Connecteu-vos amb nosaltres

pressupost de la UE

Pressupost de la UE per al 2022: els eurodiputats volen centrar-se en la recuperació de la crisi de la COVID-19

COMPARTIR:

publicat

on

Els diputats volen donar suport a la recuperació de la pandèmia, impulsar les inversions, fer front a l'atur i establir les bases per a una Unió més resistent i sostenible., sessió plenària  PRES.

El Parlament va votar dimecres (els resultats es van anunciar dijous) sobre la seva posició sobre el pressupost de la UE 2022. Els eurodiputats van revertir la majoria de les retallades fetes pel Consell (1.43 milions d'euros en total) i, per tant, van restablir el projecte de pressupost al nivell inicialment proposat per la Comissió a les línies pressupostàries en qüestió.

Els eurodiputats també van augmentar el finançament de molts programes i polítiques, que consideren que contribueixen a la recuperació postpandèmia, d'acord amb les prioritats del Parlament establertes al seu directrius per al 2022. Aquests inclouen el Horitzó Europa programa de recerca (+305 milions d'euros per sobre del projecte de pressupost de la Comissió), el connectar Europa, que finança la construcció de xarxes transeuropees de transport, energia i digitals d'alta qualitat i sostenibles (+207 milions d'euros), i medi ambient i acció climàtica Programa LIFEe (+171 milions d'euros).

Joves i salut

El suport als joves continua sent una prioritat fonamental: Erasmus + s'ha incrementat en 137 milions d'euros, equivalent a 40,000 intercanvis educatius addicionals, i s'han afegit 700 milions d'euros al projecte de pressupost per donar suport a l'execució del Garantia Europea per a la Infància. EU4Salut També s'ha potenciat, amb 80 milions d'euros addicionals per construir una Unió Europea de la Salut sòlida i per fer que els sistemes sanitaris nacionals siguin més resilients.

Ajuda humanitària, migració, ajuda externa

Els eurodiputats van augmentar el finançament ajuda humanitària un 20% i va augmentar el Fons d'asil, migració i integració, sobretot a la llum de la situació a l'Afganistan. També van reforçar el covax iniciativa per a l'accés equitatiu mundial a les vacunes contra la COVID-19. En l'àmbit de la seguretat i la defensa, els eurodiputats van augmentar les línies pressupostàries pertinents en més de 80 milions d'euros.

anunci

Una resolució adjunta, aprovada amb 521 vots en contra, 88 vots i 84 abstencions, resumeix la posició del Parlament. El text adoptat estarà disponible aquí (amb la data següent: 20/10/2021).

Karlo Ressler (EPP, HR), general rapporteur for the EU budget 2022 (for section III – Commission): “I strongly believe that with this package we would manage to meet the expectations of the European citizens, which are understandably very high. (…) The key elements of our position are undoubtedly the restoration of the arbitrary cuts by the Council, and the reinforcement of lines that have an added value for Europeans: First, supporting the driving force of the European recovery and economy: small and medium enterprises. Secondly, reinforce future oriented programmes in research, innovation and education with a special focus on youth and children. Thirdly, to strengthen the European Health Union. And fourthly, to boost our efforts towards a digital, green and secure Europe.” (mireu el seu discurs del debat del ple del 20 d'octubre)

Damian Boeselager (Greens/EFA, DE), rapporteur for the other sections said: “Good institutions matter. They are the solid rock upon which citizens’ trust in politics is built. EU institutions need adequate budgetary support to do their job and deliver on the EU’s commitments, for example with the Green Deal or the supervision of hundreds of billions of additional funds in the Recovery Fund.” (mireu el seu discurs del debat del ple del 20 d'octubre)

Propers passos

Amb aquesta votació, el Parlament ha fixat en 2022 milions d'euros el nivell global dels crèdits de compromís per a l'any 171.8 (promeses de pagament), que suposa un augment de 2.7 milions d'euros (més 1.3 milions d'euros per al Reserva d’ajust del Brexit, reflectint l'acord sobre el reglament corresponent) respecte al projecte de pressupost proposat per la Comissió. Ha fixat el nivell global dels crèdits de pagament en 172.5 milions d'euros.

La votació engega tres setmanes de converses de “conciliació” amb el Consell, amb l'objectiu d'arribar a un acord sobre el pressupost de l'any vinent, que després ha de ser votat pel Parlament i signat pel seu president.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències