió

COMPARTIR:

publicat

on

Emily O'ReillyLa Defensora del Poble Europea, Emily O'Reilly, ha celebrat l'acord de la Comissió per millorar el seu sistema de grups d'experts en resposta a les propostes formulades per ella en una investigació per iniciativa pròpia. Centenars d'aquests grups assessors tenen un paper crucial en el desenvolupament de la legislació i la política de la UE.

La Comissió ha dit que desenvoluparà una nova política de conflictes d'interessos per als experts designats a títol personal. També va anunciar que el procediment de selecció dels experts serà més transparent, amb l'obligació, si escau, d'estar inscrits al Registre de Transparència. A més, la Comissió té previst revisar el seu registre de grups d'experts el 2016.

El gener de 2015, el Defensor del Poble va enviar una llista de propostes a la Comissió sobre com solucionar diverses deficiències del seu sistema de grups d'experts. Això es va produir després d'una consulta pública, durant la qual els enquestats van citar qüestions com la percepció de domini corporatiu de determinats grups i els possibles conflictes d'interès d'alguns experts.

O'Reilly va dir: "La resposta de la Comissió al meu primer conjunt de suggeriments és encoratjadora i hauria d'ajudar a assegurar tota la gamma d'experteses necessàries i augmentar la transparència del procés, que és clau per generar confiança pública. Tanmateix, la Comissió encara ha de fer més per obrir l'important treball d'aquests grups a l'escrutini públic, en particular mitjançant la publicació d'unes actes detallades del seu treball. També tinc la intenció d'examinar de prop les raons esgrimides per la Comissió per no adoptar un nou marc legal per als grups d'experts".

Ara la Defensora del Poble estudiarà detalladament la resposta de la Comissió i publicarà aviat la seva anàlisi completa. L'opinió de la Comissió està disponible aquí.

En una investigació independent, el Defensor del Poble estudia si la DG AGRI ha implementat correctament les obligacions establertes en el seu marc legalment vinculant per als "grups de diàleg civil". El resultat d'aquesta investigació també es publicarà aviat.

El Defensor del Poble Europeu investiga les queixes de mala administració a les institucions i òrgans de la UE. Qualsevol ciutadà de la UE, resident o empresa o associació d'un Estat membre pot presentar una queixa davant el Defensor del Poble. El Defensor del Poble ofereix un mitjà ràpid, flexible i gratuït per resoldre problemes amb l'administració de la UE. Per a més informació: http://www.ombudsman.europa.eu

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències