Connecteu-vos amb nosaltres

Europa creativa

guionistes i directors europeus exigeixen un tracte just digitals

COMPARTIR:

publicat

on

Paper blancLa Societat d'Autors Audiovisuals, publica avui la 2nd edició de la seva Llibre blanc sobre drets i remuneracions d'autors audiovisuals a Europa. L’article ressalta l’explosió de les diferents formes d’explotació de les obres audiovisuals, demostra les oportunitats de l’economia digital i de quina manera els membres de la SAA poden ajudar a garantir que els guionistes i directors d’Europa tinguin una participació equitativa. 

En un moment en què els drets d'autor són examinats tant per la Comissió Europea com pel Parlament, la comunitat d'autors audiovisuals està disposada a cridar l'atenció dels responsables polítics sobre les necessitats i expectatives dels autors en un panorama audiovisual canviant:

  • El copyright és la base de la remuneració dels autors i del finançament sostenible de les obres. Qualsevol discussió sobre drets d'autor hauria de respectar i promoure això.
  • Avui, les col·leccions de membres de SAA, que gestionen drets per a autors de més de 120,000, representen només 0.37% dels ingressos del sector audiovisual.
  • Es necessita un dret inamovible a la remuneració per l'explotació de les obres forçós per garantir que els autors audiovisuals tinguin una participació justa.
  • Totes les plataformes que distribueixen obres haurien de contribuir a aquesta remuneració.
  • La territorialitat no és un impediment per a la circulació d'obres; Al contrari, assegura la seva circulació activa i el finançament sostenible de la producció europea diversa.

Janine Lorente, president de la junta directiva de SAA: "Els autors estimen Europa. Els encanta la barreja d’aquestes diferents cultures. S’inspiren en aquestes diferents cultures mentre intenten explicar les seves històries del món que ens envolta. Hem de construir un marc regulador que els permeti crear i viure des de la seva creació. "

Roger Michell, Guionista i director britànic (Notting Hill, Le Week-end, Hyde Park a Hudson): “Desgraciadament he hagut d'aprendre de la manera difícil com les pobres pràctiques contractuals priven els autors de vincular-se a l'èxit de les seves obres. Les organitzacions professionals i els OCM, com els membres de SAA, són essencials per als autors com jo, que poguessin ser pagats de forma justa per la meva feina i per fer complir els meus drets. "

Robert Alberdingk Thijm, Guionista holandès (A'dam eva): “Els drets dels nostres autors són els que ens permeten guanyar-nos la vida i mantenir el control creatiu sobre la nostra feina. A massa països d’Europa se’ns priva l’aplicació efectiva dels nostres drets. Un dret a remuneració irrenunciable ajudaria a solucionar-ho ".

Virginie Rozière, Eurodiputat: "Les cadenes de valor econòmiques de la indústria cultural digital han canviat profundament: hem passat a una relació de quatre parts entre l'artista, el productor, l'intermediari i el consumidor. En aquest context, els intermediaris, i especialment els gegants d'Internet, capturen la major part del valor generat. Hem de rebutjar aquesta visió utilitarista de la cultura i lluitar per la diversitat i la sostenibilitat de les obres. La remuneració justa d’autors i artistes és clau per donar suport a la diversitat cultural i per donar accés als consumidors a una àmplia gamma de continguts culturals ”.

Declaració d'autors: “Som europeus que rebutgem aquest discurs divisiu que oposa el públic, el nostre públic, als creadors. El nostre major desig és que les nostres obres siguin vistes per tanta gent com sigui possible, trobin el seu públic i transmetin fronteres, inclosa la xarxa. Sovint, les suposades barreres no tenen res a veure amb els drets dels autors, sinó tot el que té a veure amb les pràctiques empresarials ”.

anunci

El llibre blanc, el seu resum executiu (en anglès i francès) i la declaració dels autors (en anglès i en francès) estaran disponibles durant el llançament i el Lloc web de SAA de 3pm, dilluns 23rd Març.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències