Connecteu-vos amb nosaltres

Consell Europeu

Sudan: el Consell Europeu afegeix sis entitats a la llista de sancions de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Consell ha adoptat mesures restrictives contra sis entitats, atesa la gravetat de la situació al Sudan, on continuen els combats entre les Forces Armades sudaneses (SAF) i les Forces de Suport Ràpid (RSF) i les seves respectives milícies afiliades.

Els nous llistats, els primers dins del règim del Sudan, inclouen sis entitats responsables de donar suport a les activitats que soscaven l'estabilitat i la transició política del Sudan.

Entre les entitats que cotitzen hi ha dues empreses implicades en la fabricació d'armes i vehicles per al SAF (Sistema d'Indústries de Defensa i Enginyeria SMT); controlat pel SAF Zadna International Company for Investment Limited i tres empreses implicades en l'adquisició d'equipament militar per a RSF (Al Junaid Multi Activities Co Ltd, Tradive General Trading i GSK Advance Company Ltd).

Les entitats enumerades estan subjectes a la congelació d'actiusProvisió de fons o recursos econòmics, directa o indirectament, a ells o en benefici seu prohibit.

El 27 de novembre de 2023, l'Alt Representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat va emetre una declaració en nom de la UE, reiterant la seva ferma condemna dels continus combats entre les SAF i les RSF i les seves milícies afiliades respectives. En aquesta declaració, també ha deplorat l'escalada dramàtica de la violència i el cost irreparable per a la vida humana a Darfur i a tot el país, així com les violacions del Dret Internacional dels Drets Humans i del Dret Internacional Humanitari.

La UE continua profundament preocupada per la situació humanitària al Sudan i reafirma el seu suport ferm i la seva solidaritat amb el poble sudanès.

Els actes jurídics pertinents s'han publicat al Diari Oficial de la Unió Europea.

anunci

Fons

El 9 d'octubre de 2023, el Consell va adoptar la Decisió (PESC) 2023/2135 relativa a mesures restrictives en vista d'activitats que soscaven l'estabilitat i la transició política del Sudan.

Reglament d'execució (UE) 2024/384 del Consell, de 22 de gener de 2024, pel qual s'executa el Reglament (UE) 2023/2147 relatiu a mesures restrictives en vista d'activitats que perjudiquen l'estabilitat i la transició política del Sudan

Decisió (PESC) 2024/383 del Consell, de 22 de gener de 2024, per la qual es modifica la Decisió (PESC) 2023/2135 relativa a mesures restrictives en vista d'activitats que perjudiquen l'estabilitat i la transició política del Sudan

Sudan: Declaració de l'Alt Representant en nom de la Unió Europea sobre l'última situació (comunicat de premsa, 27 de novembre de 2023)

Delegació de la Unió Europea a la República del Sudan

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències