Connecteu-vos amb nosaltres

El benestar de l'infant

Eurochild crida a la solidaritat i el lideratge abans de la reunió dels ministres de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

A_malnourished_child_in_an_MSF_treatment_tent_in_Dolo_AdoAbans de la reunió dels ministres de la UE el 14 de setembre, Eurochild, una xarxa d'organitzacions de drets dels infants amb més de 180 membres a 35 països europeus, demana als governs de la UE que adoptin una resposta compartida a la crisi dels refugiats basada en els valors europeus de solidaritat. i drets humans.

Els governs de la UE no es poden permetre el luxe de perdre més temps i amenaçar més vides. En lloc d'això, haurien d'oferir una assistència humanitària ràpida a aquells que es troben a les fronteres d'Europa i rutes segures per a tots els que busquen refugi. Els nens, ja siguin separats o amb les seves famílies, mereixen una atenció prioritària.

Més de 100,000 nens han fugit del conflicte i la persecució durant el primer semestre del 2015, segons UNICEF. Tota persona menor de 18 anys que arribi a Europa ha de ser considerada en primer lloc un nen, amb igualtat de drets, independentment de l'origen, la raça, la religió, les capacitats, la situació migratòria. Aquests drets inclouen l'accés a l'assistència sanitària, l'educació, el joc, l'atenció i el suport, la protecció contra la violència i els abusos.

La coordinació europea és crucial per donar suport a la societat civil 

Les iniciatives voluntàries, de la societat civil i dels ciutadans estan omplint el buit per donar suport als nouvinguts. És fonamental que les autoritats governamentals a nivell nacional i de la UE compleixin les seves obligacions internacionals amb els tractats de drets humans coordinant una resposta humanitària integral que també tingui en compte els objectius d'integració a mitjà i llarg termini.

Des de Finlàndia a Grècia, d'Irlanda a Sèrbia, els nostres membres ofereixen suport i serveis als nens refugiats i migrants. Mentre n'hi ha que ofereixen ajuda humanitària immediata, d'altres s'impliquen en la formació de professionals que entren en contacte amb els nens, o afavoreixen la integració, amb classes en la llengua local. Altres estan treballant amb les autoritats locals per gestionar llars de grup per a nens, assegurant-se que els nens siguin atesos, en la mesura que sigui possible, dins de la família o col·locats en alternatives familiars com ara l'acollida familiar. Aquests recursos i coneixements es poden agrupar i compartir arreu d'Europa. Les autoritats de la UE són les més ubicades per exercir un paper de coordinació.

Els esforços de la societat civil per protegir els drets de tots els nens necessiten el suport dels governs nacionals i de la UE. Sense els recursos econòmics i humans adequats, el desenvolupament dels nens, especialment els que han escapat del conflicte i potser separats de les seves famílies, es veurà compromès amb implicacions a llarg termini no només per al seu futur, sinó també per al futur de la societat en el seu conjunt.

anunci

S'han de reforçar els sistemes integrats de protecció infantil existents per fer front a les noves demandes, especialment per ajudar els nens a afrontar el trauma que poden haver patit. Els governs han d'evitar a tota costa la institucionalització dels infants. Encara que es percebin com una resposta a curt termini, deixen un llegat durador i estan mal equipats per respondre a les necessitats individualitzades dels nens. És important que els serveis d'educació, salut, assessorament i benestar existents tinguin suport per estendre el seu abast als nouvinguts.

La gent d'arreu d'Europa, inclosos els que han fet viatges difícils per escapar del conflicte i la persecució, busquen el lideratge de la UE. El tracte humà als refugiats és una expressió dels valors fonamentals sobre els quals es basa la Unió Europea. Com a societat civil que promou els drets i el benestar dels nens, esperem que els nostres líders estiguin a l'altura.

Eurochild defensa que els drets i el benestar dels nens siguin al centre de l'elaboració de polítiques. Som una xarxa d'organitzacions que treballen amb i per a nens a tot Europa, lluitant per una societat que respecti els drets dels infants. Influïm en les polítiques, desenvolupem capacitats internes, facilitem l'aprenentatge mutu i intercanviem pràctiques i investigacions. La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant és la base de tota la seva tasca.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències