Connecteu-vos amb nosaltres

Rússia

La prohibició proposada dels productes d'alumini russos afectarà de manera espectacular la indústria del cablejat de la UE i l'agenda verda

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Com que la Comissió Europea aquest mes finalitza el seu 12th paquet de sancions contra Rússia pel seu atac a Ucraïna, sembla que hi ha diverses opcions sobre la taula, des de relativament sense impacte fins a potencialment de gran abast. El que és alarmant és que aquesta darrera categoria pot incloure entrades que no només podrien perjudicar els importadors i consumidors europeus en lloc dels exportadors i productors russos, sinó que també podrien soscavar l'agenda verda de la UE, una de les seves polítiques distintives.  

Segons fonts del mercat, una de les sancions discutides pels països de la UE, juntament amb les noves restriccions contra l'exèrcit rus i la informàtica, és la prohibició de les importacions russes de filferro d'alumini, paper d'alumini i extrusions. Tot i que la mesura encara no s'ha aprovat oficialment i alguns països membres de la UE semblen estar en contra, el fet que estigui sobre la taula per primera vegada des que la UE va començar a sancionar l'economia de Rússia el febrer de 2022 significa tant la manca d'idees noves com la pobresa. entenent que algunes restriccions poden afectar els consumidors de la UE tant o fins i tot més que els exportadors russos.

El filferro d'alumini n'és un exemple: s'utilitza àmpliament en diversos sectors, la seva aplicació clau és en la producció de cables, el que el fa inestimable per a la implementació de projectes renovables (és a dir, cables utilitzats per connectar-se al sistema energètic) i contribueix així a reduir petjada de carboni de les empreses europees. Rússia continua sent el principal proveïdor de filferro d'alumini de la UE: el 2022, més d'un terç de les importacions de filferro d'alumini de la UE, o gairebé 71,000 tones, eren del país, amb Polònia, Espanya i Itàlia els seus majors importadors.

Si la UE tingués èxit amb la introducció de la prohibició d'importació de filferro d'alumini fabricat a Rússia, això comportaria un augment significatiu dels preus a tota la indústria. Això contribuirà encara més a una disminució de la competitivitat dels productors europeus en comparació amb els seus competidors a Àsia, Orient Mitjà i altres regions.

Els únics beneficiaris d'aquest moviment qüestionable seran els productors de l'Índia i l'Orient Mitjà que tindran una oportunitat única en la vida d'exigir una prima important pel seu producte: donats els seus alts costos de processament, els productors de la UE no podran per omplir el buit.

També és important tenir en compte que el filferro d'alumini produït a Rússia es troba entre els més ecològics del món, especialment en comparació amb els seus competidors no occidentals. Harbour Aluminum estima que la petjada de carboni del filferro d'origen rus és entre un 30 i un 70 per cent més baixa que la d'altres grans orígens no europeus. Tenint en compte el Pacte Verd Europeu i la "transició verda" i les normes ecològiques sempre estrictes que comporta, això vol dir que, amb l'eliminació potencial dels productes d'alumini russos del mercat, la UE pot estar tirant-se al peu augmentant, en comptes de baixar, en última instància, la petjada de carboni en tota la cadena de valor.

A principis d'aquest any hi va haver crides d'experts en sancions de la UE i polítics per imposar la prohibició de l'alumini primari rus com a font important d'ingressos d'exportació del país. En una carta conjunta a la Borsa de metalls de Londres el 28 de juliol, cinc associacions empresarials europees, inclosa la Federació de Consumidors d'Alumini d'Europa, van anomenar-la com un "intent oligopòlic de convertir Europa en un mercat captiu" que soscava la UE. polítiques pròpies industrials i de matèries primeres. Aleshores, aquest pla més ampli per prohibir l'alumini rus es va suspendre i serà prudent que els responsables polítics de la UE facin el mateix amb la idea d'introduir restriccions a les importacions de productes com ara el filferro, ja que aquest moviment pot tenir un efecte devastador en la indústria del continent.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències