Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

HERA i l'Agència japonesa d'Investigació i Desenvolupament Mèdics reforcen la cooperació sobre les amenaces transfrontereres per a la salut

COMPARTIR:

publicat

on

de la Comissió Autoritat de Resposta a Emergències Sanitàries i Preparació (HERA) i l'Agència japonesa d'investigació i desenvolupament mèdic (AMED) estan reforçant la seva cooperació en contramesures mèdiques per augmentar la prevenció, la preparació i la resposta a greus amenaces transfrontereres per a la salut. Això està en línia amb els objectius de la Estratègia global de salut de la UE and the Commission’s push to reinforce global cooperation to tackle global health threats.

La pandèmia de la COVID-19 ha demostrat la necessitat de la cooperació internacional per prevenir, combatre i contenir greus amenaces transfrontereres per a la salut. La col·laboració al voltant de la preparació i resposta a emergències de malalties infeccioses és un interès conjunt a nivell internacional. Com a part de l'acord de treball, HERA i AMED ho faran excanviar informació sobre investigació avançada i desenvolupament de contramesures mèdiques. També identificaran àrees i projectes potencials per treballar estretament, per exemple, sobre patògens prioritaris que siguin d'interès per a tots dos. HERA i AMED també es reuniran periòdicament i col·laboraran en les prioritats futures.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària Stella Kyriakides (a la foto) said: “Health crises preparedness is most efficient through a global approach. I welcome this new collaboration between HERA and Japan’s Agency for Medical Research and Development and the strengthening of our ties with Japan in the area of cross border health threats. With this working arrangement we will pull expertise together and better coordinate our research priorities on medical countermeasures. This will help reinforce global health security and international work on medical countermeasures, one of the key goals of the EUs Global Health Strategy.”

Aquest acord de treball tindrà una durada inicial de tres anys amb possibilitat de pròrroga.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències