Connecteu-vos amb nosaltres

sense categoria

Acord d'associació econòmica UE-Japó: la UE i el Japó signen un protocol per incloure fluxos de dades transfronterers

COMPARTIR:

publicat

on

En nom de la UE, la Presidència belga del Consell ha signat el protocol per incloure disposicions sobre els fluxos de dades transfronterers a l'acord entre la UE i el Japó per a una associació econòmica.

El protocol proporcionarà una major seguretat jurídica, assegurant que els fluxos de dades entre la UE i el Japó no es veuran obstaculitzats per mesures de localització de dades injustificades, i també assegurant el benefici del lliure flux de dades d'acord amb les normes de la UE i el Japó sobre protecció de dades i la economia digital.

Hadja Lahbib, ministre belga d'Afers Exteriors, Afers Europeus i Comerç Exterior

Aquest és un assoliment molt important, ja que la UE i el Japó es troben entre les economies digitals més grans del món. La governança de dades i els fluxos de dades transfronterers són crucials per al desenvolupament de la digitalització i de l'economia i la societat globals.

Hadja Lahbib, ministre belga d'Afers Exteriors, Afers Europeus i Comerç Exterior

Antecedents i propers passos 

El 26 de setembre de 2022, el Consell va aprovar les directives de negociació perquè la Comissió negociés la inclusió de disposicions sobre els fluxos de dades transfronterers a l'acord entre la UE i el Japó per a una associació econòmica. Les negociacions es van concloure en principi el 28 d'octubre de 2023.

L'1 de desembre de 2023, la Comissió va transmetre propostes de decisions del Consell sobre la signatura i conclusió, en nom de la UE, del protocol que modifica l'Acord d'Associació Econòmica UE-Japó pel que fa a la lliure circulació de dades.

El 29 de gener de 2024, el Consell va adoptar la decisió sobre la signatura del protocol per incloure disposicions sobre els fluxos de dades transfronterers a l'acord entre la UE i el Japó per a una associació econòmica. El Consell també va decidir remetre la decisió de ratificació del protocol al Parlament per a la seva aprovació.

anunci

Un cop l'acord hagi estat ratificat pel Japó i les dues parts s'hagin notificat mútuament sobre la finalització dels seus procediments interns, pot entrar en vigor.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències