Connecteu-vos amb nosaltres

legislació de la UE

Millor regulació: unir forces per fer millors lleis de la UE i preparar-se per al futur

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha adoptat una Comunicació sobre una millor regulació, proposant diverses millores al procés legislatiu de la UE. Per afavorir la recuperació d'Europa, és més important que mai legislar de la manera més eficient possible, tot adaptant les lleis de la UE a les necessitats del demà.

Vicepresident de relacions interinstitucionals i prospectiva Maroš Šefčovič (a la foto) va dir: "La Comissió ja té un dels millors sistemes de millor regulació del món, però encara ens cal fer més. Per tant, intensifiquem els esforços per simplificar la legislació de la UE i reduir-ne la càrrega, alhora que fem un millor ús de la previsió estratègica i donem suport a la sostenibilitat i la digitalització. Per tenir èxit, però, totes les parts interessades han de treballar juntes en l'elaboració de polítiques de la UE d'alta qualitat que es tradueixin en una Europa més forta i més resistent ".

La cooperació entre les institucions de la UE, amb els estats membres i les parts interessades, inclosos els agents socials, les empreses i la societat civil, és clau. Per ajudar a afrontar els reptes actuals i futurs, la Comissió ha proposat les accions següents:

  • Eliminació d’obstacles i tràmits que frenen inversions i construcció d’infraestructures del segle XXI, treballant amb estats membres, regions i grups d'interès clau.
  • Simplificar les consultes públiques mitjançant presentant una sola "Crida a l'evidència", sobre el millorat Digueu el vostre portal.
  • Introduïm un enfocament "un dins, un fora", per minimitzar les càrregues per als ciutadans i les empreses, prestant especial atenció a les implicacions i els costos d’aplicar la legislació, especialment per a les petites i mitjanes empreses. Aquest principi garanteix que les càrregues introduïdes recentment es compensin eliminant càrregues equivalents en el mateix àmbit de la política.
  • Integració els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, per garantir que totes les propostes legislatives contribueixin a l'agenda de desenvolupament sostenible del 2030.
  • Millorar la forma d 'abordar una millor regulació i dóna suport a la sostenibilitat i transformació digital.
  • Integrar la previsió estratègica en la formulació de polítiques per garantir que sigui adequat per al futur, per exemple, tenint en compte les megatendències emergents en els contextos verd, digital, geopolític i socioeconòmic.

Propers passos

Una millor regulació és un objectiu i una responsabilitat compartits de totes les institucions de la UE. Acudirem al Parlament Europeu i al Consell sobre els seus esforços per avaluar i controlar l'impacte de la legislació de la UE i dels programes de despesa de la UE. A més, cooperarem més estretament amb les autoritats locals, regionals i nacionals i els agents socials en la formulació de polítiques de la UE.

Alguns dels nous elements d’aquesta Comunicació ja s’han iniciat a la pràctica, com ara el treball de la Plataforma Fit for Future, que proporciona assessorament sobre maneres de fer que la legislació de la UE sigui més fàcil de complir, eficient i adequada per al futur. D’altres s’implementaran en els propers mesos. Aquest any es veuran, entre altres coses:

  • El 2020 Enquesta anual de càrregues, esbossant els resultats dels esforços de reducció de càrrega de la Comissió.
  • El pautes i caixa d’eines revisades per a una millor regulació tenir en compte els nous elements de la comunicació, proporcionant orientacions concretes als serveis de la Comissió Europea a l’hora de preparar noves iniciatives i propostes, així com a l’hora de gestionar i avaluar les existents

Fons

anunci

La Comissió va fer un balanç de la seva agenda de millor regulació el 2019, confirmant que el sistema funciona a grans trets, tot necessitant millores per reflectir l’experiència.

La UE té una llarga història en l'elaboració de polítiques basades en l'evidència, inclosa la reducció de les càrregues reguladores, a partir del 2002. Inclou avaluacions periòdiques de les lleis existents, un sistema d'avaluació d'impacte molt avançat, un enfocament de consulta de les parts interessades de la classe i una càrrega integral programa de reducció (REFIT).

Per obtenir més informació

La comunicació per a una millor regulació del 2021

Preguntes sobre la comunicació per a una millor regulació del 2021

L’exercici d’inventari del 2019

L’agenda per a una millor regulació

El procés legislatiu a la UE

El portal Digues la teva opinió

Plataforma apta per al futur

REFIT: fer que la legislació de la UE sigui més senzilla, menys costosa i una prova futura

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències