Connecteu-vos amb nosaltres

Igualtat de gènere

La qualitat de les feines tendeix a empitjorar a mesura que les feines es feminitzen més

COMPARTIR:

publicat

on

Cartografiar la contribució de la feminització a les bretxes de gènere a Europa, una novetat Estudi ETUI ha trobat una tendència preocupant: a mesura que augmenta la proporció de dones en una feina, la retribució, les responsabilitats de supervisió i l'estabilitat contractual disminueixen tant per als homes com per a les dones. Això posa de manifest la necessitat urgent d'ampliar l'enfocament més enllà dels diferencials salarials dins d'un mateix lloc de treball i abordar els factors sistèmics que contribueixen a la infravaloració de les "feines de les dones".

"En reavaluar els "treballs de les dones" i abordar la segregació ocupacional, podem obrir el camí cap a una mà d'obra més equitativa i inclusiva", va suggerir Wouter Zwysen, investigadora sènior de l'ETUI i autora de l'estudi.

Utilitzant grans conjunts de dades representatius a nivell internacional (l'Enquesta sobre la població activa de la UE (EU LFS) i l'Enquesta sobre l'estructura dels guanys (SES)) que cobreixen el període 2006-2021, aquest document és el primer que vincula aquesta segregació amb la qualitat salarial i laboral al llarg del temps. a tota la Unió Europea.

La investigació posa de manifest la importància de les percepcions socials dels rols de gènere, les discrepàncies educatives i les pràctiques discriminatòries que descoratllen les dones d'aconseguir feines més ben remunerades.. Wouter Zwysen va emfatitzar la necessitat d'estratègies longitudinals per reavaluar la remuneració laboral basant-se en criteris objectius més que en valors subjectius, i va suggerir que la solució passa per una regulació sòlida i acords col·lectius que garanteixin els estàndards de qualitat laboral.

Fons

  • Les dones encara s'enfronten a un desavantatge salarial, ja que guanyen al voltant d'un 13% menys que els homes a la UE27, però també pel que fa als aspectes de la qualitat del treball i l'accés a llocs de supervisió.
  • Part de la bretxa salarial de gènere es deu no només a un procés de classificació en què les dones es troben en indústries amb un salari més baix, sinó també a les dones que generalment treballen en empreses amb un salari més baix que els homes.
  • Tot i que l'evidència suggereix que la discriminació en la contractació és més aviat baixa i està en declivi, es constata que les bretxes salarials de gènere s'amplien considerablement amb l'arribada dels nens: l'anomenada "pena per maternitat". En aquest sentit, les dones es veuen més sovint limitades en la seva mobilitat a causa de les necessitats de cura dels nens
  • Foto: Catàleg de pensaments on Unsplash

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències