Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Els eurodiputats exigeixen una millor protecció dels treballadors contra substàncies tòxiques i insten la UE a avaluar la seguretat de la llana mineral

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

A finals de març, la Comissió d'Ocupació i Afers Socials del Parlament Europeu va votar per unanimitat (amb sis abstencions) normes més estrictes de la UE per protegir millor els treballadors de l'exposició a agents cancerígens, mutàgens i substàncies reprotòxiques, escriu Martin Banks.

Aquesta quarta revisió de la Directiva de la UE 4/2004 sobre agents cancerígens i mutàgens al treball (CMD), proposada per la Comissió Europea, afegiria valors límit per a dos agents cancerígens i revisaria el valor límit a la baixa per a un altre. 

Es dirigeix ​​al càncer com a principal causa de morts relacionades amb el treball a la UE. Anualment, el 52% de les defuncions professionals s’atribueixen al càncer. L’exposició laboral representa el 5.3% -8.4% dels casos de càncer i és responsable d’aproximadament 120,000 càncers diagnosticats i més de 100,000 morts cada any. 

anunci

Els tipus més habituals de càncer professional són el càncer de pulmó i el mesotelioma, el càncer de la fina capa de teixit que cobreix molts òrgans interns (causat per l’exposició a partícules d’amiant).

Els parlamentaris van votar per ampliar l’abast del CMD a substàncies reprotòxiques, que afecten negativament la fertilitat. Van exigir a la Comissió que presentés un pla d’acció sobre aquestes substàncies abans de finals del 2021. A més, també volen que la Comissió estableixi un pla d’acció per a l’adopció de 25 límits addicionals d’exposició laboral per a agents cancerígens a finals del 2021 i proposar directrius per protegir millor els treballadors dels efectes de còctels dels agents cancerígens abans del desembre del 2022.

Tony Musu, de l'Institut Sindical Europeu (ETU), va dir a aquest lloc: "Amb aquest vot aclaparador, el Parlament Europeu envia un fort senyal a la Comissió Europea i als Estats membres sobre la necessitat de millorar a fons la legislació existent per impulsar la lluita contra el càncer professional a Europa ".

anunci

Una de les substàncies, a la qual estan exposats regularment els treballadors de la construcció i els entusiastes del bricolatge, i que mereix una valoració segons un estudi recent, és la llana mineral. L'aïllament de llana mineral ha estat objecte de problemes de salut des de fa alguns anys, amb temors que puguin causar malalties pulmonars obstructives cròniques, irritació de la pell i càncer. Aquest any s’ha publicat un nou informe titulat Critical Choices in Predicting Stone Wool Biodurability: Limsomal Fluid Compositions and Binder Effects.

L’informe va aparèixer a Chemical Research and Toxicology i els autors són Ursula G Sauer, Kai Werle, Hubert Waindock, Sabine Hirth, Olivier Hachmoller i Wendel Wohlleben. L'estudi confirma que l'absència de l'element aglutinant havia convertit els estudis anteriors en enganyosos. Es van provar sis mostres de llana mineral, que eren representatives dels productes comercialitzats per als consumidors, per demostrar que l’aglutinant té efectes rellevants en les proves. Es va trobar que la llana mineral comercial estava completament, però no necessàriament uniforme, coberta amb aglutinant. L’eliminació de l’aglutinant per a les proves va accelerar la velocitat mitjana de dissolució en un + 104% fins a un màxim + 273%, mentre que la seva presència de taxes de dissolució reduïdes. Això s’afegeix a la preocupació que les proves anteriors sobre la llana mineral eren enganyoses i no reflectien completament els perills que la llana mineral podia representar, ja que el producte no es va provar ja que es ven ni en la forma en què els treballadors de la construcció i els propietaris s’hi troben realment. Això fa referència a la manca d’aglutinants en proves anteriors.

La indústria de la llana mineral sosté que no hi ha riscos per a la salut associats amb el seu producte, segons l'organització industrial Eurima: "No hi ha proves que l'exposició a l'aïllament de llana mineral provoqui efectes adversos crònics. La literatura revisada per parells de l'OMS i investigacions independents conclouen que no hi ha indicis d'un excés significatiu de símptomes respiratoris ni d'una disminució significativa de la funció pulmonar per als treballadors de llana mineral ".

Tanmateix, l’estudi del 2021 té clar que potser hi ha hagut una falsa sensació de seguretat al voltant d’aquest material d’aïllament i sembla probable que els parlamentaris aprofundiran en la comprensió dels riscos als quals es podrien enfrontar les obres i propietaris europeus per protegir-los. segons les normes europees més estrictes que s'estan desenvolupant.

Parlament Europeu

Futur d'Europa: els europeus debaten sobre economia, llocs de treball i educació a Estrasburg

publicat

on

El primer dels quatre panells de ciutadans europeus es va reunir a Estrasburg els dies 17 i 19 de setembre per debatre sobre economia, educació, cultura i la revolució digital.

Un total de 200 persones van acudir al Parlament Europeu a Estrasburg per iniciar un procés que els permetrà formular recomanacions per a les polítiques de la UE a Conferència sobre el futur d’Europa.

Els membres del panell, seleccionats a l'atzar per representar la diversitat de la UE, van examinar una àmplia gamma de temes, inclosos l'economia, l'ocupació, la justícia social, l'educació, la cultura, els joves, els esports i la transformació digital.

anunci

En els seus comentaris de benvinguda, L'eurodiputat Guy Verhofstadt, copresident del consell executiu de la Conferència, va subratllar la naturalesa històrica de l'esdeveniment: “És la primera vegada que la política europea es desenvoluparà no per als ciutadans, sinó pels ciutadans. Mai abans s’havia organitzat aquest tipus d’experiència democràtica a nivell transnacional, paneuropeu ”.

Les reunions es van alternar entre deliberacions en grups reduïts i discussions amb tots els membres que estaven a la sala plenària del Parlament. Els experts en els diferents camps van compartir la seva opinió sobre els principals desenvolupaments i reptes.

Durant la primera sessió de tres dies de tres, el grup va establir cinc temes que es consideraran amb més profunditat en les reunions següents:

anunci
  • Treballar a Europa
  • Economia de futur
  • Una societat justa
  • Aprendre a Europa
  • Transformació digital ètica i segura

Cada tema es va dividir en subtemes. Durant les properes sessions, els membres del panell es dividiran en grups per treballar els subtemes, així com mantenir discussions més àmplies amb tots els membres del panell.

El grup també va seleccionar 20 representants per al Ple de la Conferència, on presentaran les conclusions del grup i debatran amb representants de les institucions de la UE i els parlaments nacionals.

Els participants van donar la benvinguda a l'oportunitat de parlar sobre els problemes que afronta la UE. Claudia, una adolescent d'Itàlia, va dir: “Això és molt interessant. No sabia molt de política i economia, però estic molt content d’estar aquí, de conèixer gent de diferents cultures i discutir tota una sèrie de problemes diferents ".

Eduardo, d’Espanya, va dir: “Ha estat una experiència increïble. No sabia què esperar, però mai no podia imaginar una cosa així. M’agradaria haver-ho pogut fer fa 20 anys ".

La segona sessió es durà a terme en línia els dies 5 i 7 de novembre, mentre que la tercera tindrà lloc personalment el 3-5 de desembre a Dublín.

Els altres panells de ciutadans europeus començaran la seva feina els propers caps de setmana. El segon panell, centrat en la democràcia, els valors, els drets, l’estat de dret i la seguretat de la UE, es reuneix del 24 al 26 de setembre.

Taulers ciutadans 

Seguir llegint

Parlament Europeu

Futur d’Europa: els panells de ciutadans prenen la paraula

publicat

on

Els panells ciutadans es reuniran durant els propers mesos per debatre sobre el futur de la UE i fer recomanacions. Trobar més, assumptes de la UE.

La Conferència sobre el futur d’Europa posa les persones al centre del debat sobre com hauria d’evolucionar la UE per afrontar els reptes futurs. Els panells de ciutadans tenen un paper important a jugar: debatran sobre idees esdeveniments a tota la UE i les propostes presentades a través del Plataforma de conferències i farà recomanacions per discutir-les amb les institucions de la UE i altres parts interessades.

Qui hi participa?

anunci

Hi ha quatre panells de ciutadans europeus, cadascun dels quals inclou 200 ciutadans. Els membres del panell han estat seleccionats aleatòriament, però de manera que reflecteix la diversitat de la UE. Per exemple, hi haurà un nombre igual d’homes i dones a cada panell, a més d’una representació proporcional dels europeus de les zones urbanes i rurals. Els joves d’entre 16 i 25 anys formaran un terç dels membres.

Què es parlarà?

Cada panell tractarà alguns dels temes sobre els quals la gent ha estat convidada a proposar idees:

anunci
  • Economia més forta, justícia social i ocupació / educació, cultura, joventut, esport / transformació digital
  • Democràcia europea / valors i drets, estat de dret, seguretat
  • Canvi climàtic, medi ambient / salut
  • La UE al món / migració

Quan es reuniran els panells ciutadans?

Cadascun dels panells es reunirà tres vegades. Les primeres sessions tindran lloc durant quatre caps de setmana entre el 17 de setembre i el 17 d'octubre a les dependències del Parlament a Estrasburg. Les segones sessions es faran en línia al novembre i les terceres sessions es duran a terme al desembre i gener a ciutats de tota la UE, si la situació de salut ho permet.

El calendari dels quatre panells ciutadans

PanellTemesPrimera sessióSegona sessióTercera sessió
1Economia més forta, justícia social i ocupació / educació, cultura, joventut, esport / transformació digital17 19-setembre5-7 novembre3-5 de desembre (Dublín)
2Democràcia europea / valors i drets, estat de dret, seguretat24 26-setembre12-14 novembre10-12 de desembre (Florència)
3Canvi climàtic, medi ambient / salut1-3 octubre19-21 novembre7-9 de gener (Varsòvia)
4La UE al món / migració15-17 octubre26-28 novembre14-16 de gener (Maastricht)


Quin serà el resultat?

Els grups formaran recomanacions, que es debatran en el Ple de la Conferència que reuneixi ciutadans, representants de les institucions de la UE i parlaments nacionals, així com altres parts interessades. Vint representants de cada panell participaran als plens de la conferència i presentaran el resultat del treball dels panells.

Les sessions del panell on es reuneixen tots els membres es transmetran en línia. Podreu trobar més detalls sobre ells a la plataforma Conference.

Seguir llegint

Parlament Europeu

Unió Europea de la Salut: Millor prevenció de malalties i cooperació transfronterera

publicat

on

Els eurodiputats estan preparats per negociar amb els estats membres per reforçar el marc de prevenció i control de les malalties de la UE i abordar conjuntament les amenaces transfrontereres per a la salut, sessió plenària  ENVI.

La proposta d’ampliació del mandat del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) es va adoptar amb 598 vots a favor, 84 en contra i 13 abstencions. Els estats membres de la UE haurien de desenvolupar plans nacionals de preparació i resposta i proporcionar dades oportunes, comparables i de gran qualitat, segons els diputats. També volen garantir que el mandat de l'ECDC s'estengui més enllà de les malalties transmissibles per cobrir també les principals malalties no transmissibles, com les malalties cardiovasculars i respiratòries, el càncer, la diabetis o les malalties mentals.

La proposta legislativa per enfortir la prevenció, la preparació i la resposta de les crisis a la UE a l’hora d’abordar futures amenaces transfrontereres greus per a la salut es va adoptar amb 594 vots a favor, 85 en contra i 16 abstencions. La crisi del COVID-19 va revelar que cal treballar més a nivell de la UE per donar suport a la cooperació entre els estats membres, en particular les regions frontereres, subratllen els eurodiputats. El text també demana procediments clars i més transparència per a les activitats de contractació conjunta de la UE i els acords de compra relacionats.

anunci

Mireu una gravació del debat del ple (primera part segona part).

Relator Joanna Kopcińska (ECR, PL) va dir: "Les nostres propostes millorarien la cooperació, l'intercanvi d'informació, experiència i bones pràctiques entre els estats membres i la Comissió, el Comitè de Seguretat Sanitària i el propi ECDC. Això conduirà a una millor preparació i coordinació de la resposta a l’hora d’afrontar els reptes de salut. També vam acordar intensificar l’anàlisi i la modelització per donar suport als estats membres en el control dels brots mitjançant la recopilació i el processament de més dades epidemiològiques, tot mantenint la competència nacional clau per a la protecció de la salut ".

“La visió d'una sola salut en totes les polítiques europees ha de guiar tot el nostre sistema de previsió i gestió de les crisis. La crisi del COVID-19 mostra com un problema de salut pública pot afectar el bon funcionament de totes les parts de la societat europea ”, va dir el relator Véronique Trillet-Lenoir (Renova, FR). “Estic totalment d'acord perquè sigui un procediment de compra conjunta de productes mèdics l'estàndard. Pel que fa a la negociació amb la indústria, la UE és més forta quan parla amb una sola veu, en nom de tots els estats membres ”, va afegir.

anunci

Fons

Com a part de la construir una Unió Europea de la Salut, l'11 de novembre de 2020, la Comissió va proposar un nou marc de seguretat sanitària basat en l'experiència relacionada amb el coronavirus. El paquet inclou un proposta de reglament sobre greus amenaces transfrontereres per a la salut I a proposta per reforçar el mandat de la Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties.

Més informació 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències