Connecteu-vos amb nosaltres

Agència Espacial Europea

Lluna i més enllà: nova secció amb dades sobre l'economia espacial

COMPARTIR:

publicat

on

En els últims 10 anys, tot el que està relacionat amb l'espai exterior ha experimentat un interès creixent. L'economia espacial és ara un tema candent entre les empreses, els ciutadans i els governs, i implica cada cop més àrees. Des del suport a la vigilància del canvi climàtic fins als mecanismes de seguretat i defensa, i el desenvolupament de sistemes digitals i de comunicació d'alt nivell, l'economia espacial té un paper en expansió a la societat actual. 

Arran d'aquesta importància creixent, també va augmentar la demanda d'estadístiques fiables i oportunes sobre l'economia espacial. Per respondre a aquesta necessitat, Eurostat es va unir amb el Agència Espacial Europea.

(ESA) i la Comissió Europea Centre Comú d'Investigació (JRC) per crear un compte temàtic per a les activitats econòmiques espacials a Europa. 

Hi ha una nova pàgina web al Compte temàtic de l'economia espacial europea com a part de la nostra secció d'estadística experimental. Aquest compte temàtic proporcionarà estadístiques consolidades sobre les principals producte intern brut (PIB) per a l'economia espacial, inclòs sortida, valor afegit brut (VAB), ocupació i gasos d'efecte hivernacle (GEH) emissions. Aquestes estadístiques es construeixen utilitzant el marc d'oferta i ús de la Sistema de Comptabilitat Nacional.

(SNA 2008), permetent captar la contribució directa, indirecta i induïda de l'economia espacial.

Després del llançament de la pàgina web, Eurostat publicarà avui (15 de desembre) els seus primers resultats sobre l'economia espacial de la UE. Aquests inclouen dades sobre exportacions i importacions de naus espacials (inclosos satèl·lits) i vehicles de llançament de naus espacials. El mateix dia es publicarà el document que descriu la metodologia del compte, publicat conjuntament amb el JRC i l'ESA. 

També el 15 de desembre, una publicació conjunta de l'ESA, el JRC i Eurostat amb l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i l'Oficina d'Anàlisi Econòmica dels Estats Units (BEA), titulada "Internacional, Nord-Amèrica i Europa". Classificacions estadístiques per a la mesura de l'economia espacial”. Això presentarà per primera vegada una llista completa de codis estadístics comparables per mesurar l'economia espacial a nivell internacional, nord-americà i europeu.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències