Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

Cooperació de la Unió Europea amb Àfrica en matèria de migració

COMPARTIR:

publicat

on

ÀfricaPreguntes i respostes: dades i dades sobre la cooperació amb Àfrica.

Com col·labora la UE amb Àfrica en la migració?

Sobre la base del seu Enfocament Global de la Migració i la Mobilitat (GAMM): el marc global de la política de migració externa i d'asil de la UE: la UE manté un ampli diàleg amb els països del continent africà sobre migració i mobilitat a nivells bilaterals, regionals i continentals:

  • Nivell continental, amb la Unió Africana. Una clau declaració política sobre migració i mobilitat va ser avalat pels caps d'Estat i de govern a la cimera UE-Àfrica de l'abril 2014. Va reiterar el compromís dels partits de combatre, entre d'altres, la lluita contra la migració irregular i abordar tots els seus aspectes rellevants, incloent-hi la prevenció, la millora de la migració i la gestió de fronteres, el contraban d'immigrants, la devolució i la readmissió, així com abordar les causes profundes de la migració irregular i potenciar la cooperació per abordar el tràfic d’éssers humans i oferir protecció internacional. La declaració anterior es basa en una declaració Pla d'Acció (2014-17), i els recursos financers necessaris.
  • Nivell regional, amb diàlegs polítics amb països al llarg de la ruta migratoria occidental (Procés de Rabat) I la ruta migratòria de l'est (Procés de Khartum). Els diàlegs regionals es basen en plans d’acció concrets i recursos financers.
  • Nivell bilateral, amb acords polítics específics celebrats amb el Marroc, Tunísia, Cap Verd i Nigèria. Aquests acords polítics es complementen amb accions concretes, incloent un ampli ventall de programes i projectes de suport, que tenen com a objectiu contribuir a reformes institucionals i legislatives i a la creació de capacitats als països socis.

Quin és el Diàleg UE-Àfrica migració i la mobilitat?

El Àfrica-UE migració, mobilitat i ocupació Associació (MME) es va llançar durant la segona cimera Àfrica-UE de caps d'Estat i de govern el desembre de 2007 a Lisboa, on la Estratègia Conjunta UE-Àfrica i la Primer pla d'acció (2008-2010) s’han adoptat.

La Cimera UE-Àfrica a 2014 va donar un nou impuls a la cooperació en matèria de migració: a més de la declaració sobre migració i mobilitat, pla d'acció 2014-2017 també va ser adoptada, se centra en les següents prioritats:

  • Tràfic d’éssers humans
  • les remeses
  • diàspora
  • La mobilitat i la migració laboral (inclosa la mobilitat entre els països africans)
  • La protecció internacional (inclosos els desplaçats interns)
  • La migració irregular

Quin és el Procés de Rabat?

anunci

El procés de Rabat va ser llançat per primera vegada a la primera Conferència Ministerial Euro-Africana sobre Migració i Desenvolupament al juliol de 2006 a Rabat. Reuneix els governs de 55 països europeus i africans procedents d’Àfrica del Nord, Oest i Central, juntament amb la Comissió Europea i la Comunitat Econòmica dels Estats de l’Africa Occidental (CEDEAO). L'objectiu és millorar el diàleg i la cooperació en matèria de migració de manera més àmplia (migració legal i mobilitat; prevenció de la migració irregular i mesures per contrarestar-la; migració i desenvolupament; protecció internacional), així com per identificar prioritats comunes per desenvolupar-se operacionalment i pràcticament cooperació.

El Procés de Rabat ha establert un diàleg sòlid i fructífer entre la UE i els països del nord, oest i centre d’Àfrica i ha impulsat la cooperació reforçada mitjançant l’aplicació d’iniciatives bilaterals, subregionals, regionals i multilaterals. El Seahorse Atlantic Network és un exemple de cooperació concreta a nivell regional entre Espanya, Portugal, Senegal, Mauritània, Cap Verd, Marroc, Gàmbia i Guinea Bissau. Permet l'intercanvi d'informació entre les autoritats de la costa africana occidental per evitar la migració irregular i el delicte transfronterer.

La quarta Conferència Ministerial Euro-Africana sobre Migració i Desenvolupament va tenir lloc al novembre a Roma. El Declaració de Roma i el Programa d'2015-17, adoptada durant aquesta conferència, va identificar dues prioritats principals per a l’acció futura: 1) enfortir el vincle entre migració i desenvolupament, i 2) la prevenció i la lluita contra la migració irregular i els delictes relacionats, és a dir, el tràfic d’home i el contraban de persones. També va introduir la protecció internacional com un dels quatre pilars de la cooperació, alineant-los amb l'enfocament global de la migració i la mobilitat. La setmana passada, el comitè directiu va debatre sobre l’operativització de la Declaració de Roma i el programa.

Com proporciona la UE un suport financer al procés de Rabat?

El suport específic al procés de Rabat s'inclou al Programa d'acció anual 2014 en el marc del programa panafricà de l’Instrument de cooperació al desenvolupament, mitjançant el qual la UE finança una acció de suport al diàleg sobre migracions i mobilitat amb la Unió Africana. A més, la UE finança a través de l’Instrument de Cooperació al Desenvolupament (ICD), el Fons Europeu de Desenvolupament (FED) i l’Instrument Europeu de Veïnatge (ENI) un important nombre d’accions relacionades amb la migració a nivells bilaterals i regionals que donen suport a la implementació de compromisos presos en el marc del Procés de Rabat. Per exemple, en el marc del 10è Fons Europeu de Desenvolupament, la UE finança un projecte de 26 milions d’euros per donar suport a la lliure circulació de persones i la migració a l’Àfrica occidental. El projecte s’implementa en gestió conjunta amb l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM). L’objectiu general és donar suport a la implementació efectiva dels protocols de lliure circulació de persones de la CEDEAO i de l’enfocament comú sobre migració de la CEDEAO. La UE també preveu un finançament continuat en l’àmbit de la migració en el marc de l’onzè Fons Europeu de Desenvolupament que s’hauria de signar la primera meitat del 11. Com a part del pla d’acció regional del Sahel, la UE reforçarà el nexe desenvolupament-migració i la migració principal a les accions col·lectives de la UE i els estats membres basades en l'enfocament global de la migració i la mobilitat i el procés de Rabat.

Què és el Procés de Khartum?

El procés de Khartum es va iniciar en una conferència ministerial de novembre de 2014 a Roma. L'objectiu és establir un diàleg de llarga durada sobre migració i mobilitat destinat a millorar la cooperació actual, inclosa la identificació i la implementació de projectes concrets. En la primera fase, les activitats haurien de concentrar-se en abordar el tràfic d’éssers humans i el contraban d’immigrants.

El procés de Khartoum està liderat per un comitè directiu format per cinc estats membres de la UE (Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit, Malta), cinc països socis (Egipte, Eritrea, Etiòpia, Sudan del Sud, Sudan) i la Comissió Europea. Servei Europeu d'Acció Externa i Comissió de la Unió Africana.

Com proporciona la UE un suport financer al procés de Khartum?

El Procés de Khartum es recolzarà directament en el marc del programa "Suport al diàleg sobre migració i mobilitat d'Àfrica-UE" (17.5 milions d'euros en el marc del Programa panafricà).

Es planifiquen iniciatives addicionals per implementar accions en línia amb la declaració ministerial de novembre de 2014, incloent un projecte per abordar fluxos mixts de migracions a l’Àfrica oriental (€ 5m sota l’esmentat programa temàtic "Global Public Goods and Challenges" (DCI-GPGC)) per implementar per Expertise France) i un projecte de suport a la cooperació de la Unió Europea en matèria d’aplicació de la llei al llarg de la ruta de la migració de la Banya d’Àfrica (0.75m d’EUR sota el Fons de seguretat interna per a la cooperació policial). En el marc del proper Programa Indicatiu Regional per a la regió d'Àfrica oriental, Sud-àfrica i l'Oceà Índic del Fons de Desenvolupament Europeu 11th, es va destinar un sobre transregional de 25m a la regió, amb un enfocament especial al procés de Khartum, inclòs la necessitat de fer front a les necessitats de protecció internacional.

Per a l'informe complet, feu clic aquí. 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències