Connecteu-vos amb nosaltres

Cinema

Observatori Audiovisual Europeu per dur a terme un important estudi sobre l'animació europea per a la Comissió Europea

COMPARTIR:

publicat

on

Observatori Audiovisual EuropeuL'Observatori Europeu de l'Audiovisual durà a terme un estudi important que donarà lloc aquest any a dues publicacions úniques sobre la indústria de l'animació a Europa. Aquesta investigació es portarà a terme per a la Comissió Europea, l'iniciadora d'aquest projecte, per traçar el panorama de la indústria de l'animació a Europa. Els resultats es presentaran en una conferència pública organitzada a finals de 2015. Aquest projecte de la UE té com a objectiu perfeccionar la política de suport de la UE al sector de l'animació a Europa proporcionant dades molt necessàries sobre l'estructura de la indústria, les operacions i el rendiment. Observatory treballarà al costat i utilitzarà la intel·ligència proporcionada per HISTORIETA i la ciutat de les imatges en moviment, amb seu a Annecy, CITIA.

La primera publicació - animació Europa – serà una visió general del mercat que es publicarà al mercat d'animació MIFA durant el Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy des de 15 20-juny aquest any. Aquesta publicació històrica proporcionarà dades clau del mercat sobre la producció, distribució i consum tant de llargmetratges d'animació com d'obres d'animació televisiva europees, així com dades estructurals sobre la indústria europea de l'animació. La segona publicació, un estudi més complet: Cartografia de la indústria de l'animació a Europa – es lliurarà a la Comissió Europea a finals d'aquest any. Es publicarà a les pàgines web de la Comissió. Aquest estudi es basarà en les dades descrites a la primera publicació i proporcionarà una anàlisi més profunda de la indústria.

Lucia Recalde, cap de la unitat MEDIA de la Direcció General d'Educació i Cultura de la Comissió, va afirmar que "La Comissió Europea ha iniciat i està finançant aquest estudi sobre l'animació a Europa". Va afegir: “La indústria europea de l'animació és una font de creativitat, que ofereix un potencial sense aprofitar per desenvolupar continguts i models de negoci innovadors. Una política de suport reeixida per a la indústria europea de l'animació s'ha de basar en una intel·ligència de mercat actualitzada i en una comprensió profunda dels reptes i oportunitats als quals s'enfronta aquesta indústria. Creiem que aquest estudi proporcionarà aquesta anàlisi tan necessària del sector".

La directora de l'Observatori, Susanne Nikoltchev, va anunciar que aquesta investigació aportaria "una certa transparència molt necessària a la indústria de l'animació europea actual". Va afegir que “tothom observa que l'animació a Europa s'ha convertit en una part vital del sector audiovisual, en termes de creativitat, creixement i llocs de treball. L'Observatori i els seus socis aportaran els fets i les xifres necessàries per donar-nos una valoració quantificada d'aquesta indústria dinàmica”. Nikoltchev va concloure que l'Observatori amb seu a Estrasburg estava encantat que la Comissió Europea hagués confiat aquest projecte al seu equip.

L'Observatori ha contractat un Analista d'Animació, Marta Jiménez Pumares, per treballar en aquests dos informes juntament amb els analistes de l'Observatori Deirdre KevinJulio Talavera Milla. Jiménez Pumares té una àmplia experiència en l'àmbit de l'animació, havent treballat com a productor executiu i consultor empresarial. En el seu treball l'ajudarà una assistent, Elodie Jacques, contractada internament al Consell d'Europa.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències