Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Unió per a la igualtat: la comissària Dalli s’uneix a World Pride 2021 per celebrar la diversitat

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Avui (17 d’agost), la comissària d’Igualtat, Helena Dalli participarà en esdeveniments organitzats al voltant del World Pride 2021 per promoure la igualtat i la diversitat. La comissària Dalli va dir: “Estic molt agraït de poder participar en el primer Orgull Mundial des del començament de la pandèmia. World Pride és un esdeveniment colorit que encarna la diversitat i ens recorda que la igualtat sempre s’ha de defensar amb la màxima determinació ".

Al matí, el comissari Dalli es reunirà per primera vegada amb la ministra sueca d’Igualtat de Gènere, Märta Stenevi, per debatre qüestions com la transparència salarial i la igualtat LGBTIQ. A continuació, es reunirà amb Michael O'Flaherty, director de l’Agència de Drets Fonamentals, que l’informarà sobre la tasca realitzada per l’Agència en suport a les estratègies de la Comissió sobre igualtat i discriminació contra els gitanos, les persones amb discapacitat i les persones LGBTIQ.

A la tarda, la comissària Dalli participarà en una taula rodona sobre el paper de la UE en la promoció de la inclusió de les persones LGBTIQ a Europa i a tot el món a la conferència de drets humans. Acabarà el dia amb una reunió amb la viceprimer ministra belga Petra De Sutter per discutir qüestions LGBTIQ, inclosos els drets de les persones trans.

anunci

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

Comerç i seguretat: la Comissió destaca el treball per defensar els interessos i els valors de la UE

publicat

on

La Comissió Europea presenta conclusions clau relacionades amb la defensa dels interessos de la UE quan es tracta de controls d'exportacions i inversions estrangeres a la UE. La Comissió va examinar 400 inversions estrangeres des que va entrar en vigor la nova legislació de control de la inversió estrangera directa (IED). Tot i que només està vigent des d'un any, hi ha hagut una adopció impressionant d'aquest mecanisme, la qual cosa significa que els interessos de la UE estaran millor protegits en el futur. Al mateix temps, més de 30,000 sol·licituds d'exportació de mercaderies amb potencial ús militar van ser revisades pels estats membres sota el règim de control d'exportacions de la UE, amb 603 d'aquestes exportacions bloquejades. Aquests són alguns dels fets destacats anunciats amb motiu de la publicació dels primers informes sobre control de la IED i sobre controls d'exportació.

El vicepresident executiu i comissari de Comerç, Valdis Dombrovskis, va dir: "La UE segueix oberta al comerç i a la inversió estrangera: aquest és un pilar de la nostra creació d'ocupació i creixement econòmic. Però la nostra obertura no és incondicional i cal equilibrar-la amb eines adequades per salvaguardar la nostra seguretat i l'ordre públic. El control de les inversions estrangeres i el control de les exportacions de béns de doble ús ajuden a mantenir la UE segura, alhora que protegeixen els drets humans. Són elements clau de la nostra política comercial oberta, sostenible i assertiva. Aquests dos informes posen de manifest com aquestes eines poden ajudar la Comissió i les autoritats competents dels estats membres a actuar de manera decidida quan la situació ho requereixi, defensant els nostres interessos alhora que fomenten els nostres valors”.

Detecció d'IED

Aquest informe sobre la detecció de la IED és el primer que es publica des que la nova regulació de la UE sobre la detecció de la IED va entrar en vigor fa un any. En virtut d'aquest reglament, els estats membres i la Comissió col·laboren estretament per garantir que qualsevol inversió estrangera directa que pugui suposar un risc per a la seguretat dels estats membres de la UE o dels actius crítics de la UE es controli eficaçment.

anunci

Pel que fa a les conclusions clau, l'informe destaca:

 • La Comissió va examinar 265 transaccions notificades pels estats membres en virtut de l'informe fins a finals de juny de 2021 (ara el caixer està per sobre de 400);
 • El 80% de les transaccions no justificaven una investigació addicional i, per tant, van ser avaluades per la Comissió en només 15 dies;
 • la majoria de les notificacions de control dels Estats membres es refereixen al sector de la fabricació, les TIC, l'engròs i el detall;
 • els cinc principals països d'origen dels inversors entre els casos d'IED notificats eren empreses ubicades a: els Estats Units, el Regne Unit, la Xina, el Canadà i els Emirats Àrabs Units;
 • la Comissió va emetre un dictamen en menys del 3% dels 265 casos examinats.

L'informe confirma que la UE continua oberta a la inversió estrangera, alhora que garanteix la protecció de la seguretat i l'ordre públic de la UE. El mecanisme de cooperació per a la detecció de la IED funciona de manera eficaç i no crea retards innecessaris en les transaccions. Un nombre creixent d'estats membres han adoptat el seu propi mecanisme de detecció: 18 ara disposen d'un mecanisme. La Comissió Europea espera que tots els estats membres adoptin mecanismes nacionals de control. Això millorarà encara més l'eficàcia del sistema de control i garantirà un enfocament global de la UE per fer front als riscos relacionats amb la seguretat o l'ordre públic.

Controls d’exportació

Aquest és l'últim informe sobre controls d'exportació abans de l'entrada en vigor del Reglament actualitzat de controls d'exportació.

anunci

L'informe mostra que les exportacions de doble ús representen al voltant del 2.3% del total de les exportacions de la UE. D'un total de 30.292 sol·licituds i notificacions d'exportacions sota llicències, 603 transaccions (exportacions) van ser denegades (el 2019), que representen al voltant del 0.02% del total d'exportacions. Això situaria el valor del comerç de doble ús en 119 milions d'euros el 2019.

El nou Reglament que va entrar en vigor el 9 de setembre d'enguany reforça encara més els controls a les exportacions mitjançant:

 • Introduir una nova dimensió de "seguretat humana" per capturar les tecnologies emergents de doble ús, especialment les eines de cibervigilància;
 • simplificar els tràmits i fer que el sistema de control d'exportacions sigui més àgil i capaç d'evolucionar i ajustar-se a les circumstàncies;
 • desenvolupar un programa de formació i capacitació de la UE per a les autoritats de concessió de llicències i aplicació dels estats membres;
 • coordinar i donar suport a l'aplicació sòlida dels controls, i;
 • establir diàlegs amb tercers països per millorar la seguretat mundial i promoure condicions equitatives a nivell mundial.

Memoràndum sobre controls d'ús dual 9 de setembre de 2021.

Fons

El control de la IED i els controls d'exportació formen part de l'estratègia comercial renovada de la UE, que pretén fer complir els drets de la UE i defensar els seus valors de manera més assertiva. Altres iniciatives i accions d'aquesta estratègia inclouen:

 • Una proposta sobre un instrument de contractació internacional per ajudar a garantir unes condicions de joc equitatives al mercat global de contractació. Això passa actualment amb el Parlament Europeu i el Consell.
 • Una proposta legislativa per a un nou instrument contra la coacció, prevista el desembre de 2021, que permetrà a la UE respondre als intents d'altres països per forçar la UE o els seus països a introduir canvis polítics.
 • Una nova eina elaborada actualment per la Comissió, dissenyada per abordar amb eficàcia les subvencions estrangeres que causen distorsions i perjudiquen la igualtat de condicions al mercat únic en qualsevol situació de mercat.
 • L'octubre de 2020 es va llançar un nou portal "Accés als mercats", que ofereix informació multilingüe i fàcilment accessible per ajudar les empreses de totes les mides a treure el màxim profit dels acords comercials de la UE.
 • El novembre de 2020, es va establir un punt d'entrada únic, que fa que qualsevol part interessada amb seu a la UE pugui presentar queixes sobre l'incompliment per part de tercers països dels seus compromisos comercials internacionals amb la UE.
 • Un ús més sistemàtic de les estructures institucionals establertes pels acords comercials de la UE per garantir l'aplicació efectiva dels compromisos de tercers països i la resolució de les barreres d'accés al mercat.
 • Un ús més actiu dels mecanismes de resolució de disputes per fer valer els nostres drets.
 • Mobilització continuada de representants de la societat civil en l'aplicació dels acords i acords comercials de la UE, especialment en matèria de comerç i desenvolupament sostenible.

Més informació

Informe sobre el control de les inversions estrangeres directes a la Unió

Document adjunt a l'informe de la FDI

Informe sobre el control d'exportacions, intermediació, assistència tècnica, trànsit i trasllat de béns de doble ús

Full de dades

Brochure

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

La Comissió realitza inspeccions sense previ avís al sector de la defensa

publicat

on

El 23 de novembre, la Comissió Europea va dur a terme inspeccions sense previ avís a les instal·lacions d'una empresa activa en el sector de la defensa.

La Comissió té la preocupació que l'empresa inspeccionada pugui haver infringit les normes antimonopoli de la UE que prohibeixen els càrtels i les pràctiques comercials restrictives (Article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea). Els funcionaris de la Comissió anaven acompanyats d'un homòleg de l'autoritat nacional de competència corresponent.

Les inspeccions no anunciades són un pas preliminar en una investigació sobre pràctiques anticompetitives sospitoses. El fet que la Comissió faci aquestes inspeccions no vol dir que l'empresa sigui culpable d'un comportament anticompetitiu ni prejutja el resultat de la pròpia investigació.

La Comissió respecta plenament els drets de defensa en els seus procediments antimonopoli, en particular el dret de les empreses a ser escoltades.

anunci

Les inspeccions s'han dut a terme de conformitat amb tots els protocols de seguretat i salut del coronavirus per garantir la seguretat dels implicats.

No hi ha cap termini legal per completar les investigacions sobre conductes anticompetitives. La seva durada depèn d'una sèrie de factors, com ara la complexitat de cada cas, el grau de cooperació de les empreses afectades amb la Comissió i l'abast de l'exercici dels drets de defensa.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

Subministraments sostenibles de matèries primeres crítiques crucials per a la indústria de la UE

publicat

on

Els eurodiputats volen que Europa sigui menys dependent de les importacions de matèries primeres crítiques que són crucials per a les seves indústries estratègiques. Societat.

Per ser climàticament neutre, energia eficient més competitiu en l'era digital, la UE necessitarà més matèries primeres crítiques com el liti i el cobalt per fabricar bateries i motors elèctrics. Aquestes tecnologies permeten el desenvolupament de sectors estratègics: energies renovables, cotxes elèctrics i tecnologies digitals.

Les cadenes de subministrament mundials que ja estaven esteses s'han vist encara més afectades per la pandèmia de la COVID-19, provocant escassetat de matèries primeres crítiques a Europa i deixant el la indústria enfronta reptes per garantir l'accés als recursos.

Revertir la dependència de la UE de les importacions

La UE s'enfronta a colls d'ampolla i vulnerabilitats al llarg de la cadena de subministrament a causa de la seva gran dependència de les importacions d'origen únic. Per exemple, la Xina representa el 98% del subministrament d'elements de terres rares de la UE, Turquia el 98% dels subministraments de borat i Sud-àfrica el 71% de les necessitats de platí de la UE.

anunci

En un esforç per revertir aquesta dependència, els eurodiputats votaran a reportar demanant a la Comissió Europea que presenti una proposta global Estratègia de la UE per a matèries primeres crítiques, basat en un aprovisionament sostenible i alts estàndards ambientals, socials i de drets humans.

Els eurodiputats volen que la UE diversifiqui les fonts de subministrament de matèries primeres crítiques i redueixi la seva dependència d'uns quants països no membres de la UE. L'informe proposa que la UE reforci les associacions i els acords comercials existents, alhora que explora opcions amb nous països. Subratlla que qualsevol acord ha de tenir en compte la petjada ambiental de les importacions i ser d'origen responsable, respectant la salut i la seguretat dels treballadors i garantint llocs de treball i condicions de treball dignes.

Reciclatge de matèries primeres a la UE

anunci

Les matèries primeres es poden reciclar a partir de productes antics i es coneixen com a matèries primeres secundàries. Els eurodiputats volen promoure el reciclatge i la recuperació de matèries primeres crítiques de la mineria, el processament i els fluxos de residus comercials per garantir-hi un accés fiable, segur i sostenible. També volen objectius de reciclatge dedicats per a matèries primeres crítiques, amb un marc de control sòlid.

En una resolució aprovada el 9 de febrer de 2021, el Parlament va demanar normes de reciclatge més estrictes i objectius vinculants per al 2030 per a l'ús i el consum de materials en resposta a la Comissió Pla d'Acció d'Economia Circular de març de 2020, que té com a objectiu fer que la indústria sigui més sostenible l'any 2050.

Més informació sobre la importància i els beneficis d'una economia circular.

Una estratègia més completa per a les matèries primeres crítiques ajudaria a enfortir l'ecosistema industrial de la UE i a mantenir llocs de treball a la indústria manufacturera.
L' El sector de les matèries primeres ofereix uns 350,000 llocs de treball a la UE i més de 30 milions de llocs de treball a les indústries manufactureres aigües avall que en depenen. Avançar cap a una economia més circular podria generar un augment net de 700,000 llocs de treball a la UE l'any 2030.

Llegeix més sobre l'economia circular

Per saber més 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències