Connecteu-vos amb nosaltres

Llei laboral

El Consell i el Parlament arriben a un acord per prohibir els productes fets amb treball forçat

COMPARTIR:

publicat

on

El Consell Europeu i el Parlament Europeu han arribat a un acord provisional sobre la regulació que prohibeix al mercat de la UE els productes fets amb treball forçat. L'acord provisional assolit avui entre els dos colegisladors recolza l'objectiu principal de la proposta de prohibir la col·locació i posada a disposició al mercat de la UE, o l'exportació des del mercat de la UE, de qualsevol producte fet amb treball forçat. L'acord introdueix modificacions significatives a la proposta original que aclareixen les responsabilitats de la Comissió i les autoritats nacionals competents en el procés d'investigació i presa de decisions.

“És espantós que al segle XXI l'esclavitud i el treball forçat encara existeixin al món. Cal eradicar aquest horrible delicte i el primer pas per aconseguir-ho consisteix a trencar el model de negoci de les empreses que exploten els treballadors. Amb aquesta regulació, volem assegurar-nos que els seus productes no hi ha lloc al nostre mercat únic, tant si es fabriquen a Europa com a l'estranger”.
Pierre-Yves Dermagne, viceprimer ministre i ministre d'Economia i Ocupació belga

La base de dades d'àrees i productes de risc de treball forçat

Els colegisladors han acordat que, per facilitar l'aplicació d'aquest reglament, la Comissió establirà una base de dades que contingui informació verificable i actualitzada periòdicament sobre els riscos de treball forçat, inclosos els informes d'organitzacions internacionals (com l'Organització Internacional del Treball). La base de dades hauria de donar suport al treball de la Comissió i de les autoritats nacionals competents per avaluar possibles infraccions d'aquest reglament.

Enfocament basat en el risc

L'acord provisional estableix criteris clars que han d'aplicar la Comissió i les autoritats nacionals competents a l'hora d'avaluar la probabilitat d'incompliment d'aquest reglament. Aquests criteris són:

  • l'escala i la gravetat del sospitós treball forçat, inclòs si el treball forçat imposat per l'estat pot ser una preocupació
  • la quantitat o el volum de productes col·locats o posats a disposició al mercat de la Unió
  • la part de les parts del producte susceptibles de ser fabricades amb treball forçat en el producte final
  • la proximitat dels operadors econòmics als riscos sospitosos de treball forçat a la seva cadena de subministrament, així com la seva influència per abordar-los

La Comissió emetrà directrius per als operadors econòmics i les autoritats competents per ajudar-los a complir els requisits d'aquest reglament, incloses les millors pràctiques per posar fi i reparar diferents tipus de treball forçat. Aquestes directrius també inclouran mesures d'acompanyament per a les microempreses, petites i mitjanes empreses, que es podran consultar a través del Portal Únic de Treball Forçós.

Qui dirigirà les investigacions?

L'acord a què han arribat els dos colegisladors estableix els criteris per determinar quina autoritat ha de dirigir les investigacions. La Comissió dirigirà les investigacions fora del territori de la UE. Quan els riscos es troben al territori d'un estat membre, l'autoritat competent d'aquest estat membre dirigirà les investigacions. Si les autoritats competents, mentre avaluen la probabilitat d'incompliment d'aquest reglament, troben nova informació sobre la sospita de treball forçat, han d'informar-ho a l'autoritat competent d'altres estats membres, sempre que la sospita de treball forçat tingui lloc al territori d'aquest estat membre. . De la mateixa manera, han d'informar a la Comissió si la sospita de treball forçat es produeix fora de la UE.

L'acord assolit avui garanteix que els operadors econòmics puguin ser escoltats en totes les fases de la investigació, segons correspongui. També garanteix que també es tindrà en compte altra informació rellevant.

anunci

Decisions finals

La decisió final (és a dir, prohibir, retirar i eliminar un producte fet amb treball forçat) la prendrà l'autoritat que va dirigir la investigació. La decisió presa per una autoritat nacional s'aplicarà a tots els altres estats membres sobre la base del principi de reconeixement mutu.

En els casos de riscos de subministrament de productes crítics elaborats amb treball forçat, l'autoritat competent pot decidir no imposar-ne l'eliminació i, en canvi, ordenar a l'operador econòmic que retingui el producte fins que no demostri que no hi ha més treball forçat en les seves operacions o respectives. cadenes de subministrament.

L'acord provisional aclareix que, si una part del producte que es considera que infringeix aquesta normativa és substituible, l'ordre d'eliminació s'aplica només a la part en qüestió. Per exemple, si una part d'un cotxe es fa amb treball forçat, s'haurà d'eliminar aquesta part, però no tot el cotxe. El fabricant d'automòbils haurà de trobar un nou proveïdor per a aquesta peça o assegurar-se que no es fa amb treball forçat. Tanmateix, si els tomàquets utilitzats per fer una salsa es produeixen amb treball forçat, s'haurà d'eliminar tota la salsa.

Propers passos

Ara cal que l'acord provisional assolit amb el Parlament Europeu sigui aprovat i adoptat formalment per ambdues institucions.

Fons

Aproximadament 27.6 milions de persones fan treballs forçats a tot el món, en moltes indústries i a tots els continents. La majoria de treballs forçats es produeixen al sector privat, mentre que alguns són imposats per les autoritats públiques.

La Comissió va proposar el Reglament per prohibir els productes elaborats amb treball forçat a la UE el 14 de setembre de 2022. El Consell va adoptar la seva posició de negociació el 26 de gener de 2024.

Proposta de la Comissió

Acord general / mandat de negociació del Consell

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències