Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

HERA i l'Agència japonesa d'Investigació i Desenvolupament Mèdics reforcen la cooperació sobre les amenaces transfrontereres per a la salut

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Autoritat de Resposta a Emergències Sanitàries i Preparació (HERA) i l'Agència japonesa d'investigació i desenvolupament mèdic (AMED) estan reforçant la seva cooperació en contramesures mèdiques per augmentar la prevenció, la preparació i la resposta a greus amenaces transfrontereres per a la salut. Això està en línia amb els objectius de la Estratègia global de salut de la UE i l'impuls de la Comissió per reforçar la cooperació mundial per fer front a les amenaces mundials per a la salut.

La pandèmia de la COVID-19 ha demostrat la necessitat de la cooperació internacional per prevenir, combatre i contenir greus amenaces transfrontereres per a la salut. La col·laboració al voltant de la preparació i resposta a emergències de malalties infeccioses és un interès conjunt a nivell internacional. Com a part de l'acord de treball, HERA i AMED ho faran excanviar informació sobre investigació avançada i desenvolupament de contramesures mèdiques. També identificaran àrees i projectes potencials per treballar estretament, per exemple, sobre patògens prioritaris que siguin d'interès per a tots dos. HERA i AMED també es reuniran periòdicament i col·laboraran en les prioritats futures.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària Stella Kyriakides (a la foto) va dir: "La preparació per a crisis de salut és més eficient mitjançant un enfocament global. Dono la benvinguda a aquesta nova col·laboració entre HERA i l'Agència japonesa d'Investigació i Desenvolupament Mèdics i l'enfortiment dels nostres vincles amb Japó en l'àrea de les amenaces transfrontereres per a la salut. Amb aquest acord de treball reunirem l'experiència i coordinarem millor les nostres prioritats de recerca sobre les contramesures mèdiques. Això ajudarà a reforçar la seguretat sanitària mundial i el treball internacional sobre contramesures mèdiques, un dels objectius clau de l'estratègia de salut global de la UE".

Aquest acord de treball tindrà una durada inicial de tres anys amb possibilitat de pròrroga.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències