Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Aprofitant els 20 anys d’èxit: reptes futurs per a la salut de Taiwan

COMPARTIR:

publicat

on

imatge_mònica01Pel ministre de Salut i Benestar, Chiang Been-Huang, República de la Xina (Taiwan)

De Taiwan sistema nacional d’assegurances mèdiques (NHI) és mundialment reconegut per proporcionar als ciutadans un accés fàcil a serveis mèdics d’alta qualitat. Més del 99% de la població està inscrita al NHI de pagament únic, mentre que participa al voltant del 93% dels proveïdors d’atenció mèdica del país.

Les primes bàsiques, que es reparteixen entre l’assegurat, l’empresari i el govern, es calculen sobre la base del salari mensual i una escala fixa de primes. Aquells que es considerin desafavorits poden rebre les primes i els copagaments subvencionats o renunciar si és necessari. Com que el NHI ha aconseguit una cobertura universal a un cost assequible, l'assistència sanitària no suposa una càrrega financera per al públic.

Aquests factors contribueixen a una taxa de satisfacció del sistema al voltant del 80%. Però aquest estat de salut no es va aconseguir d’un dia per l’altre. Des del seu llançament el 1995, la NHI ha afrontat reptes de finançament. Tot i que el sistema va estar en negre durant els primers quatre anys, l’augment de la demanda dels usuaris va provocar dèficits pressupostaris, cosa que va provocar que el govern de ROC s’iniciés en la implementació de reformes fiscals i estructurals a tot el sistema.

El 2013, la NHI de segona generació ja estava en marxa i la supervisió del sistema va ser assignada a la recentment constituïda Administració NHI del Ministeri de Salut i Benestar. Un component clau d’aquest canvi va ser la recaptació d’una prima suplementària del 2% sobre les plusvàlues i els ingressos no guanyats, una mesura que contribueix a la nova fortalesa financera de l’NHI. Un altre pas que va contribuir a l'èxit del NHI va ser l'adopció de les últimes tecnologies de la informació.

Aquestes iniciatives van racionalitzar els procediments i millorar els serveis, obrint el camí cap a una major eficiència organitzativa i una reducció dels costos administratius. La targeta de circuit integrat és un dels signes més visibles d’innovació informàtica emprada pel NHI. Emès a tots els usuaris del sistema, funciona com un enllaç entre els pacients i els proveïdors d’atenció mèdica, cosa que permet que aquests accedeixin de manera ràpida i segura als registres mèdics recents del primer.

La targeta intel·ligent també és una eina inestimable per gestionar la propagació de malalties altament transmissibles com el SARS. Permet controlar els infectats, així com modelar amb precisió la dinàmica i el control d’aquests brots. Com que el temps és essencial a l’hora de tractar problemes mèdics i prescriure els medicaments correctes de manera rendible, l’Institut Nacional de Salut (NHI) va establir el 2013 PharmaCloud, una base de dades basada en el núvol de registres farmacèutics de pacients accessibles pels proveïdors d’assistència sanitària. Aquest compromís ha minimitzat la incidència de la duplicació de guions i la prescripció excessiva, així com el risc d’interaccions nocives amb medicaments. Impulsat pels beneficis de cost i eficiència de PharmaCloud, el NHI va llançar My Health Bank el 2014.

anunci

La base de dades permet als usuaris accedir en menys de 10 minuts a les seves dades mèdiques completes de l'any passat. Aquests inclouen registres com ingressos hospitalaris, costos mèdics, visites externes i receptes. Facilitant l'accés als registres personals, s'espera que els usuaris tinguin més consciència de la seva salut i valorin la necessitat de portar estils de vida més saludables. Igualment significatiu és l’ús d’un sistema automatitzat per processar les reclamacions i els reemborsaments hospitalaris.

Això contribueix als costos d'administració de l'NHI de l'1.07 per cent de les despeses mèdiques, les més baixes del món. La gran base de dades de reclamacions, que compta amb seguretat de la informació certificada internacionalment d’avantguarda, també permet a la NHIA analitzar tendències i generar estadístiques.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències